Hjemløse & socialt udsatte

Brugernes Førerhunde Ordning

Brugernes Førerhunde Ordning er en mindre Non-profit forening, som træner og udplacerer førerhunde i hele Danmark.

Som blind eller stærkt svagsynet er livet fyldt med forhindringer. Cykler der står/ligger midt på gangarealer, butiksskilte, glasfacader til butikker, trapper, huller i vejbelægning, biler, cykler og anden trafik der suser om ørene på dem. osv. Mange blinde og stærkt svagsynede føler sig derfor afhængige af at seende har tid og lyst til at hjælpe dem med f.eks. at handle dagligvarer, købe tøj, komme til frisør, læge, fysioterapeut o.l. Mange blinde og stærkt svagsynede oplever derfor at de ikke har den frihed som andre har, og at de ikke har fuld uafhængighed til at deltage i de aktiviteter og arrangementer som de har lyst til, noget ethvert menneske i et moderne samfund burde have ret til. En førerhund giver dem i høj grad denne frihed tilbage, og de fleste førerhundebrugeres tilbagemeldinger til foreningen er også netop, at de har genvundet deres frihed og lyst til at deltage aktivt i de aktiviteter der er i deres lokalområde.

I BFO arbejder vi målrettet på at træne førerhunde så individuelt som muligt. Vi inddrager den kommende bruger allerede fra valget af hund, og de er med i hele træningsforløbet, og har mulighed for at komme med input til træningen som har særlig betydning for dem i deres hverdag. Skal hunden f.eks. være meget rolig, eller skal den kunne indgå i en familie med fuld fart på. Førerhundebrugere er ligeså unikke som alle andre mennesker, og det er derfor vigtigt at en førerhund er udvalgt og trænet så den passer så godt til deres livssituation som muligt.

Dette er en hjertesag for BFO.

LIGNENDE SAGER

Det Runde Bord
Det Runde Bord formidler gratis overskudsmad til socialt udsatte. Der formidles hundredtusindvis af måltider til udsatte mennesker, mennesker, der kæmper med sindslidelse, alkoholmisbrug, stofmisbrug, hjemløshed og prostitution mv.
Projekt Bindeleddet
Bindeleddet støtter unge hjemløse i den svære overgang fra gade til hjem. Fagligt stærke, frivillige mentorer styrker den unges tro på sig selv og skaber nye positive netværk.
Sct. Nicolai Tjenesten
Alle Tunge Tanker Kan Deles...
Værket - Netværk for ensomme Voksne
Værket er et tilbud til voksne midt i livet der oplever ensomhed og som ønsker at møde andre voksne. I Værket kobler vi gode aktiviteter med konkrete øvelser, så deltagerne i netværket kan få styrket deres sociale kompetencer og få hjælp til at bryde ensomheden.