Sygdom & sorg

Hjertebørn og positive oplevelser - Hjerteforeningens Børneklub Region Sjælland

Links

Hjerteforeningens Børneklub Region Sjælland er en forening, som hver måned laver aktiviteter for hjertesyge børn og deres søskende. Dette gør vi fordi, vi ved, at det er vigtigt for de syge at have andre at sidestille sig med, samt for søskende, at få nogle positive oplevelser sammen med den søskende, som ofte tager fars og mors tid pga. sygdom.

At mødes med ligesindede er uvurderligt, og der kan ikke sættes ord på hvad det betyder for vores børn - enten de er syge eller søskende. Alle der er med i vores forening har eller har haft et eller flere hjertebørn - jeg selv har 3.

I vores afdeling har vi forskellige aktiviteter, hvor jeg kan fortælle, at i år har vi været i biografen, holdt fastelavnsfest, været i teatret med de mindste, holdt foredrag for forældrene, besøgt Panzer museum, hold motionsdag, sejltur til Agersø med madkurv samt afholdt Spinn for hjertebørn for at skabe opmærksomhed omkring vores børns situation.

Vi har været på familiekursus, hvor forældrene var på kursus og lærer nye metoder til at takle sorg og glæde og sygdom, og hører om nye behandlingsmetoder, imens børnene tog på udflugt til en legeplads, en forlystelses park og i biografen, fordelt over en hele weekend .Vi har været i Knuthenborg Safari park og sovet på savannen med alle lydene omkring os (nogle sov i skovridder gården andre i telte) og vi var på staldbesøg. Vi skal til Faxe kalkbrud og i Xperimentarium, vi har haft søskende på weekend UDEN den syge søskende (for at forkæle og give dem et solidt netværk og for at give dem timer, hvor de lærer at håndtere sorg, et samarbejde vi har haft i nogle år med Børn, Unge og sorg). Juletræsfesten er en årlig tilbagevendende begivenhed som samler 200 – 300 medlemmer og slutteligt tager vi på en bustur i december og oplever nogle julerier.

De hjertesyge har i år været på en lejr sammen i juli, hvor det kun var dem - ingen forældre og søskende. Det var første gang, at det blev afprøvet - og hold da op en succes. Det har været så givende for de 31 der deltog, at det ikke kan beskrives. Min egen datter deltog (hende må jeg fortælle om, tavshedspligten forbyder, at jeg skriver om andre). Hun er meget udenfor socialt, fordi hun ofte er syg, men pludselig har hun haft venner fra campen på weekend, taget afsted og besøgt andre fra campen og ikke mindst facetimet siden hun kom hjem med dem hun var sammen med. Jeg fik en helt ny pige hjem og hvor var/er det dejligt at opleve. Nogle oplevelser blev arrangeret landsdækkende andre regionalt.

LIGNENDE SAGER

AIDS-Fondet - Ingen børn skal dø af aids i Etiopien
I Etiopien lever 62.000 børn med hiv, fordi de er blevet smittet af deres mor ved graviditet, fødsel eller amning. Men smitten kan undgås. AIDS-Fondets hjertesag kan med få tiltag eliminere smitten og redde børn fra et liv med hiv og en død af aids.
Børnecancerfonden
Kræft er den hyppigste medicinske dødsårsag hos danske børn over et år. Børnecancerfonden er den enkeltorganisation, der finansierer mest dansk forskning i børnekræft. Flere børn med kræft skal overleve til et godt liv.
"Børn, Unge & Sorg" hjælper børn og unge videre i livet, når forældre eller søskende bliver alvorligt syge eller dør
Ca. 130.000 børn og unge i Danmark oplever hvert år, at en mor, far, søster eller bror bliver alvorligt syge eller dør. For nogle børn og unge betyder dette tab, at de risikerer at blive syge af sorg. Det hjælper Børn, Unge & Sorg med at forhindre.
Forglemmigej - Klovne i demensomsorgen
Foreningen Forglemmigej er specialudd. erfarne hospitalsklovne, der vha. kropssprog, sanselighed og en rød næse, åbner nye veje ind til mennesker med demens. Forglemmigej's hjertesag er at bringe mere sanselighed ind i hverdagen hos disse mennesker.
Håb i Psykiatrien
Foreningen Håb i Psykiatrien søger at skabe håb og glæde for patienter med psykiatriske sygdomme via aktiviteter. Der er særlig fokus på indlagte patienter og aktiviteter som giver fællesskab: have, musik, maling, madlavning, sport og spil.
Netværk for yngre kræftramte på Lolland, Falster og Sydsjælland
Vi er en netværksgruppe for yngre kraftramte. INGEN skal stå alene med sådan en besked, et forløb og evt. senfølger. Hvis vi er de heldige, skulle pengene bruges på et tilskud til en wellnesstur for vores medlemmer.
Organdonation - ja tak!
Organdonation - ja tak! arbejder for at forbedre organdonation i Danmark og vilkårene for de patienter, som rammes af organsvigt. De har brug for håb, støtte og omsorg - det samme har deres familier.
SMILcamp - for alvorligt og kronisk syge børn
Otto på 5 år og Willads på 6 år deltog i år på SMILfondens første sommercamp for alvorligt og kronisk syge børn og deres familier. SMILcamp giver familierne mulighed for at komme på ferie sammen, mange for første gang, fordi sygdom normalt forhindrer det - og familierne møder andre alvorligt syge.