Andet

Danske Plejehjemsklovne

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

De mest institutionaliserede mennesker i vores samfund er plejehjemsbeboere og voksne på bosteder. De er helt afhængige af andre menneskers hjælp - og i risiko for social isolation og ensomhed. Samtidigt er personalets arbejdsdag ofte så travl, at det kan have svært at nå at skabe stjernestunder for alle beboere. 

Danske Plejehjemsklovne er uddannede til at møde sårbare voksne i de beskrevne målgrupper og arbejder ud fra værdierne Respekt, Værdighed og Nysgerrighed – i den rækkefølge.

I mødet med plejehjemsklovnene får beboerne et frirum, hvor der er plads til lige præcis det, de har lyst til. Det er klovnenes fornemste opgave at møde det enkelte menneske i dennes verden og hverdag. Her puster klovnene liv og lys ind i beboernes liv gennem samtale, sang, nærvær og tid. Dagen bliver en smule mere farverig for den enkelte beboer; og så bliver der i øvrigt noget at snakke om efterfølgende. Oplevelsen med glæde og smil kan strækkes endnu længere. “Det er fantastisk, at I kan kommunikere med mennesker, som vi [personalet] har svært ved at kommunikere med”, har en plejehjemsansat sagt til klovnene efter et besøg. 

Både på bosteder og plejehjem bor mennesker, der ikke kan tage del i de aktiviteter og oplevelser, der tilbydes; de kan være for syge eller have svært ved samvær med mange mennesker. Danske Plejehjemsklovne sætter en ære i at tilbyde hjemmebesøg til netop den gruppe, så de kan opleve at være en del af et fællesskab. Som en plejehjemsansat formulerede det efter et klovnebesøg, “Man kan virkelig se, at beboerne befinder sig godt i jeres selskab“.

Foreningen Danske Plejehjemsklovne er drevet som en NGO, således at alle indsamlede midler går til at finansiere plejehjemsklovnebesøg.

I Danmark er der over 900 plejehjem og bosteder. I takt med, at kommunernes trængte økonomi presser personalet til primært at prioritere plejeopgaver, er den indsats, som Danske Plejehjemsklovne gør, blevet vigtigere end nogensinde før, for ”når klovnene kommer forbi, er det som om, at tid og sted bliver glemt, og vi alle blot er i nuet – et magisk nu”. 

LIGNENDE SAGER

BGF – Aktivt seniorliv
Vi tror på, at et aktivt seniorliv er vigtigt for den mentale sundhed for seniorer. Vi tror på at dyrke motion i fællesskab fremmer livsglæden og øger lysten til bevægelse.
FrivilligCenter Give
FrivilligCenter Give er et bredt tilbud, hvor frivillige gør en forskel for andre. Tilbuddene er brede og omfatter alt fra nyfødte til ældre døende. Det er dybt forankret i os ale, at det er og skal være en glæde at være frivillig og hjælpe andre.
March mod Ensomhed
March mod Ensomhed sætter fokus på ensomhed, og samler ind til Danmarks Landsindsamling.
Notmark Sogns Ungdomsforening – Gymnastik
Vi er en forening med det sociale i fokus, både blandt vores frivillige og vores medlemmer. Vi skal have det godt, og kunne give kulturen videre, så foreningen kan give glæde mange år frem endnu.
RunningPawsDK
RunningPawsDK er et løbefællesskab, hvor "livet" er hovedformålet – men canicross (løb med hund) er metoden.
Sisterpower
Et hjem skal være et trygt sted for alle! Sisterpower styrker voldsudsatte kvinder og deres familier til at leve et liv uden vold ved at arbejde med traumefokuseret voldsforebyggelse gennem helhedsorienterede og skræddersyede empowerment forløb.
Team Tvilling
Hos Team Tvilling får handicappede luft under vingerne og vind i håret, når de kommer ud på en lang og udfordrende løbetur i al slags terræn – sammen med positive, friske og engagerede frivillige løbere, som navigerer rundt med løbevognene.
UFL Lillebælt - Unge For Ligeværd
UFL Lillebælt er en fritidsklub for unge/voksne over 18 år, med særlige behov og udfordringer. I klubben er du med i et fællesskab, hvor vi hygger og har mange oplevelser sammen. Vi laver forskellige ting, og vi er gode til at have det sjovt sammen.