Andet

KANTMASKERNE - strik til udsatte i Danmark

104
Stem

Links

KANTMASKERNE tog sine første spæde skridt i 2012, da 3 kvinder på Orø besluttede at strikke varme ting til udlevering via Kirkens Korshærs Varmestue i Holbæk. Der kom hurtigt flere strikkere til og vi satte os ned og beskrev vores vision, som var et landsdækkende netværk af små selvstyrende grupper med samme formål som den gruppe vi lige havde startet.

I 2018 ER visionen en realitet og rundt omkring i landet sidder over 600 kvinder, som i vort regi omdanner doneret garn til varmt strik til socialt udsatte i Danmark. Vi har pt kontaktpersoner på Sjælland, Fyn, Syd, Midt- og Nordjylland. KANTMASKERNE har medlemmer som enten er medlem af en KANTMASKEGRUPPE, eller som kommer til os, fordi de er interesserede i at starte en gruppe op i deres lokalområde eller er interesseret i at bidrage til vores arbejde med garndonationer. For mennesker, der leder efter et sted at lave frivilligt arbejde, har det aldrig været lettere at komme i gang.

Vores medlemmer bidrager simpelthen ved at strikke til socialt udsatte og indlevere til et sted i deres lokalområde, hvor det strikkede uddeles til socialt udsatte enkeltpersoner eller familier. Andre medlemmer bidrager simpelthen ved at rydde op i deres garn og give deres rester til os. Vores medlemmer vælger selv om de vil strikke hjemme hos sig selv, eller om de vil mødes og strikke sammen. Medlemmerne strikker præcis hvad de har lyst til, og de lokale grupper eller enkeltpersoner, bestemmer selv hvem der skal have det strik de fremstiller. ALT indleveret strik bliver givet direkte videre til socialt udsatte - der sker INTET salg af strik. Gruppen er uafhængig af økonomiske, politiske og religiøse tilhørsforhold og strikker til mennesker som vi vurderer har brug for hjælp fra os, og til socialt udsatte som via herberger, varmestuer, cafeer, væresteder, krisecentre og lignende får udleveret de ting vi laver.

I sin konstruktion giver KANTMASKERNE plads til at mennesker som selv lever på "en kant" har mulighed for at bidrage til andre som er ringere stillet. Vi har medlemmer som sjældent deltager i sociale sammenhænge pga angst eller fobier af forskellige slags. Det er på ingen måde en hindring for at være medlem hos os. Mange fortæller at deres frivillige arbejde hos KANTMASKERNE, for første gang i årevis giver dem en følelse af at være brugbar og et fuldgyldigt medlem af samfundet, fordi de pludselig oplever at være vigtige for nogen og at kunne gøre en forskel. Alt vores arbejde er 100% nonprofit.

LIGNENDE SAGER

41
Stem
BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening (BFC) indstilles som Årets Hjertesag fordi, at det er en forening med hjertet på det rette sted: En forening som gør en helt unik indsats for brandfolk som rammes af kræft på grund af arbejdet.
40
Stem
Fair Dog
Forening af frivillige der arbejder for alle Danmarks hunde.
17
Stem
Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis videnbaseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
26
Stem
Frelsens Hærs mor-barn-lejre
Hjælp til Frelsens Hærs landsdækkende mor-barn-lejre for udsatte familier i Danmark.
26
Stem
Livas anonyme rådgivning
Liva hjælper årligt omkring 180 mennesker med skader fra prostitution, vold og seksuelle overgreb med at genfinde fodfæste i livet.
172
Stem
Projekt Husvild
Projekt Husvild er en forening der hjælper hjemløse og sociale udsatte, med hvad der er brug for hjælp til. Intet er for stort eller småt :-)
58
Stem
Psykiatrifondens rådgivning – hjælp når livet er svært
En god samtale kan redde dagen. Andre gange kan den redde et liv. Frivillige i Psykiatrifondens rådgivning hjælper mennesker, der har det svært, gennem respektfulde og støttende samtaler. Samtalerne er anonyme og gratis for dem, der kontakter os.
63
Stem
STH - Servicehunde til Handicappede
STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.
21
Stem
Støtteforeningen for forsvundne personer
Støtteforeningen støtter Forsvundne personer. Deres formål er at hjælpe familier med at finde deres kære, som er forsvundet, det kan være både frivilligt og ufrivilligt. Uanset hvad der er sket, har de pårørende brug for at få en afslutning.
16
Stem
Team Tvilling Holbæk - Frivillige løber
Team Tvilling Holbæk løber hver søndag og flere halv og hel Marathon med vores handicappet unge mennesker som ikke selv kan, se deres og vores unge når de løber er guld værd.