Velgørenhed

Designere uden grænser

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

I Danmark alene destrueres der hvert år 700 ton nyt tøj, og på verdensplan vokser mængden af tøjspild i modeindustrien fortsat. Med den nuværende hastighed vil tøjspild, dvs. tøj og tekstiler, der aldrig anvendes eller når forbrugeren, stige med ca. 60 % mellem 2015 og 2030. Det vil globalt betyde 148 millioner tons spild om året i 2030. Spild af et produkt, der allerede når det fremstilles, er en af de aktiviteter, der belaster vores klima og miljø allermest. Netop derfor er det vigtigt, at tøjet ikke går til spilde!

Som frivillig organisation indsamler vi tøj fra danske designere, der ønsker en bedre løsning på tøjspild og samtidig vil støtte en god sag. Vi har lige nu 11 deltagende designere i projektet: Knowledge Cotton Apparel, Stig P, Sophia Lee, Storm & Marie, Flora D, By Green Cotton, Froks, Lofina Shoes, Tolsing, Ganni og Eva & Claudi.

Ved at sælge det donerede tøj i Sydafrika rejser vi midler til lokale projekter for unge, der kommer fra særligt fattige områder i landdistrikterne, hvor den eksisterende infrastruktur ikke giver mulighed for forandring, og hvor det internationale fokus på hjælpearbejde er fraværende. Sammen med vores lokale partner uddanner vi unge indenfor socialt iværksætteri og aktivisme. De unge inspireres til at identificere sociale- og miljømæssige problemstillinger i deres lokalsamfund og fremlægge mulige løsninger. Fokus er på FNs Verdensmål for 2030, med fokus på mindre fattigdom, højere lighed, klimaindsats og ligestilling mellem kønnene. 
Som så mange andre steder i verden er mulighederne i Sydafrika for at tage del i den sociale og økonomiske udvikling ofte forbundet med ens køn, og projektet har derfor særligt fokus på at inddrage unge kvinder.

Da det donerede tøj efter aftale med designfirmaerne ikke må sælges i Danmark, sorterer og pakker vi det i København, inden det sendes med skib fra Hamburg til Cape Town. CO2 udledningen på at fragte tøjet med skib svarer til den mængde CO2, der udledes ved at producere 2,5 kilo svinekød. 

I Sydafrika sælger vi tøjet til lokale events, som vi kalder for ”Fashion Fundraisers”. Dem holder vi med hjælp fra lokale frivillige og i samarbejde med vores partner ”DWB South Africa”. Overskuddet fra vores organisation går direkte til det lokale arbejde for de unge.

Da vi arbejder med begrænsede midler, og alle er frivillige, vil jeres støtte betyde en kæmpe forskel for vores projekt. Vi mangler midler til et sted, hvor vi kan opbevare, pakke og sortere det donerede tøj, før det sendes afsted.


LIGNENDE SAGER

For Lige Vilkårs frivillige bisidderkorps
For Lige Vilkårs mission er, at støtte familier med børn med særlige behov, bl.a. via et frivilligt bisidderkorps, der hjælper familierne i deres møde med systemet. En bisidder kan fx skabe tryg-hed og øge overblikket, hvis sagen er gået i hårdknude.