Patientforening

Gigtramte Børns Forældreforeing (GBF)

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Gigtramte børns forældreforening er en frivillig landsdækkende forældreforening, der fungerer som et netværk, hvor man kan få den hjælp og støtte man måtte have brug for når ens barn har fået konstateret gigt.

De problemer man oplever, som andre kan have svært ved at forholde sig til med samme indføling og forståelse - ikke ved professionel viden og indsigt, men i kraft af fælles erfaringer, kan GBF hjælpe med, bl.a. gennem foreningens kontaktfamilie ordning, familiedage, div. camps, kurser og medlemsforum på Facebook.

Når man får et barn med børnegigt, påvirker det ofte hele familien; barnet selv, eventuelle søskende og forældrene. Børnegigt kaldes af fagfolk for juvenil idiopatisk arthritis. Sygdommen berører ca. 1.200 børn i Danmark og er en af de hyppigste kroniske sygdomme med debut i barnealderen. Hvert år får ca. 120 børn, især piger, børnegigt. Mange af dem er under fem år, når diagnosen stilles. Børnegigt er en kronisk, fremadskridende inflammation primært i leddene, der blandt andet kan medføre, at barnets vækst og funktionsevne påvirkes. De typiske symptomer på børnegigt er smerter, hævelse, varme og nedsat bevægelighed i leddene. Morgenstivhed forekommer hyppigt, ligesom træthed, irritabilitet og nedsat udholdenhed.

Gigtramte Børns Forældreforening er et samarbejde familierne imellem. Vi støtter nye familier i det liv, der nu er blevet deres, og erfarne familier hjælper hinanden indbyrdes med egne erfaringer og samvær. I det nye liv der skal leves så godt som muligt, på trods af de udfordringer hverdagen og fremtiden byder på, med lægebesøg, blodprøver og medicin. 

Med støtte fra Brug Livet Fonden kan gigramte børnsforældreforening afholde flere weekender og kurser for børn med gigt og deres familier. 

LIGNENDE SAGER

Dit Liv – online chat
Siden Corona-virussen brød ud i Danmark, har kronisk syge og handicappede været særligt udsat hvad angår isolation og ensomhed. Dit Liv er en gratis online chat for patienter med kronisk sygdom og/eller handicap og deres pårørende.
Organdonation - ja tak!
Støt Organdonation - ja tak! så vi kan forbedre organdonation i Danmark og vilkårene for de tusindvis af danske børn, unge og voksne, som er ramt af terminalt organsvigt. Målet er at redde liv og få dem og deres familier hurtigere tilbage til livet.