Andet

Diabetesforeningen

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Sammen om et bedre liv med diabetes

Når man er barn eller ung med type 1-diabetes, dukker der mange spørgsmål op. Hvordan skal jeg være sammen med mine venner? Kan jeg drikke alkohol? Kan jeg rejse og tage min drømmeuddannelse? Kan jeg få børn?

Diabetesforeningen har derfor særlige ung til ung-netværk, hvor unge, der har haft diabetes i nogle år, hjælper andre børn, teenagere og unge, som er nye med diabetes.
Det er børn helt ned til alderen 10-13 år, som gerne have en anden ung at være sammen med om diabetes. Det er den kontakt, Diabetesforeningen formidler, og uddanner de erfarne unge med diabetes til at kunne varetage. De unge uddannes til at lytte, hjælpe og støtte.

Formålet er, at de unge hjælper andre børn og unge til et bedre liv med diabetes. Sammen kan de dele tanker, følelser, udfordringer og udveksle tips til et godt ungdomsliv med type 1-diabetes.

I forløbet mødes man typisk hver 14. dag i fire til seks måneder. Man kan tage på café, dyrke sport sammen, tale om fritidsinteresser – og måske bliver man venner.
Vi står sammen om et bedre liv med diabetes.

Diabetesforeningen har siden 1940 arbejdet for at forbedre livsvilkårene for mennesker med diabetes. I dag har vi ca. 90.000 medlemmer.

Foto: Martin Dam Kristensen

LIGNENDE SAGER

Forsvundne personer
Forsvundne personer hjælper pårørende i hele Danmark når pårørende står i deres livs krise og mangler en af deres kære. De efterlyser, eftersøger og støtter pårørende hele vejen. Sammen er vi stærkest.
Hejlskovs Venner
Hejlskovs Venner er en forening af frivillige, der er tilknyttet Plejecenter Hejlskov. Foreningens formål, er at hjælpe med, at give beboerne et bedre og aktivt liv, da livet skal leves - hele livet.
Læger uden Grænser
Læger uden Grænser yder akut medicinsk nødhjælp til de mest udsatte mennesker under krige, konflikter, naturkatastrofer, epidemier, sult og fattigdom. Samtidig kæmper vi for bedre adgang til livsvigtig medicin.
Odsherred Zoo Rescue - dyrevelfærd - redning af udrydningstruede dyrearter
Fonden Odsherred Zoo Rescue er Danmarks eneste rescue center for eksotiske dyr. Centeret har over 600 dyr, og modtager dyr, som har levet et dårligt liv andre steder og som har brug et ny hjem.
Rul og Rejs: Jysk rejseklub for fysisk handicappede
Foreningen "Rul og Rejs : jysk rejseklub for fysisk handicappede" er stiftet af en lille gruppe folk, som på frivillig basis arrangerer en årlig ferietur for medborgere med et væsentligt fysisk handicap.
Stop spild lokalt
Bekymringer fjernes for en stund. Sultende maver bliver til mætte maver. Sammenhold skabes og venskaber mødes i Stop Spild Lokalt.
TEAM FRED
TEAM Fred er et målrettet tennis – og padel træningssprogram for specialskoler for børn med autisme, ADHD og andre særlige behov og giver børnene en god og tryg introduktion til idrættens verden, så de på sigt kan blive aktive i en idrætsforening.
Troopers For Charity
Troopers For Charity er et fællesskab for voksne og børn stiftet af Star Wars entusiaster i august 2017. I Troopers For Charity er de gode gerninger, de gerninger der kommer fra hjertet.
Vinterlege for Udviklingshæmmede
Foreningen Vinterlege for Udviklingshæmmede er landsdækkende og har til formål, at arrangere en uges sne-ferie i Norge, som henvender sig specielt til udviklingshæmmede.