Hjemløse & socialt udsatte

Det Digitale Værested

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Links

Det Digitale Værested er målrettet socialt belastede borgere og har daglige aktiviteter for alle medlemmer. 

Som nyuddannet frivillig holdleder har jeg sammen med en anden holdleder ansvar for en mindfulnessgruppe, som alle kan tilmelde sig. Vi vil bl.a. samle og male på sten, svømme sammen hver for sig, lære andre at hækle, lave smykker i et online fællesrum og danse sammen. Vi vil også lave yoga online sammen hver for sig. 

Det Digitale Værested er tilknyttet Landsforeningen af Væresteder. Maria Gammelgaard er en af tovholderne på Det Digitale Værested og er en af de første jeg traf som bruger. Hun koordinerer sammen med sine kolleger holdlederaktiviteterne. Maria er desuden sammen med sine kolleger med til at anspore brugerne af Det Digitale Værested til daglig aktivitet som fx gåtur, kreagruppe, fællessang eller basale ting som rengøring, madlavning og bagning. Mange brugere har diagnoser som angst, PTSD, social fobi etc. Brugerne har det tilfælles, er at de er på overførselsindkomster fx pga. ressourceforløb eller førtidspension. Man optages gennem ansøgning. 

Det Digitale Værested bruger en lukket Facebook-grupppe som platform. Fx bliver der lagt en godmorgentråd ind hver morgen, som alle kan svare på og her starter typisk en lille dialog mellem brugeren og medarbejderen. Der er også tilknyttet en diætist, en søvncoach og en socialrådgiver til værestedet, som man som bruger kan booke møder med. Endelig deltager Det Digitale Værested på lige fod med andre væresteder under Landsforeningen af Væresteder på den årlige sommerlejr i Randers.

Jeg håber, at Det Digitale Væresteds holdledergruppe kommer i betragtning til at blive indstillet som hjertesag.

  

LIGNENDE SAGER

Plads til alle – DcH Næstved
I DcH Næstved synes vi det er vigtigt at tilbyde et fællesskab for alle. Derfor har vi startet et samarbejde med socialpsykiatrien, for at alle kan være en del af fællesskabet.
Foreningen Gadeliv
Foreningen Gadelivs formål er at styrke livskvaliteten for socialt udsatte gennem en meningsfuld hverdag skabt af social beskæftigelse i arbejdsfællesskaber, der giver økonomisk gevinst, tro på egne evner og udvidet socialt liv
Hugs & Food
Hugs & food er et værested for hjemløse i indre by i København
Musik & Trivsel
Musik & Trivsel har fundet opskriften på hvordan musikkens unikke evne til at skabe relationer og sociale fællesskaber udnyttes til fremme af trivsel og mental sundhed blandt socialt udsatte.
SAM (Sociale Aktiviteter og Motion)
SAM (Sociale Aktiviteter og Motion) Foreningen er for alle socialt udsatte i Randers kommune. SAM er socialt samvær gennem sjove og interessante aktiviteter i centrum.
Center for Magtanalyse - Tal om vold - støttegruppe til voldsudsatte mødre
Tal om vold: Støtte og netværk til voldsudsatte mødre'. Projektet er et støttetilbud til voldsudsatte mødre, der enten har oplevet fysisk eller psykisk vold, og skal sikre, at deltagerne får de rette redskaber til at hele efter vold.
Varmestuestrik Danmark
Frivillige strikker til hjemløse og socialt udsatte i hele Danmark. Over 1000 strikkere er med til at gøre en forskel i den kolde tid med varme strømper, vanter, huer, m.m., som efter ansøgning uddeles gratis.