Børn & unge

For Lige Vilkår

54
Stem

Jeg ønsker at indstille For Lige Vilkår som min hjertesag.
Som mor til to drenge med en sjælden diagnose, kan jeg forestille mig hvilken kæmpe betydning For Lige Vilkårs arbejde kan komme til at få for familier med børn med særlige behov.

For Lige Vilkår er stiftet af Ulla Hovgaard Ramlau, Julie Kyndesgaard og Pernille Baungaard.
Ulla er mor til Carl August (18 år) og Joachim (16 år). Carl August er født med dobbelt Y syndrom.
Julie er mor til Piet (11 år) og Otto (5 år). Piet er født med sygdommen CDG.
Pernille er mor til Siri (21 år) og Marius (9 år). Siri har en medfødt hjerneskade på grund af en hjerneblødning før fødslen.
Bestyrelsen består af de tre stiftere samt Karen Bue.

For Lige Vilkår er en landsdækkende og diagnose-tværgående forening for forældre og andre pårørende til børn, der på grund af handicap eller kronisk sygdom har særlige behov. Børn med særlige behov har ofte brug for støtte og hjælp i deres voksne liv, og derfor er forældre og pårørende til personer over 18 år naturligvis også meget velkomne.

Forældre er den vigtigste ressource i forhold til barnets trivsel og udvikling, og målet er at sikre forældrenes vilkår, så de kan opretholde et almindeligt og velfungerende arbejdsliv, familieliv og socialt liv.

For Lige Vilkår vil varetage forældrenes og familiernes interesser overfor beslutningstagere, meningsdannere og fagprofessionelle.

Foreningen arbejder for at:

  • Facilitere netværk for forældre, bl.a. på Facebook.
  • Varetage familiernes interesser.
  • Etablere en frivillig bisidderordning.
  • Tilbyde rådgivning fra eksperter inden for forskellige områder, der knytter sig til livet med et barn med særlige behov.
  • Arrangere årlige pårørendekonferencer med deltagelse af politikere og andre nøglepersoner.

For Lige Vilkår er en nystartet forening, med et meget vigtigt formål, derfor vil en kåring som Årets Hjertesag være en stor hjælp.

LIGNENDE SAGER

196
Stem
BørneTelefonen - Hjælp til udsatte børn og unge i Danmark
BørneTelefonen er den mest anerkendte og samtidig den mest benyttede rådgivningslinje for børn og unge i Danmark, som har brug for at blive hørt og få gode råd om problemstillinger lige fra mobning og drillerier, til vold og seksuelt misbrug.
105
Stem
BROEN Danmark
BROEN bygger bro for udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv sammen med andre børn og voksne rollemodeller. Det sker ved at hjælpe med økonomisk støtte til kontingent og nødvendigt udstyr til sport, spejder eller anden fritidsaktivitet.
140
Stem
Byg Bro skab ro
Byg Bro Skab Ro er en læringsplatform for børn og deres forældre, hvor der bygges bro mellem børn og forældre, så der skabes ro i det enkelte barn, en ro der flytter med ind i klasselokalet, fremmer fællesskabet, trivsel og højne indlæringen.
59
Stem
De Glade Givere
De glade givere er en frivillig forening, der hjælper økonomisk udsatte børnefamilier med bla. tøj, legetøj, fødselsdagsgaver og pakkekalender. De kan fremskaffe det meste – både flyverdragter, skoletasker eller bare en fødselsdagsgave.
75
Stem
#DrugRebels, hvis du også siger nej til stoffer!
DrugRebels er en frivillig organisation, der arbejder for, at unge vælger stofferne fra i deres liv. Usikkerheden om stoffers indhold og styrke har store konsekvenser, og derfor arbejder DrugRebels for at få de unge i tale og skabe en bevægelse.
95
Stem
Foreningen Læsehunde
Foreningen Læsehunde hjælper børn der har læseudfordringer. En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte. Læsehunden er sød og blød, den dømmer ikke og retter ikke – og så kan det pludselig være sjovt og hyggeligt at læse!
61
Stem
IAKM Danmark
Nogle børn har problemer, der gør det meget svært for dem at lære at tale. IAKM er en forening drevet af frivillige, der arbejder for at hjælpe både børn og voksne med at lære at kommunikere gennem netværksbaseret sprogtræning.
106
Stem
Julemærkefonden
Julemærkefonden gør et fantastisk arbejde for og med danske børn. Lad os derfor alle bakke op om det gode arbejde til glæde og gavn for de mange børn der trænger til en håndsrækning.
11
Stem
Julestræforeningen for social udsatte børn i Esbjerg kommune
Foreningen laver en gammeldags juletræsfest med alt hvad faget tilhøre for social udsatte børn , så de bare i et par timer kan være børn uden sorger og bekymringer, og hvor de ikke skal være de voksne.
47
Stem
Klub Venner
Klub Venner er unik og nyskabende for unge med svære handicaps. Unge, som normalt ikke har mulighed for at mødes med vennerne, kan her sammen med vennerne gå til hiphop, koncert, at shoppe, bowle mm. Venskaber opstår og vedligeholdes i Klub Venner.
287
Stem
Legeheltene
Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom. Derfor har Børneulykkesfonden startet Legeheltene, der arbejder for at skabe leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark.
130
Stem
LykkeLiga
LykkeLiga er en national håndboldliga for udviklingshandicappede børn - også kaldet “Danmarks lykkeligste liga.” Med fokus på positive fællesskaber, gode oplevelser og glæden vil holdsport er LykkeLiga et fyrtårn af livsglæde i en vanskelig hverdag.
104
Stem
Natteravnene Danmark
Det er Danmarks 4.000 Natteravnes primære formål at bidrage til øget livsglæde, trivsel og gode fællesskaber især blandt børn og unge. Natteravnene fremhæves som et af de mest markante eksempler på social innovation og socialøkonomisk virksomhed.
473
Stem
PROJEKT S - Mental styrketræning for børn og unge
PROJEKT S er mental styrketræning for børn og unge i alderen 10-16 år kombineret med fysisk aktivitet. Vores vision er at mental sundhed sidestilles med fysisk sundhed, og bliver en naturlig del af unges hverdag.
84
Stem
TUBA
Ingen skal vokse op med fulde forældre - og gør man, skal man kunne få hjælp! Derfor kan unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med misbrug, få gratis terapi og rådgivning i TUBA.
111
Stem
UNG UDEN MOBNING
Alle har ret til et liv uden mobning. Derfor arbejder foreningen UNG UDEN MOBNING for at skabe børne- og unge fællesskaber med plads til alle og plads til at være sig selv. Vi hjælper ved samspilsproblemer gennem lokal rådgivning og nærværende indsatser.