Projekter

Bryd Tavsheden

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

BRYD TAVSHEDEN søger støtte til igen i år, at afholde vores Kreativ Konkurrence i samarbejde med Ligestillingsafdelingen i Transportministeriet - med en tematik relaterende til kærestevold. 

I 2022 vil vi med konkurrencen sætte fokus på, hvordan det er at være nær relation til en kærestevoldsudsat (ven/veninde/søskende eller andet), og hvordan man bryder ind, når man oplever andre er udsat for vold. 

Formålet med Kreativ Konkurrence er at: 

  • Eleverne arbejder kreativt med en tematik relaterende til kærestevold og gennem en kreativ bearbejdning forholder sig til og reflektere over tematikken 
  • Sætte spot på en aktuel og/eller en for unge relevant tematik, som fx den nye samtykkelov (2021), Digitale krænkelser er også vold (2020), Psykisk vold er også vold (2019) og Min krop mine grænser (2018) 
  • Udbrede viden om, indsigt i og kendskab til tematikken med henblik på forebyggelse samt motivere voldsudsatte børn og unge til at opsøge hjælp. 

Meld din klasse i udskolingen eller på erhvervs- og produktionsskoler, hhx, htx, stx og andre ungdomsuddannelser til konkurrencen her og få redskaber til at tale om vold med dine elever. 

Prisen for at afholde konkurrencen, som når ud til ca. 500 børn og unge er 100.000,- som vi håber PFA Brug Livet Fonden vil bidrage til os.

 

LIGNENDE SAGER

Borneo Child Aid (PUGAD)
Skoler for børn af Bajau Laut folket, der er et havnomadisk folk, som lever ud for Borneo og i det sydlige Filippinerne.
Repaircafé Danmark
Repaircaféer over det meste af landet hjælper ejere af værktøj, elektronik, legetøj, tøj m.v. med at reparere ting, der er gået i stykker. Repaircafé Danmark hjælper de lokale repaircaféer med rådgivning, kurser, støtte til værktøj m.v.
Selvhjælp Herning
Vi er en frivillig social forening, som skaber fællesskaber for mennesker i svære livssituationer. Vi har årligt knap 500 børn, unge og voksne, som får støtte i en selvhjælpsgruppe. Grupperne ledes af vores over 50 frivillige gruppeledere.
SISTERSPOWER International
Sisterpowers arbejde tager udgangspunkt i empowerment projekter for verdens mest udsatte kvinder med start af første projekt i Indien. Sisterpowers mål er at løfte kvinder og kvinderettigheder og skabe en bevægelse af kvinder, som støtter kvinder.
Ukrainsk Venskabsforening Gladsaxe
Ukrainsk Venskabsforening startede som et privat initiativ og fik hurtigt bred opbakning blandt kommunens borgere, og i dag er der 24 aktive frivillige og 1.300 følgere af vores FB, som støtter og hjælper vores cirka 250 modtagne flygtninge.