Hjemløse & socialt udsatte

Brugernes Førerhunde Ordning

At leve med et alvorligt synshandicap i et stadigt mere visuelt orienteret samfund, gør hverdagen til et forhindringsløb for synshandicappede. At komme sikkert udenom butiksskilte, tøjstativer, café-områder, blomsterdekorationer, bænke osv. er i sig selv en kunst, men samtidig at holde styr på andre trafikanter, ujævn eller hullet fortovsbelægning o.l. kan gøre en helt almindelig tur i Brugsen til en udmattende opgave.

Heldigvis findes der hjælp at hente, så blinde og stærkt svagsynede kan færdes sikkert og trygt i dette visuelle virvar af indtryk.

Brugernes Førerhunde Ordning (BFO) træner og udplacerer førerhunde i hele Danmark, og vi hører ofte, fra nye brugere som får deres første førerhund, at det er intet mindre end verdens bedste hjælpemiddel. De oplever ganske enkelt, at de genvinder deres frihed og uafhængighed til at færdes og leve deres liv på egne præmisser.

Men at arbejde som førerhund er både mentalt og fysisk krævende for hundene, og i BFO, arbejder vi ud fra et højt etisk princip, om kun at ville have sunde, robuste og glade hunde. Hunde som med hele deres væsen ønsker at være en trofast og uundværlig hjælper for sin bruger.

At finde den type hunde har altid været en stor opgave, og da der i disse år er en stærkt stigende efterspørgsel på førerhunde, kombineret med avlsudfordringer med nogle af de racer der typisk fungerer godt som førerhunde, er vi i BFO begyndt at kigge på alternative muligheder.

Vi har derfor indenfor de seneste år, med stor succes, taget nye racer, som f.eks. hvid schæfer og storpuddel ind i vores bestand af førerhunde, så da vi i år fik mulighed for at afprøve endnu en ny og relativt ukendt race i Danmark - en Alt Deutsche Schæfer, slog vi naturligvis til. Især mentaliteten adskiller denne schæferrace fra den almindeligt kendte schæfer. Alt Deutsche Schæfer er en familiehund, venlig og omgængelig, men stadig med den mentale robusthed som kendetegner den almindelige schæfer.

I dag er Athene (som ses på billedet) en aktiv førerhund, og arbejdet med Athene viste sig så positivt, at vi nu ønsker at iværksætte et egentligt avlsprojekt med denne skønne race her i Danmark.

I BFO brænder vi for, at blinde og stærkt svagsynede får de bedst mulige førerhunde, og vi tror på at Alt Deutsche Schæferen har et fantastisk potentiale. Vi håber derfor at kunne komme i gang med avlsprojektet så hurtigt som muligt, og at blive en af årets hjertesager ville være lige det skridt der skal til for at realisere drømmen.

LIGNENDE SAGER

Foreningen: Hunde, tips og hygge
Foreningen: Hunde, tips og hygge er en nonprofit forening, der har til formål at hjælpe udsatte i Danmark med foder, loppemidler, i nogle tilfælde dyrlæge regninger mm til deres hunde
Kolding Madhjælp
Kolding Madhjælp hjælper almindelige borgere, der ikke kan få økonomien til at hænge sammen, med overskudsmad fra dagligvarebutikker. Vi har det motto , at ingen skal gå sultne i seng. Vores bruger får maden ganske gratis.