Sygdom & sorg

Foreningen RO

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Foreningen RO er en nonprofitorganisation, der støtter kvinder, mænd og par i fertilitetsbehandling med fokus på patienternes følelsesliv under behandlingsforløbet. I dag støder mellem 15 og 25 procent af unge i den reproduktive alder – som er 20-45 år – på udfordringer, når de ønsker sig en graviditet. I hver skoleklasse sidder minimum to børn, som er undfanget ved hjælp af fertilitetsbehandling. Vi er blevet dygtige til at støtte patienterne i den medicinske behandling, men der er ikke nok fokus på patienternes følelsesliv i processen. 

Hos Foreningen RO har vi været utroligt taknemmelige for at vinde Årets Hjertesag 2022. Gruppen af frivillige hos Foreningen RO har oplevet at dette samarbejde har været utrolig meningsfuldt, og vi ønsker derfor at indstille foreningen til endnu et års samarbejde, så vi kan fortsætte vores arbejde i at støtte målgruppen mod bedre mental trivsel under et behandlingsforløb. Det ønsker vi at gøre med følgende nye tiltag:

  • Vi ønsker at ansætte yderligere tre frivillige koordinatorer, så vi kan drifte flere gruppeforløb og dermed hjælpe flere kvinder, mænd og par i fertilitetsbehandling til at skabe meningsfulde netværk. 
  • Vi ønsker at bruge midler på at oprette en anonym chatfunktion på hjemmesiden, således at flere kan henvende sig til foreningen med spørgsmål og støtte. 
  • Vi ønsker at bruge midler på at fastholde et nyt tiltag om online undervisning i stressreducerende redskaber via mindfullness-based stress reduction (MBSR). 
  • Vi ønsker at undersøge muligheden for at afholde en netværksdag for tidligere brugere af foreningen, hvor brugerne igen kan skabe netværk med andre, der har benyttet sig af foreningens aktiviteter. 
  • Vi har en stor drøm om at holde et velgørenhedsarrangement for foreningen med formål at sætte nationalt fokus på aftabuiseringen af infertilitet.
  • Vi ønsker at benytte midlerne til at sikre, at vi kan levere fysisk materiale til de offentlige klinikker i Jylland, men også øge vores samarbejde til de offentlige klinikker på Fyn og Sjælland, så patienterne kan få fysisk materiale med hjem, når de er til undersøgelser på klinikkerne. 
  • Vi ønsker at øge vores tilstedeværelse online, at fokusere på rækkevidde i vores annoncer og dermed udbrede budskabet på foreningens tilstedeværelse og virke til flere i målgruppen. 

Stem på Foreningen RO så vi kan fortsætte vores arbejde med at skabe meningsfulde netværk for en sårbar og overset patientgruppe, der har brug for ligesindede at spejle sig i. 

På forhånd tak for din stemme!

LIGNENDE SAGER

3PDK – De 3 principper i Danmark
3PDK er en non-profit forening, der arbejder med at udbrede kendskabet til de 3 principper kaldet livskraft, tanke og bevidsthed. Denne forståelse har hjulpet rigtig mange mennesker ud af stress, angst, depression, selvskade og spiseforstyrrelser.
Bedre Psykiatri Randers
Jens-Peter er formand for Bedre Psykiatris lokalafdeling i Randers og han har viet sit pensionistliv til at hjælpe mennesker med psykiske lidelser. Hans telefon er åben døgnet rundt og han har allerede fået over 1000 henvendelser i år.
Organdonation – ja tak!
Støt Organdonation – ja tak! så vi kan forbedre organdonation i Danmark og støtte de tusindvis af familier, hvor børn, unge og deres forældre samt søskende lever med alvorlig kronisk sygdom som følge af organsvigt. Sammen kan vi redde liv.
Scleroseforeningen
Hver dag får ca. 2 personer den kroniske diagnose sclerose. Scleroseforeningens hovedformål er at støtte personer med sclerose, men også deres pårørende. Foreningen bidrager desuden til forskning i sygdommen gennem indsamlede midler.
SMILET (SMILFonden)
SMILET – kreative værksteder på Rigshospitalet og AUH, som gør at børn og unge kan glemme alt om sygdom for en stund, mens de er i et kreativt univers. SMILET afhjælper hospitalsangst, gør behandlinger lettere og bidrager til nye venskaber.
Videnscentret Fertility Care
Fertility Care tilbyder gratis telefonrådgivning til alle, der er berørt af barnløshed. Vores rådgivere er alle fertilitetssygeplejersker, der arbejder på frivillig basis. Bliver vi støttet af Hjertesagen, vil vi kunne rekruttere flere frivillige.