Sygdom & sorg

Det Kærlige Måltid

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Non-profit organisationen Det Kærlige Måltid er sat i verden for at opbygge nye fællesskaber blandt unge og drage omsorg for alvorligt syge og deres familier.

To gange om ugen, tirsdag og onsdag, samles en gruppe frivillige unge mellem 15 og 25 år i vores køkken i Aarhus. Her laver de sund og nærende mad til familier ramt af akut alvorlig sygdom fra Aarhus Kommune.

Familierne modtager færdige måltider til fire dage om ugen i otte uger uden beregning til alle medlemmer af familien - bragt til døren med en personlig hilsen i måltidstasken.
De unge frivillige bliver uddannet i sund og god madlavning af en uddannet kok, mens retterne tilberedes og pakkes.

Fællesskab og omsorg er i højsæde og de unge opbygger nye venskaber på kryds og tværs af baggrund og alder.

De familier der modtager måltiderne har intet overskud, sygdommen fylder alt, og de sunde retter er en enorm hjælp i en hverdag fyldt med smerte og bekymring.
Det Kærlige Måltid er nystartet i efteråret 2018 og bringer i dag godt 200 retter mad ud om ugen. 100 frivillige tilbereder maden, koordinerer og bringer ud.

Vi har en stor tilstrømning af unge frivillige og er desuden begyndt at inddrage ensomme unge i køkkenet i samarbejde med Aarhus kommune.

Organisationen er stiftet af Charlotte Thyberg, der har en baggrund som produktchef i Salling Group. Hun besluttede at sige sit job op for at starte det Kærlige Måltid:
"Det Kærlige Måltid øger unges engagement i samfundet, giver dem nye venner og en sundere livsstil," siger Charlotte Thyberg, stifter af Det Kærlige Måltid.

Det Kærlige Måltid
Dyrehavevej 35
8000 Aarhus C
Charlotte Thyberg (Tlf. +45 40 35 68 39)
charlotte@detkaerligemaaltid.dk
CVR 3969 5227


LIGNENDE SAGER

Atopisk eksem - du kan ikke klø det væk, men sammen er vi stærkere
Atopisk Eksem Forening er en patientforening for personer med atopisk eksem, også kaldet børneeksem samt deres pårørende. Foreningen arbejder for øget kendskab til sygdommen samt hurtig og god behandling til alle patienter.
Forældreforeningen - Vi har mistet et barn
Forældreforeningen er bygget op omkring frivillige og ulønnede kontaktpersoner. Kontaktpersoner der selv har mistet et barn, men som har gennemlevet den værste smerte og sorg, og som har det fornødne overskud til at hjælpe nyramte forældre i sorg.
Håb i Psykiatrien
Vi ønsker at inspirere patienter i behandlingspsykiatrien til at italesætte ønsker og drømme, og sammen med personale og/eller pårørende i fælleskab få realiseret øjeblikke af glæde og håb.
Øjenforeningen: Bedre behandling – færre blinde
Ingen fortjener at blive blind som følge af en øjensygdom. Derfor finansierer Øjenforeningen den forskning, der flytter behandlinger – så du i stedet for at blive blind, bliver behandlet.
Parkinsonforeningen
Parkinsonforeningens 10.000 medlemmer kan få rådgivning, kurser og socialt samvær i 70 klubber landet over. Foreningen varetager patienters og pårørende interesser, og fylder 40 år i 2020.
Spin For Lungerne
Foreningens formål er at støtte og arbejde for børn og unge mennesker, som har en lunge og/eller luftvejssygdom. Foreningen uddeler støtte til hjælp i hverdagen for familier med lungesyge børn og unge.
SuperSnøren - verdens vigtigste fortællesnøre
Hver 2. dag får et barn i Danmark konstateret kræft. Behandlingen af børn med kræft er lang, voldsom og svær at forstå. SuperSnøren med de farvestrålende perler hjælper børnene med at sætte ord på det hele.
Et nyt liv – et ædru liv
Tjeles venner hjælper økonomisk dårlige stillede enkeltpersoner med at blive ædru for livet.