Hjemløse & socialt udsatte

Foreningen Gadeliv

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Foreningen Gadeliv investerer i og udvikler beskæftigelse til socialt udsatte i Århus. Hos os kan udsatte mennesker få et arbejde og få deres løn udbetalt kontant. Vi skaber arbejdspladser med rammer og forventninger som socialt udsatte, kan fungere i, og beskæftigelse som de finder meningsfuld. Det giver dem positive oplevelser, og hjælper dem til at forbedre deres liv. De går på arbejde, når de er en del af Gadelivs sociale beskæftigelse. De har et stykke arbejde, som de får løn for, og som kunden forventer udført med en vis kvalitet. Langt de fleste af vores opgaver udføres nemlig for en ekstern kunde, som betaler for det udførte arbejde.

I Gadeliv er man en del af et arbejdsfællesskab. Det giver ro til at hjælpe sig selv, når man kan tjene lidt ekstra og tillige blive mødt med anerkendelse, tillid og respekt. Der opstår en mening med hverdagen, som skaber ringe i vandet til øvrige dele af deres liv, som de ved egen hjælp forbedrer.

Pr. september 2023 rummer foreningen arbejdsfællesskaberne PovertyWalk, SydhavnsPedeller, Pant for Pant og Aktivt Naboskab.

Desuden arrangerer vi foredrag, demokratiworkshops og kulturdage med fokus på gadelivets mennesker. Vi har på nuværende tidspunkt beskæftiget 58 forskellige udsatte på det sociale frikort i 2023, og siden 2019 har vi haft 88 udsatte ansat på det sociale frikort.

I PovertyWalk er udsatte guider på byvandringer. I SydhavnsPedeller vedligeholder og rengøre udsatte udendørsarealer i kvarteret Sydhavnen. I PantForPant henter udsatte pant hos private og virksomheder, som efterfølgende sorteres. I Aktivt Naboskab arbejder vi med at være gode naboer og udfører såvel praktiske som sociale opgaver for at sikre dialog og naboskab i Sydhavnen.

I Gadeliv tror vi på, at mennesker vokser i fællesskaber med andre mennesker – i arbejde, i kultur og i demokratiske muligheder. Vi kan lære og vokse af de fejl, vi begår – hvis det foregår i et miljø af åbenhed, omsorg og engagement. Mennesker vil hinanden det bedste og tager personligt ansvar, når de får medbestemmelse, bliver hørt og mødes med respekt. Forandringer starter hos os selv!

Vi tror på, at personligt mod og engagement kan skabe forandring for den enkelte og for fællesskabet. Som vores frijobber Tommy siger: ”Jeg er PovertyWalk guide og har arbejdet som Sydhavnspedel før. Det gav mig en masse selvtillid og en følelse af at kunne bidrage med noget godt for nogen andre.” 

 

LIGNENDE SAGER

Plads til alle – DcH Næstved
I DcH Næstved synes vi det er vigtigt at tilbyde et fællesskab for alle. Derfor har vi startet et samarbejde med socialpsykiatrien, for at alle kan være en del af fællesskabet.
Det Digitale Værested
Det Digitale Værested startede under Coronaen og står for pt. 750 borgeres daglige digitale kontakt med omverdenen. Det digitale værested uddanner frivillige holdledere til at varetage aktiviteter for de øvrige brugere.
Hugs & Food
Hugs & food er et værested for hjemløse i indre by i København
Musik & Trivsel
Musik & Trivsel har fundet opskriften på hvordan musikkens unikke evne til at skabe relationer og sociale fællesskaber udnyttes til fremme af trivsel og mental sundhed blandt socialt udsatte.
SAM (Sociale Aktiviteter og Motion)
SAM (Sociale Aktiviteter og Motion) Foreningen er for alle socialt udsatte i Randers kommune. SAM er socialt samvær gennem sjove og interessante aktiviteter i centrum.
Center for Magtanalyse - Tal om vold - støttegruppe til voldsudsatte mødre
Tal om vold: Støtte og netværk til voldsudsatte mødre'. Projektet er et støttetilbud til voldsudsatte mødre, der enten har oplevet fysisk eller psykisk vold, og skal sikre, at deltagerne får de rette redskaber til at hele efter vold.
Varmestuestrik Danmark
Frivillige strikker til hjemløse og socialt udsatte i hele Danmark. Over 1000 strikkere er med til at gøre en forskel i den kolde tid med varme strømper, vanter, huer, m.m., som efter ansøgning uddeles gratis.