Velgørenhed

Red flere liv ved hjertestop med Mobile Hjertestartere

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Det optimale er, at der stødes inden for maksimalt 4 – 6 minutter efter personen er faldet om. Herefter formindskes overlevelseschancen som en tommelfingerregel med 10% for hvert minut der går. Derfor handler det om, at hjælpen er inden for rækkevidde og hurtigt fremme.

I byområder kender vi alle til både Hjerteløbere og hjertestartere, som er fastmonteret rund omkring i byområdet. I de mindre byer og landområder, er dette ikke tilfældet. I stedet for at fastmontere flere tusinde hjertestartere i landområdet, har en Hjerteassistent sin egen hjertestarter liggende i sin bil og kan rykke ud ved hjertestop i sin fritid. 

Vores Hjerteassistenter er alle frivillige fagfolk fra akutberedskabet, som via en app er tilsluttet AMK alarmcentralen i Næstved. 
Når en Hjerteassistent modtager og accepterer et alarmopkald, kører de fluks til ulykkesstedet og påbegynder HLR og monterer deres medbragte hjertestarter, som altid er placeret i deres private bil. 

Det er vigtigt at understrege, at løsningen skal betragtes som et supplement til de eksisterende ambulance- og lægeberedskaber, der til enhver tid vil aktiveres først og være på vej inden en Hjerteassistent aktiveres.

Ved at flytte hjertestarterne ud i bilerne er vi med til at sikre, at vi kan få hjertestarterne hurtigere frem i yderområderne. 

Der søges derfor om midler til indkøb af flere Hjerteassistentpakker, som indeholder taske med hjertestarter, førstehjælpskit, skilt og sikkerhedsvest. 

Alt efter beløbets størrelse, vil vi sørge for at aktivere endnu flere Hjerteassistenter i de 17 kommuner i Region Sjælland. 

LIGNENDE SAGER

Egebæksvenner for ukrainske flygtninge
Vi ønsker at indstille Egebæksvenner, som hjertesag, så vi med disse midler kan arrangere udflugter og aktiviteter for vores kære ukrainske venner, der midlertidigt bor på den gamle Egebæk skole i Nærum. Disse oplevelser vil bringe positive minder.
Foreningen for Ukrainske Flygtninge i Danmark
Foreningen hjælper til dagligt de ukrainske flygtninge med utallige ting, i forhold til at få de ukrainske flygtninge til at få etableret et liv i Danmark – herunder alle de praktiske ting der følger med til at blive bosat i et andet land såsom at søge om kommunal støtte, få sig et arbejde og meget mere.
Kræftens Bekæmpelse – Lemvig lokalafdeling
Kræftens bekæmpelse lokalforening er en forening der drives af en frivillig bestyrelse på 9 personer, hvor fokus er på at hjælpe kraftramte.
Sport X Charity
Sport X er en 100 % frivillig udendørs træningsforening i Aarhus, som bruger sit stærke fællesskab fra foreningen til at rejse ud i verden og forsøge at give glæden ved sport og træning videre til børn og unge fra kriseramte og ofte oversete områder.
Svovlstikkerne – Næstved
Svovlstikkerne er en lille hjælpeorganisation af frivillige, som prøver at gøre julen bare lidt bedre for dem, som ikke har råd til at holde en jul, der bare ligner den du og jeg kender og holder år efter år. Især børnene ligger os på sinde!
Tisvildehusets seniorkvinder
Netværk for byens seniorkvinder, hvor vi indgår i fællesskaber ud fra devisen; ”Vi giver til hinanden”. Man bliver inviteret og ledsaget af en anden kvinde. Alle får indflydelse på de aktiviteter, som opstår ud fra deltagernes ønsker/behov.
Ventilen Danmark
Ventilen Danmark er en frivillig ungdomsorganisation, som hjælper unge, der føler sig alvorligt ensomme ind i trygge fællesskaber. Ventilen har 22 tilbud til unge mellem 15 og 30 år.