Andet

BrandFolkenes Cancerforening

Flere undersøgelser viser, at brandfolk har en øget risiko for at blive ramt af visse kræftformer på grund af kræftfremkaldende stoffer i ildebrande.

BrandFolkenes Cancerforening (BFC) yder støtte og rådgivning til kræftramte brandmænd og deres pårørende eller efterladte. Foreningen er stiftet for med det formål, at begrænse kræftrisikoen ved bedre forebyggelse og for at få anerkendt visse kræftformer hos brandfolk som erhvervsbetingede sygdomme.

BFC arbejder på at få en fair lovgivning der anerkender visse kræftformer som erhvervsrelaterede sygdomme. En fair lovgivning er en lovgivning som anerkender at kræften er opstået på grund af jobbet efter så og så mange års ansættelse - så de enkelte brandfolk ikke skal bevise fra hvilken brand han eller hun har fået sygdommen, hvilket er noget nær umuligt.

Når brandfolk bliver udsat for kræftrisiko, når de passer deres arbejde, vil foreningen gerne give ofre og pårørende den bedst mulige støtte og opbakning. Både pårørende og efterladte udtrykker deres taknemmelighed for at foreningen findes nu og at de kan søge råd og støtte derfra.

Hvad der er godt for brandfolkene er også godt for borgerne, miljøet og samfundet. Så derfor skal du stemme på BFC som Årets Hjertesag.


LIGNENDE SAGER

Blooming Room
Blooming Room er en non-profit organisation, der brænder for at fremme kvindelige flygtninge og migranters integration, bl.a. ved at styrke kvindernes selvtillid og støtte til bedre trivsel gennem nye venskaber på tværs af kultur og sprog.
Epilepsiforeningen
Epilepsiforeningen arbejder for at mennesker med epilepsi og deres familier får en bedre hverdag, hvor epilepsien begrænser dem mest muligt.
Fair Dog
Forening af frivillige der arbejder for alle Danmarks hunde.
Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis videnbaseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
Frelsens Hærs mor-barn-lejre
Hjælp til Frelsens Hærs landsdækkende mor-barn-lejre for udsatte familier i Danmark.
KANTMASKERNE - strik til udsatte i Danmark
KANTMASKERNE er et landsdækkende netværk af små selvstyrende grupper, som omdanner doneret garn til varmt strik til socialt udsatte i Danmark.
Livas anonyme rådgivning
Liva hjælper årligt omkring 180 mennesker med skader fra prostitution, vold og seksuelle overgreb med at genfinde fodfæste i livet.
Projekt Husvild
Projekt Husvild er en forening der hjælper hjemløse og sociale udsatte, med hvad der er brug for hjælp til. Intet er for stort eller småt :-)
Psykiatrifondens rådgivning – hjælp når livet er svært
En god samtale kan redde dagen. Andre gange kan den redde et liv. Frivillige i Psykiatrifondens rådgivning hjælper mennesker, der har det svært, gennem respektfulde og støttende samtaler. Samtalerne er anonyme og gratis for dem, der kontakter os.
Samvirkende Menighedsplejer
Psykisk sygdom er for mange mennesker stadig tabuiseret og i værste fald forbundet med skam og skyld, hvis man først bliver ramt. I Samvirkende Menighedsplejers peerprojekt arbejder vi på at skabe meningsfulde og støttende relationer på tværs af mennesker, der på hver sin måde kender til det at have ondt i livet psykisk.
STH - Servicehunde til Handicappede
STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.
Støtteforeningen for forsvundne personer
Støtteforeningen støtter Forsvundne personer. Deres formål er at hjælpe familier med at finde deres kære, som er forsvundet, det kan være både frivilligt og ufrivilligt. Uanset hvad der er sket, har de pårørende brug for at få en afslutning.
Team Tvilling Holbæk - Frivillige løber
Team Tvilling Holbæk løber hver søndag og flere halv og hel Marathon med vores handicappet unge mennesker som ikke selv kan, se deres og vores unge når de løber er guld værd.