Andet

Forældre og Fødsel

Forældre og Fødsel arbejder for, at graviditet, fødsel og de første år efter fødslen bliver både psykisk og fysisk tilfredsstillende for forældre og børn. Vores hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at yde gratis, videnbaseret og personlig rådgivning til alle. Foreningen har eksisteret siden 1973 og samarbejder med bl.a. Jordemoderforeningen, de privatpraktiserende jordemødre, de danske fødesteder og sundhedsplejerskerne.

På grund af besparelser på sundhedsområdet, oplever mange forældre at stå alene med spørgsmål om ammeopstart og trivsel hos det lille ny barn, og vi ser af samme grund også flere og flere genindlæggelser, der ville kunne undgås med bedre rådgivning de første vigtige dage efter fødslen.

Med vores ammerådgivning sikrer Forældre og Fødsel, at forældre tilbydes rådgivning, støtte og empatisk vejledning. Vejledningen gives af uddannede, frivillige ammerådgivere, der står til rådighed på deres private telefon. Efter kontakt med ammerådgivningen bliver forældrene klædt bedre på til at håndtere de mange små og store problemer, der kan fylde den første tid. Vi tilbyder også forælder-til-forælder-rådgivning om bl.a. hjemmefødsel, familieliv, kolik og for tidlig fødsel. Rådgivningen er gratis, og er for alle – også for personer, der ikke er medlem af foreningen.

Forældre og Fødsel formidler forældres erfaringer, forslag, ønsker og krav til både fagfolk, lokalpolitikere og regering. Foreningens fornemste opgave er dermed at være repræsentant for alle forældre i Danmark – både over for det offentlige og ved deltagelse i udvalg under blandt andet Sundhedsstyrelsen.

Der er hårdt brug for Forældre og Fødsel i dagens Danmark, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret. Da vores arbejde hovedsageligt bygger på de frivilliges indsats og engagement vil PFA Brug Livet Fonden være et vigtigt bidrag til fortsætte vores arbejde.


LIGNENDE SAGER

BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening (BFC) indstilles som Årets Hjertesag fordi, at det er en forening med hjertet på det rette sted: En forening som gør en helt unik indsats for brandfolk som rammes af kræft på grund af arbejdet.
Frelsens Hærs mor-barn-lejre
Hjælp til Frelsens Hærs landsdækkende mor-barn-lejre for udsatte familier i Danmark.
STH - Servicehunde til Handicappede
STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.