Sygdom & sorg

Hjertebørn og positive oplevelser - Hjerteforeningens Børneklub Region Sjælland

Links

Hjerteforeningens Børneklub Region Sjælland er en forening, som hver måned laver aktiviteter for hjertesyge børn og deres søskende. Dette gør vi fordi, vi ved, at det er vigtigt for de syge at have andre at sidestille sig med, samt for søskende, at få nogle positive oplevelser sammen med den søskende, som ofte tager fars og mors tid pga. sygdom.

At mødes med ligesindede er uvurderligt, og der kan ikke sættes ord på hvad det betyder for vores børn - enten de er syge eller søskende. Alle der er med i vores forening har eller har haft et eller flere hjertebørn - jeg selv har 3.

I vores afdeling har vi forskellige aktiviteter, hvor jeg kan fortælle, at i år har vi været i biografen, holdt fastelavnsfest, været i teatret med de mindste, holdt foredrag for forældrene, besøgt Panzer museum, hold motionsdag, sejltur til Agersø med madkurv samt afholdt Spinn for hjertebørn for at skabe opmærksomhed omkring vores børns situation.

Vi har været på familiekursus, hvor forældrene var på kursus og lærer nye metoder til at takle sorg og glæde og sygdom, og hører om nye behandlingsmetoder, imens børnene tog på udflugt til en legeplads, en forlystelses park og i biografen, fordelt over en hele weekend .Vi har været i Knuthenborg Safari park og sovet på savannen med alle lydene omkring os (nogle sov i skovridder gården andre i telte) og vi var på staldbesøg. Vi skal til Faxe kalkbrud og i Xperimentarium, vi har haft søskende på weekend UDEN den syge søskende (for at forkæle og give dem et solidt netværk og for at give dem timer, hvor de lærer at håndtere sorg, et samarbejde vi har haft i nogle år med Børn, Unge og sorg). Juletræsfesten er en årlig tilbagevendende begivenhed som samler 200 – 300 medlemmer og slutteligt tager vi på en bustur i december og oplever nogle julerier.

De hjertesyge har i år været på en lejr sammen i juli, hvor det kun var dem - ingen forældre og søskende. Det var første gang, at det blev afprøvet - og hold da op en succes. Det har været så givende for de 31 der deltog, at det ikke kan beskrives. Min egen datter deltog (hende må jeg fortælle om, tavshedspligten forbyder, at jeg skriver om andre). Hun er meget udenfor socialt, fordi hun ofte er syg, men pludselig har hun haft venner fra campen på weekend, taget afsted og besøgt andre fra campen og ikke mindst facetimet siden hun kom hjem med dem hun var sammen med. Jeg fik en helt ny pige hjem og hvor var/er det dejligt at opleve. Nogle oplevelser blev arrangeret landsdækkende andre regionalt.

LIGNENDE SAGER

Forglemmigej - Klovne i demensomsorgen
Foreningen Forglemmigej er specialudd. erfarne hospitalsklovne, der vha. kropssprog, sanselighed og en rød næse, åbner nye veje ind til mennesker med demens. Forglemmigej's hjertesag er at bringe mere sanselighed ind i hverdagen hos disse mennesker.