Børn & unge

#DrugRebels, hvis du også siger nej til stoffer!

DrugRebels har indtil nu været ude på skoler i hele landet og været i kontakt med over 120.000 danske unge.
Undersøgelser viser, at al brug af stoffer har en negativ indflydelse på unges indlæringsevne og sociale kompetencer. Desværre er emnet rusmidler også et tabuiseret emne og derfor overlades mange unge mennesker til tilfældigheder i netop den periode hvor læring og indlæring står øverst på dagsordenen.
DrugRebels er Danmarks eneste landsdækkende og frivillige organisation, der arbejder for, at knække kurven således, at de unge bliver klædt på til at vælge stofferne fra. Lige nu ser vi MDMA i omløb med et dødsfald på et ungt menneske til følge. Vi får, at vide af de unge på ungdomsuddannelser, at mere end 30% procent har røget hash og 20% af de unge har prøvet hårdere stoffer. Ingen kender markedets størrelse, men mange har fornemmelsen af at markedet vokser og omfanget af ”garage-produktioner” øges og dermed bliver usikkerheden om stoffernes indhold og styrke også større.
Vi tror i foreningen DrugRebels på, at vi med den erfaring og ekspertise vi har samlet i 8 år, er i stand til at stoppe en negativ udvikling i opfattelsen og brug af stoffer med nedenfor nævnte beskrevne indsatser:

  • Fortsætte vores interaktive shows som vi har god erfaring med, vores feedback viser, at de unge føler sig bedre oplyst og klædt på til at sige nej.
  • Undersøge de unges adfærd og blive klogere på målgruppen som tager stoffer, hvem er de og hvorfor tager de stoffer.
  • At skabe en bevægelse a la #MeToo bevægelsen, som #Drugrebels, hvis du også siger nej til stoffer!
  • For at igangsætte bevægelsen vil vi skabe et rum, hvor man anonymt kan fortælle sin egens eller sin vens historie og erfaring med stoffer. Historierne bliver vist på SoMe, læst op af Drugrebels unge ambassadører eller brugere, pårørerne eller andre som vil stille op.
  • Tags på SoMe, ”klistermærker” med statements: #DrugRebels, hvis du også siger nej til stoffer, #Drugrebels, hvis du har brug for en at tale med, #Drugrebels, hvis du kender en som har brug for hjælp! #DrugRebels, hvis du passer på en ven, #DrugRebels, hvis du ikke vil såre dine nærmeste!
  • At udvikle undervisningsmateriale med rollespil, som skaber dialog og giver redskaber til at sige nej.
  • Vurdere hvilke tiltag der bør tages: Reklamer, outdoor etc. 
  • At kommunikere med forældre, hjælpe dem i gang med samtalen med de unge

LIGNENDE SAGER

Atletik og RaceRunning for børn med Cerebral Parese (CP) og nært beslægtede handicaps
Parasport Frederiksberg har siden foråret arbejdet målrettet på at rekruttere og inkludere børn fra 3 år i klubben. Resultatet er blevet Atletik og RaceRunning - et idrætstilbud for børn mellem 3-9 år med Cerebral Parese og nært beslægtede handicaps.
BørneTelefonen - Hjælp til udsatte børn og unge i Danmark
BørneTelefonen er den mest anerkendte og samtidig den mest benyttede rådgivningslinje for børn og unge i Danmark, som har brug for at blive hørt og få gode råd om problemstillinger lige fra mobning og drillerier, til vold og seksuelt misbrug.
BROEN Danmark
BROEN bygger bro for udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv sammen med andre børn og voksne rollemodeller. Det sker ved at hjælpe med økonomisk støtte til kontingent og nødvendigt udstyr til sport, spejder eller anden fritidsaktivitet.
Byg Bro skab ro
Byg Bro Skab Ro er en læringsplatform for børn og deres forældre, hvor der bygges bro mellem børn og forældre, så der skabes ro i det enkelte barn, en ro der flytter med ind i klasselokalet, fremmer fællesskabet, trivsel og højne indlæringen.
De Glade Givere
De glade givere er en frivillig forening, der hjælper økonomisk udsatte børnefamilier med bla. tøj, legetøj, fødselsdagsgaver og pakkekalender. De kan fremskaffe det meste – både flyverdragter, skoletasker eller bare en fødselsdagsgave.
Foreningen Læsehunde
Foreningen Læsehunde hjælper børn der har læseudfordringer. En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte. Læsehunden er sød og blød, den dømmer ikke og retter ikke – og så kan det pludselig være sjovt og hyggeligt at læse!
For Lige Vilkår
For Lige Vilkår er en landsdækkende og diagnose-tværgående forening for forældre og andre pårørende til børn, der på grund af handicap eller kronisk sygdom har særlige behov.
IAKM Danmark
Nogle børn har problemer, der gør det meget svært for dem at lære at tale. IAKM er en forening drevet af frivillige, der arbejder for at hjælpe både børn og voksne med at lære at kommunikere gennem netværksbaseret sprogtræning.
Julemærkefonden
Julemærkefonden gør et fantastisk arbejde for og med danske børn. Lad os derfor alle bakke op om det gode arbejde til glæde og gavn for de mange børn der trænger til en håndsrækning.
Julestræforeningen for social udsatte børn i Esbjerg kommune
Foreningen laver en gammeldags juletræsfest med alt hvad faget tilhøre for social udsatte børn , så de bare i et par timer kan være børn uden sorger og bekymringer, og hvor de ikke skal være de voksne.
Klub Venner
Klub Venner er unik og nyskabende for unge med svære handicaps. Unge, som normalt ikke har mulighed for at mødes med vennerne, kan her sammen med vennerne gå til hiphop, koncert, at shoppe, bowle mm. Venskaber opstår og vedligeholdes i Klub Venner.
Ledsaget
”Ledsaget” er en gruppe af frivillige, der hjælper uledsagede flygtningebørn, som har fået tilkendt opholdstilladelse og ret til familiesammenføring. Flygtningebørnene skal selv sørge for at betale og få sammenføringen til at ske, og kan få støtte gennem dette initiativ.
Legeheltene
Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom. Derfor har Børneulykkesfonden startet Legeheltene, der arbejder for at skabe leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark.
LykkeLiga
LykkeLiga er en national håndboldliga for udviklingshandicappede børn - også kaldet “Danmarks lykkeligste liga.” Med fokus på positive fællesskaber, gode oplevelser og glæden vil holdsport er LykkeLiga et fyrtårn af livsglæde i en vanskelig hverdag.
Mindhelper.dk – guider unge gennem hårde tider
Projekt Mindhelper.dk har udviklet sig til at være et af Danmarks største og mest besøgte sites for unge om mental sundhed. Sitet er udviklet sammen med over 300 unge, og tilbagemeldingerne fra både unge og fagfolk er særdeles positive.
Natteravnene Danmark
Det er Danmarks 4.000 Natteravnes primære formål at bidrage til øget livsglæde, trivsel og gode fællesskaber især blandt børn og unge. Natteravnene fremhæves som et af de mest markante eksempler på social innovation og socialøkonomisk virksomhed.
PROJEKT S - Mental styrketræning for børn og unge
PROJEKT S er mental styrketræning for børn og unge i alderen 10-16 år kombineret med fysisk aktivitet. Vores vision er at mental sundhed sidestilles med fysisk sundhed, og bliver en naturlig del af unges hverdag.
Sexekspressens Uddannelsesseminar - Bedre seksualundervisning til folke- og efterskoler
Sociale medier fylder mere og mere blandt børn og unge i dag og indgår væsentligt i deres identitetsopbygning, derfor vil Sexekspressens frivillige gerne skabe opmærksomhed på dette emne gennem oplæg og workshops på vores årlige uddannelsesseminar.
TUBA
Ingen skal vokse op med fulde forældre - og gør man, skal man kunne få hjælp! Derfor kan unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med misbrug, få gratis terapi og rådgivning i TUBA.
UNG UDEN MOBNING
Alle har ret til et liv uden mobning. Derfor arbejder foreningen UNG UDEN MOBNING for at skabe børne- og unge fællesskaber med plads til alle og plads til at være sig selv. Vi hjælper ved samspilsproblemer gennem lokal rådgivning og nærværende indsatser.