Velgørenhed

Hjertetouren

Deltagerne træner mod et årligt 24-timers cykelevent på Flyvestation Værløse. Mange bruger Hjertetouren som deres store årlige motionsmål for at markere, at sygdommen ikke har taget magten over dem - at den ikke skal stå i vejen for et godt og aktivt liv!

Til eventet opstiller vi en lejr med telte, strøm, toiletfaciliteter, vand og forplejning. Her er plads og hjerterum til både deltagere, pårørende og andre nysgerrige sjæle, og i løbet af de 24 timers cykling opstår der et ganske særligt sammenhold på pladsen og blandt deltagerne. Alle hjælper de helt fantastisk seje ryttere til at nå deres mål, om det så er at lave flasker, hente energibarer, tørre sko eller et klap på skulderen og en velfortjent opmuntring i en pause.
Vi har plads til alle - uanset om man er hjertesyg eller rask, og om man kan køre 100 eller 500 km. Der er efterhånden også blevet tradition for at forskellige cykelhold og klubber lægger vejen forbi i løbet af døgnet og giver læ og moralsk opbakning til deltagerne.

Og så findes der simpelthen ikke noget mere rørende end at opleve de dødtrætte ryttere komme i mål en efter en - efter at have kæmpet med hver deres dæmoner og forudsætninger i de 24 timer. Lige dér giver det hele mening for alle, der knokler for Hjertesagen og for Hjertetouren, hvad enten det er i sadlen eller som frivillig.