Hjemløse & socialt udsatte

Hjælp din næste, hjælp de udsatte

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Uddelingerne

Uddelingerne består primært af redistribuering af doneret goder, godernes værdi er i 2021 estimeret til at have en samlet værdi af 545.000 kr. Størstedelen af værdien er udgjort af brugt tøj (7 tons). Hjælp Din Næste skiller sig ud fra andre organisationer ved at tage direkte ud til de steder, hvor hjemløse holder til og uddele goderne der. På den måde giver vi ikke blot udsatte de ting de mangler, men vi får også muligheden for at møde dem i øjenhøjde på deres hjemmebane. Det giver tryghed til den udsatte som udmønter sig i gode samtaler og muligheden for at opbygge tillid mellem den hjemløse og den frivillige. Mange hjemløse bliver stigmatiseret og føler sig ikke en del af den verden som den gennemsnitlige borger lever i. Den barriere vil vi gerne nedbryde. 

Nattens Vogter

I 2010 døde min. 3 hjemløse af nattefrost i Danmark. I Nattens vogtere tager vi ud efter mørkets frembrud, og finder de hjemløse der sover på gaden, og giver dem soveposer, vinterjakker og skiundertøj til at kæmpe mod kulden. Størstedelen af de ting vi deler ud her er nyindkøbte. 

Julegaveindsamling

Julen er en tid, hvor det er ekstra hårdt at være hjemløs, det kan være svært at mærke julestemningen når du bor på gaden. Hjælp Din Næste forsøger at bringe julestemningen ud på gaden, ved at samle julegaver ind fra nær og fjern og derefter dele dem ud på gaden. I 2021 deltes der ca. 5.000 julegaver ud. I år planlægger vi et arrangement hvor hjemløse kan komme og få både julegaver og julemad.

Herbergsuddelinger

Udover gadeuddelinger tager Hjælp Din Næste også ud med større indkøb og give til herberger. Når en hjemløs er på et herberg ændrer deres behov sig også, på herberget er der større behov for hygiejneartikler de kan placere på herbergets bade og toiletter. Ofte kan overgangen fra gadesover til herbergsbeboer fører flere positive overgange med sig med et skub i den rigtige retning. Det skub kunne være muligheden for at se ren ud, hvilket gør det lettere at søge job, og derefter finde et hjem og have et anderledes liv. Man ved aldrig hvilken type hjælp der bliver udslagsgivende for den udsatte, så derfor prøver organisationen at hjælpe på alle måde der inden for deres muligheder. 

LIGNENDE SAGER

Hjemløs i Århus
Hjemløs i Århus er med Det rullende hjerterum er en 100 % frivillig organisation, som eneste formål er, at gøre noget godt året rundt for hjemløse og socialt udsatte i Århus.