Hjemløse & socialt udsatte

Familienetværket Friends & Family – en håndsrækning til udsatte familier i Københavns Nordvest-kvarter

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

Friends & Family er et familienetværk, som arbejder med at afhjælpe og forebygge sociale problemer i sårbare familier i Københavns Nordvest-kvarter. Vi hjælper typisk familier, som er udfordrede på grund af fattigdom, misbrug, ensomhed og psykisk sygdom – alt sammen noget som giver utryghed og ustabilitet i hverdagen. Mange familier kan være isolerede og har ikke det mentale overskud til at komme ud blandt andre og måske intet eller næsten intet netværk.
I Friends & Family møder man masser af varme og medmenneskelighed. Om onsdagen byder vi familierne varmt velkomne til vores familiesamlinger. Her er der frivillige klar til at møde familierne, tage en snak og invitere børnene ind til sjove og spændende aktiviteter og lege. Der er også tilbud om lektiehjælp. Til familiesamlingerne møder man andre familier, der står i lignende situationer, og man får mulighed for at dele erfaringer. Man bruger sig selv og hinanden som ressourcer og får et større netværk. Aftenen afsluttes med en masse hygge og et fælles måltid mad.

I Friends & Family ønsker vi at være katalysatorer til en varig ændring i familiernes livssituation. Vi lægger vores kræfter i at klæde brugerne på til at tage ansvar for eget liv og gør dem med ansvarlige for egen og andres trivsel – en positiv spiral som over tid gør en forskel. Mange oplever at få løst konkrete problemer, tage skridt i forhold til uddannelse eller job, komme ud af misbrug og bryde med ensomhed og social isolation.
Derudover yder Friends & Family:

  • Rådgivning – omkring de svære situationer i livet (socialrådgivning, økonomisk, personlig rådgivning). 
  • Brobygning til byen – vi bygger bro til lokalsamfundet og byens andre tilbud.
  • Udflugter og fødselsdage – for at give familierne et frirum og mulighed for andre oplevelser, inviterer vi familierne på udflugter i løbet af året, afholder børnefødselsdage og en stor julefest for familierne.

Friends & Family blev startet i 2017 og har kontakt til omkring 90 familier i området. Vi er nu 25 frivillige og er primært baseret på den frivillige indsats.

LIGNENDE SAGER

Bindeleddet
Bindeleddet støtter sårbare unge hjemløse i overgangen fra hjemløshed til eget hjem. Ressourcestærke, frivillige mentorer styrker den unges tro på sig selv og skaber nye positive netværk.
Brugernes Akademi
Brugernes Akademi er en frivillig forening af og for stofbrugere, hvis formål er at forbedre stofbrugeres vilkår og rettigheder. Foreningen er stiftet af formand Anja Plesner Bloch og har eksisteret i snart 8 år.
Forælder Fondens frivillige sociale arbejde
Forælder Fonden hjælper udsatte enlige forsørgere og deres børn med rådgivning og midlertidige boliger. Frivillige medarbejdere giver familierne en hånd.
Hellebro
Den private velgørende forening Hellebro i Valby er en helhedsorienteret indsats for unge hjemløse ml. 18-29 år, der arbejder for, at de unge kommer i bolig, job, uddannelse - og kommer tilbage på sikker grund.
Hjemløsedyrlægerne
Hjemløsedyrlægerne yder gratis dyrlægehjælp til Hjemløses hunde i København. Vi tilbyder sundheds/vaccinations tjek ved fastlagte konsultationer og ind imellem de åbne konsultationer mødes vi med den hjemløse på gaden hvis hunden er blevet akut syg.
Kirkens Korshærs gadesygeplejerske i Esbjerg
Fire menneskeliv. Det er, hvad Kirkens Korshærs gadesygeplejerske i Esbjerg har reddet fra at dø på under 1 år. I virkeligheden er mange flere reddet – fra sygdom, ensomhed, svigt og utilstrækkelig behandling.
Madklubben RG60 for unge hjemløse
Stem og støt madklub for hjemløse unge. I en kaotisk hverdag som ung hjemløs, har det stor betydning at være del af et fællesskab. Og det er netop, hvad madklubben er, et fællesskab og et frirum hvor der er kort til latter og problemerne glemmes for en stund.
PROJEKT HJEMLØS
PROJEKT HJEMLØS er et gratis værested for byens hjemløse, vi er ikke blot et almindeligt værested, vores fokus er også på miljøet, vi driver et værested, der samtidig er Grøn. Vi hjælper hjemløse og gør en indsats for hjælpe vores klode.
Stop Spild Lokalt (Vordingborg)
Vi hjælper dagligt mellem 30-40 familier i Vordingborg med at få mad på bordet, og vi er med i Danmarks største juleuddeling, hvor vi hjælper mellem 100 og 200 familier.