Sygdom & sorg

ExcaliCare og Cool Camp - når sygdom bliver til styrke

ExcaliCare blev startet i 2015 og har siden da arbejdet for at give kræftramte familier værktøjerne til at leve det gode liv både under og efter sygdommen.

På campen deltager de unge i forskellige aktiviteter, der udfordrer den enkelte personligt, socialt, kreativt og fysisk.

Målet er, gennem succes, refleksion og opdagelse, at give de unge selvværdet, selvtilliden og følelsen af selvstændighed tilbage efter et langt sygdomsforløb isoleret fra skolen, fritidsinteresserne og vennerne. De unge skal se sygdomsforløbet som en styrke, og familien skal have værktøjerne til at leve det gode liv både under og efter sygdommen.

ExcaliCare ønsker at gøre Cool Camps til en integreret del af behandlingen og har således brug for støtte til det videre arbejde hen imod dette mål.

Vi håber, I har lyst til at stemme på ExcaliCare og Cool Camp som årets hjertesag. At give sygdomsramte styrke til at komme tilbage til livet er i hvert fald en sag, der går lige i hjertet på os selv!

LIGNENDE SAGER

BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening støtter brandfolk som rammes af kræft.
Landsforeningen for efterladte efter selvmord
At miste ved selvmord kan være meget ensomt, da det er et område der stadig er omgærdet med tabu. Foreningen er medskabende for nærvær, fællesskab og mulighed for at dele sine erfaringer med mennesker i samme situation.
OvaCure - At helbrede æggestokkræft er vores hjertesag
OvaCure er en sygdomsbekæmpende forening. OvaCures hjertesag er at starte og drive forskning med potentiale til at helbrede kvinder med kræft i æggestokkene. Der findes i dag ingen helbredende behandling for flertallet af kvinder med æggestokkræft.
Synslinjen
Synslinjen er en telefonrådgivning, som hjælper dig, der får en alvorlig synsnedsættelse. Vi, som tager telefonen har selv oplevet at miste synet, og ved, hvor svært det er. Vi vi ved, hvor du kan få støtte. Pårørende og fagfolk kan også ringe.
Team Rynkeby
Team Rynkeby samler penge ind til børn med kritisk sygdom i hele Norden. Rynkeby Foods A/S dækker projektets centrale omkostninger, hvilket betyder, at alle de penge, som Team Rynkeby samler ind, går ubeskåret til organisationer i hvert land.