Patientforening

Calve Legg Perthes

Calve Legg Perthes er en hoftesygdom, som kun rammer børn. Hofteknoglen smuldrer, medfører smerter og stivhed samt rigtig mange begrænsninger i dagligdagen. Det er indgribende for hele familien og endnu værre er, at omverdenen ikke kender til sygdommen. De pårørende har derfor brug for hjælp og vejledning samt udbrede kendskab til praktiserende læger, fysioterapeuter, skoler m.v.

Foreningen Calve Legg Perthes er en patientforening, der har til formål at udbrede kendskabet til sygdommen, udøve vejledning, information for patienterne og pårørende, samt sikre børnenes interesse overfor myndigheder og institutioner.

Vi ønsker som forening at søge om midler til udvikling af hjemmeside hvor der skal indgå 10 film om sygdommen. Disse redskaber vil gøre en afgørende forskel for hvordan nuværende og fremtidige børn med Calve Legg Perthes og pårørende let og overskueligt kan få viden og hjælp.


LIGNENDE SAGER

FAIM - Foreningen For Autoimmune Sygdomme
En diagnose kommer ofte som et chok - en reaktion man ikke bør være alene om - især ikke børn og unge. FAIM - Foreningen For Autoimmune Sygdomme vil etablere et frivilligt bisidderkorps, så ingen behøver at møde op alene.
Øjenforeningen – se hele livet
Ingen skal blive blinde af en øjensygdom, men alt for få tjekker deres syn og reagerer på forandringer eller synstab. Øjenforeningen hjælper dig med at beskytte dine øjne og arbejder for at bremse synstab hos børn og voksne i tide.
Stressforeningen
Stressforeningen er en uafhængig forening drevet af frivillige, der selv har haft stress. Vi arbejder på at forebygge stress og forbedre behandling og vilkår for stressramte.