Hjemløse & socialt udsatte

Kolding Madhjælp

26
Stem

Links

Vores brugere er rigtig glade for den hjælp, de får hos os. Det hjælper dem som et supplement til deres trængte økonomi, og frigiver ressourcer til at kunne gøre mere for deres børn.

Mange af vores brugere bliver ligeledes henvist til os af kommunen sagsbehandlere. Udover at give vores brugere gratis mad, kan de, mens de venter (står i kø) for at få mad, gå ind i et tilstødende lokale, hvor vi giver kaffe, te, saftevand. Der er også et rum til børnene, hvor de kan lege. Vi laver små arrangementer af og til, bl.a. æggejagt til påske, noget gys til Halloween, uddeling af juleposer til jul osv. Så vi hjælper både med mad og socialt samvær, hvor de kan skabe netværker.

Vi har et godt samarbejde med Stop Spild af Mad, og er fornylig kommet med i Tænketanken, som er etableret af stifteren at Stop Spild af Mad, Selina Juul og fødevareministeren. Tænketanken er for reduktion og forebyggelse af madspild og fødevaretab, det giver god mening for os at være med der. Vi har også en del elever fra universiteter og skoler, der kommer for at høre, hvad man kan gøre for at bekæmpe madspild.

Kolding Madhjælps største problem er at skaffe penge nok til at kunne gøre noget mere for vores brugere.

LIGNENDE SAGER

95
Stem
Bindeleddet
Bindeleddet støtter unge hjemløse i den svære overgang fra gade til hjem. Fagligt stærke, frivillige mentorer styrker den unges tro på sig selv og skaber nye positive netværk.
454
Stem
Brugernes Førerhunde Ordning
At leve med et alvorligt synshandicap i en stadigt mere visuelt orienteret verden, er lidt af en udfordring. Heldigvis er der hjælp at hente hos Brugernes Førerhunde Ordning, som brænder for at træne sunde og glade førerhunde af højeste kvalitet.
127
Stem
Den Frivillige Sundhedsrådgivning
Den Frivillige Sundhedsrådgivning er en fleksibel indsats for de mest udsatte kvinder i Reden Aarhus, som oftest slet ikke opsøger, eller alt for sent opsøger, hjælp i sundhedsvæsenet.
55
Stem
Etableringshjælp til voldsramte kvinder
Etableringshjælp til voldsramte kvinder fortjener anerkendelse og støtte som hjertesag for det store arbejde, den gør som frivillig forening, der betyder kortere tid for familierne på krisecentre inden de kan blive etableret sikkert i ny bolig.
31
Stem
Foreningen: Hunde, tips og hygge
Foreningen: Hunde, tips og hygge er en nonprofit forening, der har til formål at hjælpe udsatte i Danmark med foder, loppemidler, i nogle tilfælde dyrlæge regninger mm til deres hunde
101
Stem
PROJEKT HJEMLØS- mad og omsorg til byens hjemløse
PROJEKT HJEMLØS giver gratis mad og omsorg til Københavns hjemløse. Vi yder en vigtig indsats i weekenden, når andre væresteder holder lukket, mange glemmer at hjemløse også er sultne i weekenden.
80
Stem
Varmestuestrik.dk
Varmestuestrikkerne er frivillige der laver varme beklædningsgenstande til socialt udsatte i Danmark. Vi startede i 2006 i Nykøbing Sj. og siden har idéen bredt sig til hele landet.