Hjemløse & socialt udsatte

Hjerterum (Blossom-Project.org)

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

ET KURSUS HVOR FRIVILLIGE MØDES MED ÆLDRE KVINDER I SOCIALT UDSATTE SITUATIONER

Blossom har siden 2021 kørt Hjerterum i samarbejde med Kontaktcentret Vesterbro, et værested, spisested og rådgivningssted i hjertet af København. Kvinderne som deltager oplever psykisk sårbarhed og social udsathed. De er i aldersgruppen 45-85 år. 

De skavanker og begrænsninger som hører med til at blive ældre, rammer socialt udsatte mennesker tidligere og hårdere end de fleste. For alt for mange bliver også ensomhed en fast følgesvend.

I løbet af hvert 2-måneders Hjerterum-kursus undervises kvinderne af fagligt dygtige frivillige i blandt andet i yoga, madlavning, kreative aktiviteter, kulturelle udflugter og samtaler.

Hjerterum skaber fællesskaber og trivsel

Opbygningen af relationer og oplevelsen af fællesskab er i højsædet i Hjerterum. Ifølge en frivillig, har deltagerne “en fantastisk omsorg for hinanden. Det er stort at opleve.” Kvindernes udbytte af Hjerterum evalueres både kvalitativt og kvantitativt på hvert kursusforløb, og resultaterne viser at trivslen øges markant efter deltagelse i et forløb. Deltagere fortæller blandt andet:

Citater fra deltagere på Hjerterum

  • “[Hjerterum] har betydet rigtig meget for mig. Tirsdag aften, så skal jeg noget og jeg skal være sammen med nogen og dele oplevelserne med nogen. Det har været vigtigt for mig”.
  • “Jeg har lært de andre bedre at kende og (...) jeg synes, at livet er mindre besværligt. Man hænger i det med negle og det der. Jeg synes (...), der er noget i mig, der er lettet.” 

En mindre forening med en stor mission

Blossom blev først grundlagt af Tine Christensen i 2016, som reaktion på de mange kvindelige hjemløse på gaderne i San Francisco, USA.

I 2018 flyttede foreningen til Danmark og er på kun fire år vokset til et mindre sekretariat og 125+ frivillige, som faciliterer aktiviteter i tre regioner i Danmark.

Foreningens overordnede formål er at skabe fællesskaber, som bygger bro mellem kvinder i udsatte situationer og det øvrige samfund. 

Stem på Hjerterum

Giv endelig en stemme til Hjerterum! Så kan vi skabe flere fællesskaber for kvinder, som er ensomme og marginaliserede, når de ser ind i deres livs efterår.  

LIGNENDE SAGER

Café Exit
Nuværende og tidligere indsatte har brug for hjælp og støtte når de kommer ud af fængslet og ønsker et liv uden kriminalitet. Café Exit ser mennesket bag forbrydelsen og hjælper til et nyt netværk, sundt fællesskab og en fremtid med gode værdier.
Hjælp din næste, hjælp de udsatte
Hjælp Din Næstes mål om at hæve livskvaliteten for udsatte. Den primære arbejdskraft er baseret på frivillighed (48 frivillige). Den primære indtægt for organisationen er baseret på private donationer.
Fuldt Hus
Fuldt Hus hjælper landets teatre med at uddele ikke-solgte billetter til udsatte borgere, der ellers aldrig ville være kommet i teatret. Gennem kulturen tilbyder Fuldt Hus, mennesker der føler sig udenfor, en plads i fællesskabet.
Hjemløs i Århus
Hjemløs i Århus er med Det rullende hjerterum er en 100 % frivillig organisation, som eneste formål er, at gøre noget godt året rundt for hjemløse og socialt udsatte i Århus.
Kolding Madhjælp
Kolding Madhjælp samler overskudsmad ind fra butikker og giver det gratis væk til folk, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen.
Naturens Orpigaq
Vi er i samarbejde med Danmarks Outdoor Festival, hvor vi har en gruppe af udsatte unge, der indgår i frivilligt arbejde. På festivalen har vi den opgave at forpleje de andre frivillige og har ansvar for frivilligzonen.