Sygdom & sorg

ForeningenRO

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Ufrivillig barnløshed er den mest hyppige kroniske sygdom blandt 25-45 årige i Danmark. Foreningen RO etablerer støtte til følelseslivet under fertilitetsbehandling i form af meningsfulde netværk, gruppeforløb og telefonisk rådgivning

I dag er ca. hvert 12. barn undfanget ved fertilitetsbehandling, og nedsat frugtbarhed er mere udbredt i alders- gruppen end diabetes, astma og psykisk sygdom. Der er således tale om et stort samfundsrelevant problem, som kun delvist løses af det offentlige.

Der er stort politisk fokus samt offentlige og private tilbud til den medicinske behandling. I forbindelse med den medicinske behandling er der dog ingen der forholder sig til, at processen er utroligt belastende følelsesmæssigt, og kan resultere i stress, angst, depressionslignende symptomer og belastning i parforholdet. Dette er blandt andet skildret i dokumentarserien på DR fra 2020 ”Når storken flyver forbi”.

Foreningen RO skaber nye muligheder og tilbyder kvalificeret og dokumenteret støtte til følelseslivet sideløbende med, at man som enlig eller par modtager længerevarende fertilitetsbehandling i offentligt eller privat regi. 

Foreningen RO tror på, at alle i fertilitetsbehandling har ret til støtte til følelseslivet sideløbende med den medicinske behandling. Derfor er alle deres tilbud gratis for brugerne. Der findes ikke et lignende gratis tilbud på det danske marked!

Foreningen RO har på kort tid opnået anerkendelse for sin mission og sit arbejde for at hjælpe enlige og par i fertilitetsbehandling med følelseslivet under behandlingen. Der er allerede gennemført adskillige gruppeforløb, ligesom mange har benyttet sig af muligheden for råd og vejledning via telefon.

Arbejdet er ikke drevet af kommercielle interesser, men af et brændende ønske om at gøre en forskel og hjælpe de mange i fertilitetsbehandling. Der er et stort hensyn til de enkelte brugere, men samtidig også en stor samfundsmæssig betydning

Ninna Koefoed er stifter af Foreningen RO og idemager bag foreningens koncept. Ninna er uddannet socialrådgiver, og har arbejdet inden for børne- og familieområdet i det offentlige i 8 år.

LIGNENDE SAGER

Foreningen Cancerramte Børn
Cancerramte børn er i en enormt skrøbelig situation. Foreningen Cancerramte Børn arbejder derfor for at give børnene og deres pårørende mulighed for at få oplevelser og for at deltage i arrangementer, som kan gøre sygdommen og sorgen lettere at håndtere.
Neonatalstrik Øst
Mere end 3000 personer strikker til Neonatal afdelinger. Det er huer, special tøj og begravelsestøj til de for tidligt fødte børn.
Sct. Maria Hospice
Sct. Maria Hospice ønsker en bålhytte, som kan give patienter og pårørende mulighed for at opleve unikke stjernestunder. Mange har gode minder omkring et bål. Man kan for en stund glemme smerter og bekymringer, mens man kigger ind i bålets flammer.