Børn & unge

De Glade Givere

Jeg vil gerne indstille ”Foreningen De glade givere”– med ildsjælene Lotte Christensen og Britta Isaksen i spidsen - til prisen Årets Hjertesag.

Foreningen skaffer ting til udsatte familier – ofte børnefamilie. Det kan være alt fra det helt basale: tøj, flyverdragter, vinterstøvler over en skoletaske, en sovepose til kolonien, et par fodboldstøvler eller en fødselsdagsgave. Det er en forening drevet af velvilje, omsorg og god karma. Foreningen er en non-profit forening, Facebookbaseret og har over 4200 medlemmer. Det er gratis at melde sig ind, og man kan som ansøger være anonym, hvis man ønsker det.

Selv skriver de: Velkommen til "Foreningen De glade givere", hvor alle hjælper alle. Her kan man søge om tøj, sko, legetøj, baby ting og gavehjælp til børnefødselsdag mm.
Jeg har fulgt/støttet foreningen på sidelinjen nu i et par år, og er dybt imponeret over flere ting:

Dels de mange modige forældre, ofte mødre, der åbenlyst tør spørge om hjælp. Det kræver mod. Og det de efterspørger, er hverken dyre telefoner eller computere, men helt almindelige ting. Men mest af alt er jeg dybt imponeret over de to ildsjæle Lotte og Britta, der næsten har viet deres liv til at gøre en forskel. Ulønnet sørger de for at hente, bringe, pakke, skaffe fribilletter, svare mails og holde styr på lagerne med tøj. Det er overvældende, at de kan holde så mange bolde i luften på en gang. De fortjener virkelig et skulderklap.

Jeg mener, at ildsjælene Lotte og Britta hver dag udfører et kæmpe socialt arbejde, og derfor er selvskrevne som ”Årets hjertesag”. De har øje for de udsatte - især børnefamilierne - og arbejder dagligt uselvisk for at gøre livet lettere, for dem der ikke har så meget. Et økonomisk skulderklap vil gå til foreningens drift, porto, lagerleje og aktiviteter – ikke til de to ildsjæle.

De har fundet deres helt egen nye vej, ved at bruge Facebook som arbejdsværktøj. Det er nemt, effektivt, omkostningsfrit (udover arbejdstiden) og en model gør, at de kan operere over hele landet, idet rigtig meget af det der doneres, bliver sendt med post. Og de gør det fordi de ikke kan lade være.
Såfremt foreningen bliver valgt til ”Årets Hjertesag” vil det gøre en forskel for rigtigt mange, især børnefamilier, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Helt almindelige familie-budgetter hvor en flyverdragt eller et regnsæt kan være svære klemme ind.


LIGNENDE SAGER

Atletik og RaceRunning for børn med Cerebral Parese (CP) og nært beslægtede handicaps
Parasport Frederiksberg har siden foråret arbejdet målrettet på at rekruttere og inkludere børn fra 3 år i klubben. Resultatet er blevet Atletik og RaceRunning - et idrætstilbud for børn mellem 3-9 år med Cerebral Parese og nært beslægtede handicaps.
BørneTelefonen - Hjælp til udsatte børn og unge i Danmark
BørneTelefonen er den mest anerkendte og samtidig den mest benyttede rådgivningslinje for børn og unge i Danmark, som har brug for at blive hørt og få gode råd om problemstillinger lige fra mobning og drillerier, til vold og seksuelt misbrug.
BROEN Danmark
BROEN bygger bro for udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv sammen med andre børn og voksne rollemodeller. Det sker ved at hjælpe med økonomisk støtte til kontingent og nødvendigt udstyr til sport, spejder eller anden fritidsaktivitet.
Byg Bro skab ro
Byg Bro Skab Ro er en læringsplatform for børn og deres forældre, hvor der bygges bro mellem børn og forældre, så der skabes ro i det enkelte barn, en ro der flytter med ind i klasselokalet, fremmer fællesskabet, trivsel og højne indlæringen.
#DrugRebels, hvis du også siger nej til stoffer!
DrugRebels er en frivillig organisation, der arbejder for, at unge vælger stofferne fra i deres liv. Usikkerheden om stoffers indhold og styrke har store konsekvenser, og derfor arbejder DrugRebels for at få de unge i tale og skabe en bevægelse.
Foreningen Læsehunde
Foreningen Læsehunde hjælper børn der har læseudfordringer. En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte. Læsehunden er sød og blød, den dømmer ikke og retter ikke – og så kan det pludselig være sjovt og hyggeligt at læse!
For Lige Vilkår
For Lige Vilkår er en landsdækkende og diagnose-tværgående forening for forældre og andre pårørende til børn, der på grund af handicap eller kronisk sygdom har særlige behov.
IAKM Danmark
Nogle børn har problemer, der gør det meget svært for dem at lære at tale. IAKM er en forening drevet af frivillige, der arbejder for at hjælpe både børn og voksne med at lære at kommunikere gennem netværksbaseret sprogtræning.
Julemærkefonden
Julemærkefonden gør et fantastisk arbejde for og med danske børn. Lad os derfor alle bakke op om det gode arbejde til glæde og gavn for de mange børn der trænger til en håndsrækning.
Julestræforeningen for social udsatte børn i Esbjerg kommune
Foreningen laver en gammeldags juletræsfest med alt hvad faget tilhøre for social udsatte børn , så de bare i et par timer kan være børn uden sorger og bekymringer, og hvor de ikke skal være de voksne.
Klub Venner
Klub Venner er unik og nyskabende for unge med svære handicaps. Unge, som normalt ikke har mulighed for at mødes med vennerne, kan her sammen med vennerne gå til hiphop, koncert, at shoppe, bowle mm. Venskaber opstår og vedligeholdes i Klub Venner.
Ledsaget
”Ledsaget” er en gruppe af frivillige, der hjælper uledsagede flygtningebørn, som har fået tilkendt opholdstilladelse og ret til familiesammenføring. Flygtningebørnene skal selv sørge for at betale og få sammenføringen til at ske, og kan få støtte gennem dette initiativ.
Legeheltene
Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom. Derfor har Børneulykkesfonden startet Legeheltene, der arbejder for at skabe leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark.
LykkeLiga
LykkeLiga er en national håndboldliga for udviklingshandicappede børn - også kaldet “Danmarks lykkeligste liga.” Med fokus på positive fællesskaber, gode oplevelser og glæden vil holdsport er LykkeLiga et fyrtårn af livsglæde i en vanskelig hverdag.
Mindhelper.dk – guider unge gennem hårde tider
Projekt Mindhelper.dk har udviklet sig til at være et af Danmarks største og mest besøgte sites for unge om mental sundhed. Sitet er udviklet sammen med over 300 unge, og tilbagemeldingerne fra både unge og fagfolk er særdeles positive.
Natteravnene Danmark
Det er Danmarks 4.000 Natteravnes primære formål at bidrage til øget livsglæde, trivsel og gode fællesskaber især blandt børn og unge. Natteravnene fremhæves som et af de mest markante eksempler på social innovation og socialøkonomisk virksomhed.
PROJEKT S - Mental styrketræning for børn og unge
PROJEKT S er mental styrketræning for børn og unge i alderen 10-16 år kombineret med fysisk aktivitet. Vores vision er at mental sundhed sidestilles med fysisk sundhed, og bliver en naturlig del af unges hverdag.
Sexekspressens Uddannelsesseminar - Bedre seksualundervisning til folke- og efterskoler
Sociale medier fylder mere og mere blandt børn og unge i dag og indgår væsentligt i deres identitetsopbygning, derfor vil Sexekspressens frivillige gerne skabe opmærksomhed på dette emne gennem oplæg og workshops på vores årlige uddannelsesseminar.
TUBA
Ingen skal vokse op med fulde forældre - og gør man, skal man kunne få hjælp! Derfor kan unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med misbrug, få gratis terapi og rådgivning i TUBA.
UNG UDEN MOBNING
Alle har ret til et liv uden mobning. Derfor arbejder foreningen UNG UDEN MOBNING for at skabe børne- og unge fællesskaber med plads til alle og plads til at være sig selv. Vi hjælper ved samspilsproblemer gennem lokal rådgivning og nærværende indsatser.