Kultur

Cirkus Vanløse

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Cirkus Skolen i Vanløses hjertesag er vores årlige forestillinger med Cirkus Vanløse på Bellahøj 
Vi er en forening på 90 medlemmer fra 5-65 år, 8 undervisere og en frivillig bestyrelse bestående af forældre, trænere og artister. Siden 2012 har Cirkus Paniks bygning på Skjulhøj Allé på ugenligt basis dannet rammen om cirkustræning for børn og voksne. Vores forening bygger på en samskabende kultur, hvor yngste barns input anses som lige så værdifuldt for fælleskabet som den mest erfarnes, og på en høj grad af frivilligt arbejde og familiernes store engagement. Siden 2018 har vi afsluttet sæsonen med en ambitiøs forestillingsrække, kaldet Cirkus Vanløse, der løber over fire dage i maj. 

Cirkus Vanløse er Vanløses og Brønshøjs helt eget cirkus, med lokale borgere både i manegen og på publikumsrækkerne. Vores mål er at at fremme en aktiv kultur lokalt og inspirere flere familier til at dyrke aktiviteter børn og voksne imellem, samlet i et ambitiøst scenekunst projekt. Cirkus er meget mere end klovneri – det handler om samarbejde, sammenhold, mod og glæde.

Cirkus Vanløse 2023 forløber fra den 11. maj - 14. maj. Torsdag og fredag inviteres lokale skoleklasser og institutioner til gratis at se forestillingerne. Lørdag og søndag sælges der billige billetter til privatpersoner i lokalområdet. I 2022 kom over 2100 publikummer og overværede forestillingerne over de fire dage. 

Om Cirkusskolen i Vanløse 

Det særlige ved skolen er den unikke mulighed for, at man som familie kan dyrke en fælles interesse sammen. Alle deltager på lige fod, uanset alder og niveau – og ofte overgår børnenes evner de voksnes. Det giver en helt speciel dynamik når børn og voksne arbejder sammen om at blive dygtigere og skabe fælles numre. Der bliver grinet og venskaber på tværs af aldre opstår.

Vi har succes med at integrere elever med diagnoser indenfor adhd og autisme spektrummet - fordi cirkuskulturen fungerer i en blanding af disciplin og fri udfoldelse. Der er faste rammer, men indenfor rammerne er rummet for udfoldelse meget stort og fordomsfrit og vi anerkender alles udfoldelser på det niveau de er. Vi har elever der har prøvet mange forskellige fritidsaktiviteter, men deres diagnoser har været svære for foreningerne at rumme, men hos os kan de fungere - fordi der er rum til det skæve i cirkus. 

Vi håber at I vil støtte vores hjertesag, Cirkus Vanløse, med at blive realiseret!

  

LIGNENDE SAGER

LG Gymnastiks Gymstar-hold
Den 30. juli til 5. august 2023 drager 70 entusiastiske gymnaster og trænere fra Lyngby Gentofte Gymnastiks ”Gymstar” Repræsentations-hold til Amsterdam for at repræsentere Danmark sammen med GymDanmark i verdens største gymnastikfestival.