Hjemløse & socialt udsatte

Hjemløsedyrlægerne

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Hjemløsedyrlægerne er et frivilligt projekt under Dyrenes Beskyttelse. Projektet startede med én dyrlæge i 2007 og i dag er vi fire frivillige dyrlæger og en dyrepasser tilknyttet. Hver anden måned har vi en åben konsultation i en park i København, hvor vi laver sundhedstjek, vaccinationer og tilser ikke-akutte tilstande. Hvis der er behov for akut dyrlægehjælp imellem de åbne konsultationer mødes vi med den hjemløse på gaden. Idet sundhedstilstanden hos de hjemløses hunde er rigtig god kan vi klare de fleste behandlinger på gaden, men hvis der er behov for røntgen, blodprøver eller operationer henviser vi til forskellige dyrlæger i København, som vi har et rigtig godt samarbejde med.

Den støtte vi søger hos Jer er til dækning af udgifter til vores transportable apotek samt til henvisning til dyreklinikker. Medicinen er primært vacciner, smertestillende medicin, øjensalve, øredråber, loppe og flåt midler samt ormebehandling. Baseret på erfaringerne fra de sidste par år bruger vi ca. 20.000 kr.om året til indkøb af medicin. Desuden bruger vi årligt omkring 40.000 på henvisning til dyreklinikker.

I tillæg til de dyrevelfærdsmæssige aspekter af projektet opnås tillige gavn i form af en forbedret kontakt til de hjemløse gennem deres dyr. De hjemløse holder særdeles meget af deres hunde, og de vil gøre alt det bedste, der står i deres magt, for at hundene har det godt. Vi har således fået en meget positiv respons på vores omsorg for hundene, idet det giver et godt fællesskab med den hjemløse, og det giver ham/hende en følelse af at blive taget alvorligt. Så udover den dyrevelfærdsmæssige side, er der også en god og nyttig social side af projektet. Det blev vi belønnet for i 2017, da vi fik Dyrenes Beskyttelses pris Årets Dyreven, kategori Brobygger, som netop fokuserer på hvordan dyr kan bygge bro til mennesker.


LIGNENDE SAGER

Bindeleddet
Bindeleddet støtter sårbare unge hjemløse i overgangen fra hjemløshed til eget hjem. Ressourcestærke, frivillige mentorer styrker den unges tro på sig selv og skaber nye positive netværk.
Brugernes Akademi
Brugernes Akademi er en frivillig forening af og for stofbrugere, hvis formål er at forbedre stofbrugeres vilkår og rettigheder. Foreningen er stiftet af formand Anja Plesner Bloch og har eksisteret i snart 8 år.
Familienetværket Friends & Family – en håndsrækning til udsatte familier i Københavns Nordvest-kvarter
Friends & Family er et familienetværk, som arbejder med at afhjælpe og forebygge sociale problemer i sårbare familier. Vi arrangerer familiesamlinger, aktiviteter for børnene og hjælper familierne til en forandring i livet.
Forælder Fondens frivillige sociale arbejde
Forælder Fonden hjælper udsatte enlige forsørgere og deres børn med rådgivning og midlertidige boliger. Frivillige medarbejdere giver familierne en hånd.
Hellebro
Den private velgørende forening Hellebro i Valby er en helhedsorienteret indsats for unge hjemløse ml. 18-29 år, der arbejder for, at de unge kommer i bolig, job, uddannelse - og kommer tilbage på sikker grund.
Kirkens Korshærs gadesygeplejerske i Esbjerg
Fire menneskeliv. Det er, hvad Kirkens Korshærs gadesygeplejerske i Esbjerg har reddet fra at dø på under 1 år. I virkeligheden er mange flere reddet – fra sygdom, ensomhed, svigt og utilstrækkelig behandling.
Madklubben RG60 for unge hjemløse
Stem og støt madklub for hjemløse unge. I en kaotisk hverdag som ung hjemløs, har det stor betydning at være del af et fællesskab. Og det er netop, hvad madklubben er, et fællesskab og et frirum hvor der er kort til latter og problemerne glemmes for en stund.
PROJEKT HJEMLØS
PROJEKT HJEMLØS er et gratis værested for byens hjemløse, vi er ikke blot et almindeligt værested, vores fokus er også på miljøet, vi driver et værested, der samtidig er Grøn. Vi hjælper hjemløse og gør en indsats for hjælpe vores klode.
Stop Spild Lokalt (Vordingborg)
Vi hjælper dagligt mellem 30-40 familier i Vordingborg med at få mad på bordet, og vi er med i Danmarks største juleuddeling, hvor vi hjælper mellem 100 og 200 familier.