Andet

Epilepsiforeningen

Hver dag får i gennemsnit 12 danskere epilepsi. I alt har ca. 55.000 danskere sygdommen. Hvad er epilepsi egentligt? Spørger man og tænker måske på noget med krampeanfald. Det er det også for nogle, men epilepsianfald kan se meget forskelligt ud – fra voldsomme kramper til noget, man har svært ved at få øje på. Og for personer med epilepsi er det ikke altid anfaldene, der er det største problem. Det kan også være de mange sociale og psykiske problemer, der følger med den usynlige lidelse.

Epilepsi kan ramme alle i alle aldersgrupper, men det er mest udbredt blandt børn og ældre. Og når en rammes af epilepsi, påvirker det hele tilværelsen for både patienten og alle vedkommendes nærmeste.

Epilepsiforeningens overordnede formål er at arbejde for, at mennesker med epilepsi begrænses mindst muligt i deres levevilkår.

Det er en landsdækkende frivillig forening, som er stiftet i 1962.

Foreningen arbejder grundlæggende for at hjælpe sine medlemmer og varetage interesserne bredt set for de ca. 55.000 danskere, der har epilepsi samt deres pårørende. Konkret sker det gennem en lang række forskellige aktiviteter.

Epilepsiforeningen spreder viden om epilepsi, tilbyder rådgivning ved sygeplejerske og socialrådgiver, har informatører der kommer ud på skoler og fortæller om epilepsi, støtter forskning, laver sociale arrangementer hvor familier, der er ramt af epilepsi, kan skabe netværk, og vi laver en masse politisk arbejde for at få forbedret forholdene for mennesker med epilepsi.

Foreningen har i dag 5.500 medlemmer. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie er protektor for Epilepsiforeningen.
 

LIGNENDE SAGER

Blooming Room
Blooming Room er en non-profit organisation, der brænder for at fremme kvindelige flygtninge og migranters integration, bl.a. ved at styrke kvindernes selvtillid og støtte til bedre trivsel gennem nye venskaber på tværs af kultur og sprog.
BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening (BFC) indstilles som Årets Hjertesag fordi, at det er en forening med hjertet på det rette sted: En forening som gør en helt unik indsats for brandfolk som rammes af kræft på grund af arbejdet.
Fair Dog
Forening af frivillige der arbejder for alle Danmarks hunde.
Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis videnbaseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
Frelsens Hærs mor-barn-lejre
Hjælp til Frelsens Hærs landsdækkende mor-barn-lejre for udsatte familier i Danmark.
KANTMASKERNE - strik til udsatte i Danmark
KANTMASKERNE er et landsdækkende netværk af små selvstyrende grupper, som omdanner doneret garn til varmt strik til socialt udsatte i Danmark.
Livas anonyme rådgivning
Liva hjælper årligt omkring 180 mennesker med skader fra prostitution, vold og seksuelle overgreb med at genfinde fodfæste i livet.
Projekt Husvild
Projekt Husvild er en forening der hjælper hjemløse og sociale udsatte, med hvad der er brug for hjælp til. Intet er for stort eller småt :-)
Psykiatrifondens rådgivning – hjælp når livet er svært
En god samtale kan redde dagen. Andre gange kan den redde et liv. Frivillige i Psykiatrifondens rådgivning hjælper mennesker, der har det svært, gennem respektfulde og støttende samtaler. Samtalerne er anonyme og gratis for dem, der kontakter os.
Samvirkende Menighedsplejer
Psykisk sygdom er for mange mennesker stadig tabuiseret og i værste fald forbundet med skam og skyld, hvis man først bliver ramt. I Samvirkende Menighedsplejers peerprojekt arbejder vi på at skabe meningsfulde og støttende relationer på tværs af mennesker, der på hver sin måde kender til det at have ondt i livet psykisk.
STH - Servicehunde til Handicappede
STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.
Støtteforeningen for forsvundne personer
Støtteforeningen støtter Forsvundne personer. Deres formål er at hjælpe familier med at finde deres kære, som er forsvundet, det kan være både frivilligt og ufrivilligt. Uanset hvad der er sket, har de pårørende brug for at få en afslutning.
Team Tvilling Holbæk - Frivillige løber
Team Tvilling Holbæk løber hver søndag og flere halv og hel Marathon med vores handicappet unge mennesker som ikke selv kan, se deres og vores unge når de løber er guld værd.