Børn & unge

Byg Bro skab ro

Links

Vi oplever at forældre udtrykker et behov for værktøjer til at håndtere børns svære følelser, og at mere end 81% rent faktisk ønsker at fremme trivslen omkring deres børn. Alligevel, så mistrives hvert fjerde barn i den danske folkeskole. Folkeskoler der står tilbage og ønsker større opbakning fra forældrene, når det kommer til at fremme trivslen.
Vi ønsker at forebygge og fremme trivslen i børnene, i familierne og i skolerne. Derfor har vi skabt et nyt koncept, som hjælper mange børnefamilier rundt omkring i landet.
Byg Bro Skab Ro er en læringsplatform for børn og deres forældre, hvor der bygges bro mellem børn og deres forældre, så der skabes ro i det enkelte barn, en ro der flytter med ind i klasselokalet, og frisætter ressourcer hos lærerne til at fokusere på det, de er bedst til, nemlig at skabe ro blandt flere børn og derigennem fremmer fællesskabet, trivsel og højne indlæringen.

Forløbet er delt op i 12 uger og inddelt i 3 temaer: Temaerne er bygget progressivt op, så vi starter med at forstå følelserne, så øver vi os i at vise dem og så tester vi dem i samspil med andre. Hvert tema har tilknyttet forskellige lege, der gør, at vi leger læring om forskellige følelser ind via kreativitet og bevægelse.
Forløbet starter med et intro foredrag til forældrene, så vi sikrer os, at de forstår vigtigheden af at de deltager aktivt under hele forløbet og hver 4. gang.

Hver familie får et hæfte tilsendt med spændende og sjove lege, yogaøvelser, mindfulness samt et sæt kort som indeholder 20 forskellige følelser, der skal sørge for, at snakken om og bearbejde følelser bliver en del af hverdagen, og samtidigt åbner op for snak om trivsel, selvtillid og selvværd.

Hver uge i 12 uger møder børnene et roligt og trygt rum, hvor de gennem vejrtrækning lærer at mærker sig selv, når de mærker sig selv, bliver snakken om de svære følelser mere nuanceret/lettere, fordi børnene lærer at sætte ord på, hvor og hvordan følelserne mærkes. Børnene og forældrene bliver også bedre til at kommunikere med hinanden og forstå hinanden.
Sebastians mor, Cecilie, udtaler efter forløbet:

”Byg Bro Skab Ro forløbet har ifølge Sebastian gjort, at han tackler de situationer bedre, hvor han bliver gal eller ophidset, ved at tælle langsomt inde i sig selv. Han har også gjort mig som forælder mere bevidst om ikke at råbe, når jeg selv bliver gal eller ophidset, men at gå dybere ind i forklaringen af følelsen (hvad gør mig vred? Hvorfor råber jeg? etc.), så vi bedre forstår hinanden bagefter.”

Vi skaber værdi for familier og børn, for når familier åbner op for at tale om følelser, vil de opleve større rummelighed, åbenhed og fællesskab. Det skaber nærvær, trivsel og ro i hjemmet. En ro, der er med til at skabe et tillidsfuldt fundament mellem børn og forældre.

Når børn åbner op og taler om følelser og oplever, at deres forældre kan møde dem i deres følelser, så oplever børn at de har værdi, også med deres væld af mange følelser – gode som dårlige. Det er kimen til at skabe et selvværd, som kan følge dem igennem deres opvækst.

LIGNENDE SAGER

Atletik og RaceRunning for børn med Cerebral Parese (CP) og nært beslægtede handicaps
Parasport Frederiksberg har siden foråret arbejdet målrettet på at rekruttere og inkludere børn fra 3 år i klubben. Resultatet er blevet Atletik og RaceRunning - et idrætstilbud for børn mellem 3-9 år med Cerebral Parese og nært beslægtede handicaps.
BørneTelefonen - Hjælp til udsatte børn og unge i Danmark
BørneTelefonen er den mest anerkendte og samtidig den mest benyttede rådgivningslinje for børn og unge i Danmark, som har brug for at blive hørt og få gode råd om problemstillinger lige fra mobning og drillerier, til vold og seksuelt misbrug.
BROEN Danmark
BROEN bygger bro for udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv sammen med andre børn og voksne rollemodeller. Det sker ved at hjælpe med økonomisk støtte til kontingent og nødvendigt udstyr til sport, spejder eller anden fritidsaktivitet.
De Glade Givere
De glade givere er en frivillig forening, der hjælper økonomisk udsatte børnefamilier med bla. tøj, legetøj, fødselsdagsgaver og pakkekalender. De kan fremskaffe det meste – både flyverdragter, skoletasker eller bare en fødselsdagsgave.
#DrugRebels, hvis du også siger nej til stoffer!
DrugRebels er en frivillig organisation, der arbejder for, at unge vælger stofferne fra i deres liv. Usikkerheden om stoffers indhold og styrke har store konsekvenser, og derfor arbejder DrugRebels for at få de unge i tale og skabe en bevægelse.
Foreningen Læsehunde
Foreningen Læsehunde hjælper børn der har læseudfordringer. En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte. Læsehunden er sød og blød, den dømmer ikke og retter ikke – og så kan det pludselig være sjovt og hyggeligt at læse!
For Lige Vilkår
For Lige Vilkår er en landsdækkende og diagnose-tværgående forening for forældre og andre pårørende til børn, der på grund af handicap eller kronisk sygdom har særlige behov.
IAKM Danmark
Nogle børn har problemer, der gør det meget svært for dem at lære at tale. IAKM er en forening drevet af frivillige, der arbejder for at hjælpe både børn og voksne med at lære at kommunikere gennem netværksbaseret sprogtræning.
Julemærkefonden
Julemærkefonden gør et fantastisk arbejde for og med danske børn. Lad os derfor alle bakke op om det gode arbejde til glæde og gavn for de mange børn der trænger til en håndsrækning.
Julestræforeningen for social udsatte børn i Esbjerg kommune
Foreningen laver en gammeldags juletræsfest med alt hvad faget tilhøre for social udsatte børn , så de bare i et par timer kan være børn uden sorger og bekymringer, og hvor de ikke skal være de voksne.
Klub Venner
Klub Venner er unik og nyskabende for unge med svære handicaps. Unge, som normalt ikke har mulighed for at mødes med vennerne, kan her sammen med vennerne gå til hiphop, koncert, at shoppe, bowle mm. Venskaber opstår og vedligeholdes i Klub Venner.
Ledsaget
”Ledsaget” er en gruppe af frivillige, der hjælper uledsagede flygtningebørn, som har fået tilkendt opholdstilladelse og ret til familiesammenføring. Flygtningebørnene skal selv sørge for at betale og få sammenføringen til at ske, og kan få støtte gennem dette initiativ.
Legeheltene
Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom. Derfor har Børneulykkesfonden startet Legeheltene, der arbejder for at skabe leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark.
LykkeLiga
LykkeLiga er en national håndboldliga for udviklingshandicappede børn - også kaldet “Danmarks lykkeligste liga.” Med fokus på positive fællesskaber, gode oplevelser og glæden vil holdsport er LykkeLiga et fyrtårn af livsglæde i en vanskelig hverdag.
Mindhelper.dk – guider unge gennem hårde tider
Projekt Mindhelper.dk har udviklet sig til at være et af Danmarks største og mest besøgte sites for unge om mental sundhed. Sitet er udviklet sammen med over 300 unge, og tilbagemeldingerne fra både unge og fagfolk er særdeles positive.
Natteravnene Danmark
Det er Danmarks 4.000 Natteravnes primære formål at bidrage til øget livsglæde, trivsel og gode fællesskaber især blandt børn og unge. Natteravnene fremhæves som et af de mest markante eksempler på social innovation og socialøkonomisk virksomhed.
PROJEKT S - Mental styrketræning for børn og unge
PROJEKT S er mental styrketræning for børn og unge i alderen 10-16 år kombineret med fysisk aktivitet. Vores vision er at mental sundhed sidestilles med fysisk sundhed, og bliver en naturlig del af unges hverdag.
Sexekspressens Uddannelsesseminar - Bedre seksualundervisning til folke- og efterskoler
Sociale medier fylder mere og mere blandt børn og unge i dag og indgår væsentligt i deres identitetsopbygning, derfor vil Sexekspressens frivillige gerne skabe opmærksomhed på dette emne gennem oplæg og workshops på vores årlige uddannelsesseminar.
TUBA
Ingen skal vokse op med fulde forældre - og gør man, skal man kunne få hjælp! Derfor kan unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med misbrug, få gratis terapi og rådgivning i TUBA.
UNG UDEN MOBNING
Alle har ret til et liv uden mobning. Derfor arbejder foreningen UNG UDEN MOBNING for at skabe børne- og unge fællesskaber med plads til alle og plads til at være sig selv. Vi hjælper ved samspilsproblemer gennem lokal rådgivning og nærværende indsatser.