Hjemløse & socialt udsatte

Det kærlige måltid

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

Det Kærlige Måltid hjælper familier i Aarhus og Aalborg Kommune, hvis hverdag er slået i stykker efter en besked om akut livstruende sygdom eller traume. Vi fjerner byrden ved indkøb og madlavning, så familien kan fokusere på det, der er vigtigst i en svær tid – nærvær. Familierne modtager hver uge en taske med fire nærende måltider til hele familien, og hver anden uge er der en dessert med. Derudover er der en suppe med til den syge. 

To eftermiddage om ugen i både Aarhus og Aalborg mødes frivillige unge mellem 15 og 25 år og tilbereder op til 500 måltider. Det Kærlige Måltid arbejder ud fra De officielle Kostråd ved at levere farverige, nærende og velsmagende måltider.

I køkkenerne lærer de unge om sundhed, ernæring, madspild, hygiejne og madlavning under ledelse af en køkkenleder. De lærer også at samarbejde, lede og organisere. Udover at skabe et frirum for de unge, hvor de kan udvikle sig sammen, så giver De Kærlige Måltid dem muligheden for at gøre en meningsfuld forskel. Fællesskab, madlavning og medborgerskab er nøgleordene for Det Kærlige Måltid. 

Måltiderne leveres derefter lige til døren hos de sygdomsramte familier af Kærlige Bude, som er frivillige voksne, der stiller egen tid og bil til rådighed. Tilbuddet er gratis for de modtagende familier i otte uger, og projektet finansieres ved hjælp af sponsorater, donationer, fonde og samarbejdspartnere. 

 

LIGNENDE SAGER

Social Sundhed – brobyggere i sundhedsvæsenet
Ulighed i sundhed betyder at socialt udsatte dør ca. 19 år for tidligt. Social Sundheds mål er at støtte og ledsage sårbare og udsatte mennesker i deres kontakt med sundhedsvæsenet, så alle opnår god og lige behandling i vores fælles sundhedsvæsen.