Hjemløse & socialt udsatte

Forælder Fondens frivillige sociale arbejde

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

I dagens Danmark er det ikke i sig selv et problem at være enlig mor/far. Det går fint for de fleste. Men det er ikke nemt pludselig at stå helt alene, når man i forvejen lever et liv på kanten - måske præget af sygdom eller misbrug, arbejdsløshed, dårlig økonomi osv. Det offentlige kan ikke hjælpe, slet ikke med bolig, og vi ser derfor mange, der bor som ”halvt hjemløse” i sommerhuse, kælderlejligheder eller på sofaen hos venner og bekendte - alt sammen på ubestemt tid.

De enlige forældre, der henvender sig til Forælder Fonden, er husvilde - og ofte rådvilde. Vi hjælper med midlertidige boliger og med socialrådgivning, uddannelse og netværk. Vores frivillige medarbejdere har kontakt med de enlige forældre og tilbyder dels en hånd med det praktiske, dels at være en samtalepartner, der kan se situationen fra et nyt perspektiv. Ingen andre institutioner end Forælder Fonden tilbyder hjælp og bolig, og vi er derfor i kontakt med over 1000 enlige mødre og fædre over hele landet hvert år.

Vores hjælp er rettet mod forældrene, men i realiteten er det børnene, vi hjælper. De lever i en undtagelsestilstand, og mor eller far kan have svært ved at vise omsorg. Bekymringerne hober sig op hos både forælder og barn. Formålet med en midlertidig bolig, rådgivning og frivillig støtte er at skabe ro. Ro til at lægge planer for et nyt liv. Ro til at finde en tro på fremtiden - og dele denne tro med sine børn. Ud over 42 førstehjælpslejligheder har vi også tre kollegier med 44 lejligheder kun for enlige med børn. I de kollegier er der studiefællesskab og netværk. Det betyder, når man skal til eksamen, er der altid nogen, der kan hente i børnehaven for en. Og med en eksamen i hus, er der udsigt til et større jobmarked og et andet liv.

Forælder Fonden blev stiftet i 1966 og hed oprindeligt ”Boligfonden for enlige mødre”. HKH Prinsesse Benedikte er protektor for Forælder Fonden. Vi bor på Nørrebro i København, men rådgiver over telefonen enlige over hele landet. Førstehjælpsboligerne samt kollegierne ligger alle i hovedstadsområdet.

LIGNENDE SAGER

Bindeleddet
Bindeleddet støtter sårbare unge hjemløse i overgangen fra hjemløshed til eget hjem. Ressourcestærke, frivillige mentorer styrker den unges tro på sig selv og skaber nye positive netværk.
Brugernes Akademi
Brugernes Akademi er en frivillig forening af og for stofbrugere, hvis formål er at forbedre stofbrugeres vilkår og rettigheder. Foreningen er stiftet af formand Anja Plesner Bloch og har eksisteret i snart 8 år.
Familienetværket Friends & Family – en håndsrækning til udsatte familier i Københavns Nordvest-kvarter
Friends & Family er et familienetværk, som arbejder med at afhjælpe og forebygge sociale problemer i sårbare familier. Vi arrangerer familiesamlinger, aktiviteter for børnene og hjælper familierne til en forandring i livet.
Hellebro
Den private velgørende forening Hellebro i Valby er en helhedsorienteret indsats for unge hjemløse ml. 18-29 år, der arbejder for, at de unge kommer i bolig, job, uddannelse - og kommer tilbage på sikker grund.
Hjemløsedyrlægerne
Hjemløsedyrlægerne yder gratis dyrlægehjælp til Hjemløses hunde i København. Vi tilbyder sundheds/vaccinations tjek ved fastlagte konsultationer og ind imellem de åbne konsultationer mødes vi med den hjemløse på gaden hvis hunden er blevet akut syg.
Kirkens Korshærs gadesygeplejerske i Esbjerg
Fire menneskeliv. Det er, hvad Kirkens Korshærs gadesygeplejerske i Esbjerg har reddet fra at dø på under 1 år. I virkeligheden er mange flere reddet – fra sygdom, ensomhed, svigt og utilstrækkelig behandling.
Madklubben RG60 for unge hjemløse
Stem og støt madklub for hjemløse unge. I en kaotisk hverdag som ung hjemløs, har det stor betydning at være del af et fællesskab. Og det er netop, hvad madklubben er, et fællesskab og et frirum hvor der er kort til latter og problemerne glemmes for en stund.
PROJEKT HJEMLØS
PROJEKT HJEMLØS er et gratis værested for byens hjemløse, vi er ikke blot et almindeligt værested, vores fokus er også på miljøet, vi driver et værested, der samtidig er Grøn. Vi hjælper hjemløse og gør en indsats for hjælpe vores klode.
Stop Spild Lokalt (Vordingborg)
Vi hjælper dagligt mellem 30-40 familier i Vordingborg med at få mad på bordet, og vi er med i Danmarks største juleuddeling, hvor vi hjælper mellem 100 og 200 familier.