Kultur

Dodgeball – den nye store sportsgren i Danmark

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

For første gang i lang tid er en ny hold-boldsport ved at vokse frem på den internationale sportsscene, og nu er den også for alvor kommet til Danmark, hvor bl.a. et nyt sportsforbund og et nyt landshold har set dagens lys! Der er tale om Dodgeball, som på nogle måder minder om høvdingebold, men dog er et mere strategisk og konkurrencepræget spil, hvor der spilles uden høvding og med fem bolde ad gangen. S

pillet kan tilpasses i regler, så både børn og vokse kan spille det, hvilket der allerede er gode erfaringer med i f.eks. England, Østrig og Sverige, hvor sporten allerede har vokset sig stor og populær. Dodgeball Danmark blev dannet i 2022 af en gruppe ildsjæle som ønskede at dele deres passion for sporten samt hjælpe andre med at få øjnene op for de muligheder som Dodgeball har at tilbyde. Målsætningen er at udbrede sporten i Danmark, bl.a. ved at få introduceret spillet i skolerne, og sikre dansk deltagelse ved store turneringer, hvilket bl.a. betyder at Danmark debutere ved EM i Kroatien i oktober 2023 som et af 19 lande.

Dodgeball er i Danmark opstået i LGBT+ sportsforeningen Pan Idræt for over syv år siden, hvor alle over 15 år har kunnet stifte bekendtskab med sporten i et sikkert miljø. Dodgeballverdenen generelt er kendetegnet ved at være et socialt orienteret community, både lokalt og på tværs af landegrænser, hvor mangfoldighed og inklusion vægtes højt. Derfor er Dodgeball også et fristed, hvor motion, sjov, konkurrence og socialt fællesskab går op i en højere enhed.  Forbundet er på nuværende tidspunkt drevet af en bestyrelse med syv medlemmer, som arbejder frivilligt og hårdt med at udvikle sporten i Danmark. Forbundet har pt. 65 støttemedlemmer, men bliver ellers drevet for egen regning. 

LIGNENDE SAGER

Kulturroen
I landsbyen Dannemare og omegn, forsamles en del ældre (ca. 50) til forskellige kulturelle aktiviteter og fællesspisning. Der enlige og par som gennem kulturroen få snakket med andre og hjælpe på den sociale udvikling og sammenholdet i landsbyerne.
Musikkens Bette Hus
Musikkens bette Hus er en musikscene, hvor vækstlaget får mulighed for at afholde koncert i trygge og hjertelige rammer. Tanken er at udbrede kultur til “folket”, så koncerterne er gratis og velbesøgt af gamle og unge, fattige og rige, raske og syge.
SKRIV – et åbent skrivefællesskab
SKRIV er et åbent og gratis skriveværksted skabt af Spoken Word Festival, Studenterhuset Odense og Anne Katrine Bagai. Skriveværkstedet er skabt til at styrke fællesskabet hos unge studerende, og bygger bro til Odenses litterære vækstlag.