Hjemløse & socialt udsatte

Hjemløs i Århus

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

For mig har det været vigtigt, at det ikke kun er i december måned, vi hjælper de hjemløse, men hele året rundt (vi donerer i dag allerede julegaver, julemad, holder julefrokost, indsamler varme sokker og meget andet). Derfor er min ide om ”Det rullende hjerterum” opstået, fordi jeg kan se hvor meget det betyder for de hjemløse, når jeg kommer forbi dem, og har tid og lyst til at sætte mig ned og snakke med dem, eller bare lytte til dem.

Min drøm er at skabe ”Det rullende hjerterum”, i form af en foodtruck, som skal bemandes af frivillige, der ønsker at gøre en forskel for dem der trænger allermest til det. Mit håb er, at den skal ud at køre hver dag i de områder hvor de udsatte og hjemløse opholder sig i byen.

Mit håb er, at når de hjemløse og udsatte ser "Hjerterummet" komme kørende, så ved de, at der først og fremmest er nogen der gider at lytte og snakke. Det er noget jeg har lært i de sidste 7 år, hvor jeg har hjulpet de hjemløse. Hvor meget det betyder for dem, at nogen gider at give omsorg og snakke med. De skal også vide at når "Hjerterummet" kommer kørende, så bliver de forkælet - ligesom jeg altid gør så meget det er muligt året rundt. Vi skal huske på, at de hjemløse er hjemløse året rundt, og at det ikke kun er når det vinter og koldt vi skal tage os af dem. Det er hele året rundt. De har lige så meget brug for omsorg når solen skinner, som når det sneen falder. Om det er et varmt lækkert måltid mad, et kram, en cafe latte, nybagte boller eller et par varme handsker, så er der plads til alle i "Hjerterummet". Hver måned skal vi holde fødselsdag for alle dem der har haft fødselsdag den forgangne måned - med kagemænd og kagekoner, boller og varm kakao. Alle fortjener at blive fejret, og specielt dem som ikke har nogen der venter derhjemme.

Ideen er også at inddrage de hjemløse og socialt udsatte, som er i stand til det, til at hjælpe med at lave mad. De vil ofte gerne hjælpe til, og jeg har allerede snakket med dem om ideen med det rullende hjerterum, og de er vilde med ideen om det. Det bliver et fælles projekt. Det bliver de hjemløses foodtruck. Et sted de altid kan søge hen for at få et knus, få noget mad eller drikke, eller selv bidrage til at støtte og hjælpe andre i en svær situation som de alle selv kender til.

Tanken er at alle skal være med til at bidrage til Det Rullende Hjerterum, på den måde får alle også sit navn på vores foodtruck!  

LIGNENDE SAGER

Café Exit
Nuværende og tidligere indsatte har brug for hjælp og støtte når de kommer ud af fængslet og ønsker et liv uden kriminalitet. Café Exit ser mennesket bag forbrydelsen og hjælper til et nyt netværk, sundt fællesskab og en fremtid med gode værdier.
Hjælp din næste, hjælp de udsatte
Hjælp Din Næstes mål om at hæve livskvaliteten for udsatte. Den primære arbejdskraft er baseret på frivillighed (48 frivillige). Den primære indtægt for organisationen er baseret på private donationer.
Fuldt Hus
Fuldt Hus hjælper landets teatre med at uddele ikke-solgte billetter til udsatte borgere, der ellers aldrig ville være kommet i teatret. Gennem kulturen tilbyder Fuldt Hus, mennesker der føler sig udenfor, en plads i fællesskabet.
Hjerterum (Blossom-Project.org)
Det er ikke altid let at blive ældre og slet ikke, når livet gør ondt. Hjerterum er et frivilligdrevet kursusfællesskab, hvor udsatte kvinder får nye, gode oplevelser i en rygsæk proppet med begivenheder fra et hårdt liv på kanten af samfundet.
Kolding Madhjælp
Kolding Madhjælp samler overskudsmad ind fra butikker og giver det gratis væk til folk, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen.
Naturens Orpigaq
Vi er i samarbejde med Danmarks Outdoor Festival, hvor vi har en gruppe af udsatte unge, der indgår i frivilligt arbejde. På festivalen har vi den opgave at forpleje de andre frivillige og har ansvar for frivilligzonen.