Andet

Hejlskovs Venner

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Hejlskovs Venner er en del af et frivilligt netværk, som arbejder for at beboerne på Hejlskov får større livsglæde, og dermed mindsker risikoen for ensomhedsfølelse og øger sundheden.

I en travl hverdag, hvor plejepersonalet gør det bedste for beboerne, er de frivillige en meget vigtig faktor for, at alt går op i en større enhed. Beboerne skal føle sig respekteret, godt tilpas og vide, at de stadig er en del af et aktivt fælleskab.

Beboerne på det kommunale plejecenter Hejlskov, er ældre mennesker, hvoraf nogle er ramt af sygdommen demens og mange af beboerne bruger kørestole eller rollator.
Vi ved jo alle godt, at mange ældre kan føle sig ensomme og har brug for, at der bliver taget kærlig hånd om dem. Hejlskovs Venner forsøger med sine arrangementer og aktiviteter, at få beboerne til at føle sig som en del af et socialt fællesskab og bringe smilet og glimtet i øjet frem.

Her et lille udpluk af de aktiviteter, som Hejlskovs Venner arrangerer:

  • Hver torsdag er der sangeftermiddag eller underholdning for alle beboere og visiterede dagbrugere.
  • I plejecenterets bus køres der hver anden fredag til den lokale Superbrugs, hvor der kan handles ind og måske møder man gamle venner.
  • Der planlægges hvert år en årlig udflugt til en dyrepark eller lignende, hvor vi kører i handicapvenlige busser.
  • Én gang om måneden udsendes en avis med det der rører sig på Hejlskov.
  • Hver mandag er der gåture i vores haver eller bankospil.
  • Lige nu arbejder foreningen med et stiprojekt i haven, som skal gøre det muligt for beboerne, at komme ud i naturen og få lidt mere motion. Det er også de frivillige som holder haven ren og pæn.
  • I sommeren 2019 havde foreningen sørget for, at beboerne havde glæden af, at der gik to ponyer rundt i vores indhegnede haver. Ponyerne kommer igen til næste år, da det var en stor succes.

Foruden de aktiviteter, som foreningen selv står for, hjælper de frivillige i hverdagene og ved festlige lejligheder med praktiske gøremål.
Hejlskovs Venner er også med til at udvide og styrke kontakten mellem beboere, medarbejdere, pårørende og borgere i nærområdet og byens borgere.


LIGNENDE SAGER

Diabetesforeningen
En god ven med diabetes: Lasse og Magnus (billedet) har begge to type 1-diabetes. De mødtes gennem Diabetesforeningens ung til ung-netværk. Her hjælper unge, der har haft type 1-diabetes i flere år, andre børn og unge til et godt liv med diabetes.
Forsvundne personer
Forsvundne personer hjælper pårørende i hele Danmark når pårørende står i deres livs krise og mangler en af deres kære. De efterlyser, eftersøger og støtter pårørende hele vejen. Sammen er vi stærkest.
Læger uden Grænser
Læger uden Grænser yder akut medicinsk nødhjælp til de mest udsatte mennesker under krige, konflikter, naturkatastrofer, epidemier, sult og fattigdom. Samtidig kæmper vi for bedre adgang til livsvigtig medicin.
Odsherred Zoo Rescue - dyrevelfærd - redning af udrydningstruede dyrearter
Fonden Odsherred Zoo Rescue er Danmarks eneste rescue center for eksotiske dyr. Centeret har over 600 dyr, og modtager dyr, som har levet et dårligt liv andre steder og som har brug et ny hjem.
Rul og Rejs: Jysk rejseklub for fysisk handicappede
Foreningen "Rul og Rejs : jysk rejseklub for fysisk handicappede" er stiftet af en lille gruppe folk, som på frivillig basis arrangerer en årlig ferietur for medborgere med et væsentligt fysisk handicap.
Stop spild lokalt
Bekymringer fjernes for en stund. Sultende maver bliver til mætte maver. Sammenhold skabes og venskaber mødes i Stop Spild Lokalt.
TEAM FRED
TEAM Fred er et målrettet tennis – og padel træningssprogram for specialskoler for børn med autisme, ADHD og andre særlige behov og giver børnene en god og tryg introduktion til idrættens verden, så de på sigt kan blive aktive i en idrætsforening.
Troopers For Charity
Troopers For Charity er et fællesskab for voksne og børn stiftet af Star Wars entusiaster i august 2017. I Troopers For Charity er de gode gerninger, de gerninger der kommer fra hjertet.
Vinterlege for Udviklingshæmmede
Foreningen Vinterlege for Udviklingshæmmede er landsdækkende og har til formål, at arrangere en uges sne-ferie i Norge, som henvender sig specielt til udviklingshæmmede.