Kultur

Det Kreative Hus Allingåbro

Links

Bag Det Kreative Hus i Allingåbro står en sammenslutning af frivillige kunsthåndværkere fra foreningen Fremtidens Værksteder. Det Kreative Hus Venner er en gruppen frivillige kunsthåndværker, der er aktivt bruger det Det Kreative Hus i Allingåbro. Formålet er at udbrede det gamle traditionelle håndarbejde, blandt andet hækling, strikning, sy, knipling, vævning, papirklip, glaskunst, keramik, sølvsmed, trædrejer, sadelmager, samt møbel og veteranbiler samt at yde hjælp til udviklingshjælp til iværksættere. Fremtidens Værksteder har pt. 167 medlemmer og er samlingssted for medlemmerne og lokalbefolkningen i flere arbejdende værksteder, hvor der blandt andet afholdes diverse kurser og møder.

Huset bruges og støttes også af byens erhvervsdrivende og de lokale Intuitioner, og på den måde er Det Kreative Hus også en af byens intuitioner, der tager hånd om lokalbefolkningens ensomme personer med psykiske og fysiske begrænsninger og dette i samarbejde med byens erhvervsliv. Husets ildsjæle har medvirkende indflydelse på byens genrejsning til et dynamisk bysamfund, med tilgang af små virksomheder, der medvirker til at genskabe troen på en udvikling af fællesskab om arbejdspladser, kultur og skoler, sociale arrangementer og ikke mindst de personlige relationer, der ændrer en afvikling til en udvikling for byen og borgerne.

Huset er fra 1947 og opvarmes af et oliefyr, der ikke længere kan holde de daglige brugere af huset varme. De fryser i de kolde efterårs og vintermåneder. Derfor ønsker vi os ”brændende” en anden form for varmekilde f.eks. i form af fire varmepumper.

LIGNENDE SAGER

Nordskov Mølles Venner - Ildsjæle puster liv i Nordskov Mølle
En hjertesag for nutid og fremtid, - Nordskov Mølle genopstår med selvskabende aktiviteter for børn og voksne.