Andet

Forældre og Fødsel

Forældre og Fødsel arbejder for, at graviditet, fødsel og de første år efter fødslen bliver både psykisk og fysisk tilfredsstillende for forældre og børn. Vores hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at yde gratis, videnbaseret og personlig rådgivning til alle. Foreningen har eksisteret siden 1973 og samarbejder med bl.a. Jordemoderforeningen, de privatpraktiserende jordemødre, de danske fødesteder og sundhedsplejerskerne.

På grund af besparelser på sundhedsområdet, oplever mange forældre at stå alene med spørgsmål om ammeopstart og trivsel hos det lille ny barn, og vi ser af samme grund også flere og flere genindlæggelser, der ville kunne undgås med bedre rådgivning de første vigtige dage efter fødslen.

Med vores ammerådgivning sikrer Forældre og Fødsel, at forældre tilbydes rådgivning, støtte og empatisk vejledning. Vejledningen gives af uddannede, frivillige ammerådgivere, der står til rådighed på deres private telefon. Efter kontakt med ammerådgivningen bliver forældrene klædt bedre på til at håndtere de mange små og store problemer, der kan fylde den første tid. Vi tilbyder også forælder-til-forælder-rådgivning om bl.a. hjemmefødsel, familieliv, kolik og for tidlig fødsel. Rådgivningen er gratis, og er for alle – også for personer, der ikke er medlem af foreningen.

Forældre og Fødsel formidler forældres erfaringer, forslag, ønsker og krav til både fagfolk, lokalpolitikere og regering. Foreningens fornemste opgave er dermed at være repræsentant for alle forældre i Danmark – både over for det offentlige og ved deltagelse i udvalg under blandt andet Sundhedsstyrelsen.

Der er hårdt brug for Forældre og Fødsel i dagens Danmark, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret. Da vores arbejde hovedsageligt bygger på de frivilliges indsats og engagement vil PFA Brug Livet Fonden være et vigtigt bidrag til fortsætte vores arbejde.


LIGNENDE SAGER

Blooming Room
Blooming Room er en non-profit organisation, der brænder for at fremme kvindelige flygtninge og migranters integration, bl.a. ved at styrke kvindernes selvtillid og støtte til bedre trivsel gennem nye venskaber på tværs af kultur og sprog.
BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening (BFC) indstilles som Årets Hjertesag fordi, at det er en forening med hjertet på det rette sted: En forening som gør en helt unik indsats for brandfolk som rammes af kræft på grund af arbejdet.
Epilepsiforeningen
Epilepsiforeningen arbejder for at mennesker med epilepsi og deres familier får en bedre hverdag, hvor epilepsien begrænser dem mest muligt.
Fair Dog
Forening af frivillige der arbejder for alle Danmarks hunde.
Frelsens Hærs mor-barn-lejre
Hjælp til Frelsens Hærs landsdækkende mor-barn-lejre for udsatte familier i Danmark.
KANTMASKERNE - strik til udsatte i Danmark
KANTMASKERNE er et landsdækkende netværk af små selvstyrende grupper, som omdanner doneret garn til varmt strik til socialt udsatte i Danmark.
Livas anonyme rådgivning
Liva hjælper årligt omkring 180 mennesker med skader fra prostitution, vold og seksuelle overgreb med at genfinde fodfæste i livet.
Projekt Husvild
Projekt Husvild er en forening der hjælper hjemløse og sociale udsatte, med hvad der er brug for hjælp til. Intet er for stort eller småt :-)
Psykiatrifondens rådgivning – hjælp når livet er svært
En god samtale kan redde dagen. Andre gange kan den redde et liv. Frivillige i Psykiatrifondens rådgivning hjælper mennesker, der har det svært, gennem respektfulde og støttende samtaler. Samtalerne er anonyme og gratis for dem, der kontakter os.
Samvirkende Menighedsplejer
Psykisk sygdom er for mange mennesker stadig tabuiseret og i værste fald forbundet med skam og skyld, hvis man først bliver ramt. I Samvirkende Menighedsplejers peerprojekt arbejder vi på at skabe meningsfulde og støttende relationer på tværs af mennesker, der på hver sin måde kender til det at have ondt i livet psykisk.
STH - Servicehunde til Handicappede
STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.
Støtteforeningen for forsvundne personer
Støtteforeningen støtter Forsvundne personer. Deres formål er at hjælpe familier med at finde deres kære, som er forsvundet, det kan være både frivilligt og ufrivilligt. Uanset hvad der er sket, har de pårørende brug for at få en afslutning.
Team Tvilling Holbæk - Frivillige løber
Team Tvilling Holbæk løber hver søndag og flere halv og hel Marathon med vores handicappet unge mennesker som ikke selv kan, se deres og vores unge når de løber er guld værd.