Patientforening

FAIM - Foreningen For Autoimmune Sygdomme

Autoimmune sygdomme er ikke selvforskyldte - og 1 million danskere har mindst én autoimmun sygdom. Der findes over 100 forskellige autoimmune sygdomme: Addison, alopecia, colitis, Crohns, cøliaki, Graves, Guillain-Barré, Hashimotos, HS, leddegigt, Lichen, lupus, Bechterew, multipel sclerose, narkolepsi, psoriasis, psoriasisgigt, sarkoidose, sklerodermi, Sjøgrens, type 1 diabetes, vaskulitis, vitiligo og mange flere... Autoimmune sygdomme kommer sjældent alene... og både børn, unge og ældre bliver ramt af én til flere sygdomme. Vær med til at sætte fokus på autoimmune sygdomme og patienterne, og få øget forskning på området - Autoimmune sygdomme er på top 10 listen over dødsårsager.

LIGNENDE SAGER

Atopisk Eksem Forening - børneeksem for børn og voksne
Børneeksem - desværre for både børn og voksne. En træls kronisk hudsygdom, som KLØR nederdrægtigt, når eksemen er i udbrud og som påvirker hele familien, fordi der følger dårlig nattesøvn, irritation, ekstra tøjvask, udgifter til cremer osv. med.
Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis viden baseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
IAKM Danmark
IAKM Danmark arbejder for alle menneskers ret til at lære, udvikle og anvende sprog, uanset diagnose, handicaps, alder og forudsætninger. Dermed fremmes et godt liv for den enkelte med respekt, delagtighed og ligeværd.
Leverforeningen
Vores hjertesag er at støtte alle leversyge, levertransplanterede og deres pårørende. Vi samarbejder med andre patientforeninger og repræsenterer medlemmerne overfor det offentlige - bl.a. Sundhedsstyrelsen.
Neuropatiforeningen - Alle mennesker har ret til et værdigt Liv
Neuropati spænder over en lang række smertefulde lidelser og symptomer her taler vi om de sensoriske nerver, de autonome nerver samt de motoriske nerver. Der er brug for meget mere forskning på området.
Organdonation - ja tak!
Organdonation - ja tak arbejder for at redde LIV og forbedre organdonation i Danmark. Målet er at nedbringe ventetiden, så færre dør imens de venter på et nyt organ, samt at forbedre vilkårene for de familier, som er hårdt ramt af organsvigt.
Patientforeningen Danmark – seriøse debatter i et varmt fællesskab
Patientforeningen Danmark giver patienter mulighed for at erfaringsudveksle i givende fællesskaber ved møder og i internetgrupper. Vi udgiver et medlemsblad 4 gange om året. Alle i Patientforeningen Danmark arbejder frivilligt og ulønnet.