Hjemløse & socialt udsatte

Café Exit

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Café Exit hjælper indsatte og x-indsatte til at tage ansvar for eget liv og til at arbejde med de udfordringer, som kommer efter løsladelsen.

Igennem 27 år har det været Louise Adrians hjertesag at tro på forandring og at det hjælper at støtte de indsatte i at ville bruge livet til andet end kriminalitet.  Hun synger med de indsatte i fængslerne og er leder af Fangekoret og har i alle årene mødt mange kriminelle, som ønskede at gå en ny vej, men manglede hjælp, støtte og netværk til at klare det. Derfor var hun i 2007 sammen med tre præster initiativtager til at starte Cafe Exit, som nu findes i København, Odense og Århus. Under afsoningen får de indsatte kendskab til Café Exit, som bl.a. arrangerer gældsrådgivning, terapi, studiegrupper, mentorer i fængslerne.

I Café Exit er det den personlige relation, gensidig tillid og fællesskabet som er i centrum. Et inkluderende og forpligtende fællesskab skaber ansvarsbevidste mennesker og kan modvirke asocial adfærd.

Café Exit har 12 ansatte og mere end 130 frivillige i hele landet, der gør deres bedste for at støtte x -indsatte i livsmestring, så de ikke kommer i fængsel igen, bliver en udgift for samfundet og vigtigst af alt undgår at skabe nye ofre.

LIGNENDE SAGER

Hjælp din næste, hjælp de udsatte
Hjælp Din Næstes mål om at hæve livskvaliteten for udsatte. Den primære arbejdskraft er baseret på frivillighed (48 frivillige). Den primære indtægt for organisationen er baseret på private donationer.
Fuldt Hus
Fuldt Hus hjælper landets teatre med at uddele ikke-solgte billetter til udsatte borgere, der ellers aldrig ville være kommet i teatret. Gennem kulturen tilbyder Fuldt Hus, mennesker der føler sig udenfor, en plads i fællesskabet.
Hjemløs i Århus
Hjemløs i Århus er med Det rullende hjerterum er en 100 % frivillig organisation, som eneste formål er, at gøre noget godt året rundt for hjemløse og socialt udsatte i Århus.
Hjerterum (Blossom-Project.org)
Det er ikke altid let at blive ældre og slet ikke, når livet gør ondt. Hjerterum er et frivilligdrevet kursusfællesskab, hvor udsatte kvinder får nye, gode oplevelser i en rygsæk proppet med begivenheder fra et hårdt liv på kanten af samfundet.
Kolding Madhjælp
Kolding Madhjælp samler overskudsmad ind fra butikker og giver det gratis væk til folk, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen.
Naturens Orpigaq
Vi er i samarbejde med Danmarks Outdoor Festival, hvor vi har en gruppe af udsatte unge, der indgår i frivilligt arbejde. På festivalen har vi den opgave at forpleje de andre frivillige og har ansvar for frivilligzonen.