Sygdom & sorg

Foreningen Cancerramte Børn

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

Børn med kræft behandles meget intensivt, hvilket svækker deres immunforsvar. Børnene har forøget risiko for at udvikle infektionssygdomme, mens de er i behandling. For at nedsætte risikoen for infektioner, lever børn med kræft derfor meget isoleret.

En afgørende del af Foreningens arbejde er derfor at arrangere så mange lukkede arrangementer som muligt, så også cancerramte børn, får mulighed for at leve og opleve en så normal tilværelse som muligt uden at lide for store afsavn.

Ud over de ”underholdende” aktiviteter står FCB også for foredrag, sorggrupper for forældre, der har mistet et barn af cancer, weekender for raske søskende, weekender for cancerramte teenagere og for forældre med henblik på at give familierne netværk og redskaber til at komme gennem.

Foreningen Cancerramte Børn (FCB) er en humanitær organisation, som er godkendt efter ligningsloven. De aktive medlemmer er udelukkende forældre og pårørende, der har eller har haft et barn med kræft. FCB har desuden et nært samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Børnecancerfonden.

LIGNENDE SAGER

ForeningenRO
Ufrivillig barnløshed er den mest hyppige kroniske sygdom blandt 25-45 årige i Danmark. Foreningen RO etablerer støtte til følelseslivet under fertilitetsbehandling i form af meningsfulde netværk, gruppeforløb og telefonisk rådgivning.
Neonatalstrik Øst
Mere end 3000 personer strikker til Neonatal afdelinger. Det er huer, special tøj og begravelsestøj til de for tidligt fødte børn.
Sct. Maria Hospice
Sct. Maria Hospice ønsker en bålhytte, som kan give patienter og pårørende mulighed for at opleve unikke stjernestunder. Mange har gode minder omkring et bål. Man kan for en stund glemme smerter og bekymringer, mens man kigger ind i bålets flammer.