Børn & unge

De Glade Givere

Jeg vil gerne indstille ”Foreningen De glade givere”– med ildsjælene Lotte Christensen og Britta Isaksen i spidsen - til prisen Årets Hjertesag.

Foreningen skaffer ting til udsatte familier – ofte børnefamilie. Det kan være alt fra det helt basale: tøj, flyverdragter, vinterstøvler over en skoletaske, en sovepose til kolonien, et par fodboldstøvler eller en fødselsdagsgave. Det er en forening drevet af velvilje, omsorg og god karma. Foreningen er en non-profit forening, Facebookbaseret og har over 4200 medlemmer. Det er gratis at melde sig ind, og man kan som ansøger være anonym, hvis man ønsker det.

Selv skriver de: Velkommen til "Foreningen De glade givere", hvor alle hjælper alle. Her kan man søge om tøj, sko, legetøj, baby ting og gavehjælp til børnefødselsdag mm.
Jeg har fulgt/støttet foreningen på sidelinjen nu i et par år, og er dybt imponeret over flere ting:

Dels de mange modige forældre, ofte mødre, der åbenlyst tør spørge om hjælp. Det kræver mod. Og det de efterspørger, er hverken dyre telefoner eller computere, men helt almindelige ting. Men mest af alt er jeg dybt imponeret over de to ildsjæle Lotte og Britta, der næsten har viet deres liv til at gøre en forskel. Ulønnet sørger de for at hente, bringe, pakke, skaffe fribilletter, svare mails og holde styr på lagerne med tøj. Det er overvældende, at de kan holde så mange bolde i luften på en gang. De fortjener virkelig et skulderklap.

Jeg mener, at ildsjælene Lotte og Britta hver dag udfører et kæmpe socialt arbejde, og derfor er selvskrevne som ”Årets hjertesag”. De har øje for de udsatte - især børnefamilierne - og arbejder dagligt uselvisk for at gøre livet lettere, for dem der ikke har så meget. Et økonomisk skulderklap vil gå til foreningens drift, porto, lagerleje og aktiviteter – ikke til de to ildsjæle.

De har fundet deres helt egen nye vej, ved at bruge Facebook som arbejdsværktøj. Det er nemt, effektivt, omkostningsfrit (udover arbejdstiden) og en model gør, at de kan operere over hele landet, idet rigtig meget af det der doneres, bliver sendt med post. Og de gør det fordi de ikke kan lade være.
Såfremt foreningen bliver valgt til ”Årets Hjertesag” vil det gøre en forskel for rigtigt mange, især børnefamilier, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Helt almindelige familie-budgetter hvor en flyverdragt eller et regnsæt kan være svære klemme ind.


LIGNENDE SAGER

BROEN Danmark
BROEN bygger bro for udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv sammen med andre børn og voksne rollemodeller. Det sker ved at hjælpe med økonomisk støtte til kontingent og nødvendigt udstyr til sport, spejder eller anden fritidsaktivitet.
For Lige Vilkår
For Lige Vilkår er en landsdækkende og diagnose-tværgående forening for forældre og andre pårørende til børn, der på grund af handicap eller kronisk sygdom har særlige behov.
TUBA
Ingen skal vokse op med fulde forældre - og gør man, skal man kunne få hjælp! Derfor kan unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med misbrug, få gratis terapi og rådgivning i TUBA.