Velgørenhed

Ingeniører uden Grænser

Ingeniører Uden Grænser (IUG) er en teknisk-humanitær organisation af frivillige og engagerede medlemmer med tekniske kompetencer. De samarbejder med lokale og internationale hjælpeorganisationer om at verdens fattigste via teknisk humanitære projekter med fokus på hjælp til selvhjælp og stærk lokal forankring. IUGs frivillige projektfolk skaffer basale eksistensvilkår, og hjælper med at bygge en bedre fremtid for mennesker, der er ramt af katastrofer og fattigdom. IUG er også med, når katastrofen er slut, og der er brug for mere varige, langsigtede løsninger. IUGs arbejde spænder vidt: teknisk hjælp til teknisk erhvervsskole for unge med med handicap i Sierra Leone, solenergi til mor/barn klinikker også i Sierra Leone, vandforsyning i nogle af verdens fattigste samfund og meget mere. IUG skaffer rent vand og bedre sanitære forhold, så færre børn bliver syge eller dør af kolera, tyfus eller af dårlige toiletforhold og mangel på rent drikkevand.

IUG er en non-profit organisation, og finansieres udelukkende af medlemmers kontingenter samt de bidrag de får fra offentlige og private donorer.

IUG baserer sig på frivillighed (ca. 1300 medlemmer hvoraf 250 er aktive i projekter).

LIGNENDE SAGER

Hjertetouren
Hjertetouren skaber et særligt bånd mellem hjertesyge og raske, der kæmper sammen for Alle Danmarks Hjerter! Vi sætter fokus på motion og samler samtidig penge ind til børn og unge, som har hjertesygdomme tæt inde på livet.
Min prinsesse drøm
Foreningen Min Prinsesse Drøm skaber lys i mørket og glade minder for børn med livstruende sygdomme og pårørende. Frivillige kræfter over hele landet skaber rammerne for en prinsessedrøm af dimensioner, som giver fornyet styrke i sygdomsforløbet.
Nepal 2010 - Gør gadebørn til glade børn
Selvom Nepal tilsyneladende er kommet sig over jordskælvene i april 2015, er der ikke sket større forandringer for de børn der lever i slum, på gader og lossepladser - altså de regulære gadebørn. Disse børn er foreningen Nepal 2010’s hjertesag.