Andet

BrandFolkenes Cancerforening

Flere undersøgelser viser, at brandfolk har en øget risiko for at blive ramt af visse kræftformer på grund af kræftfremkaldende stoffer i ildebrande.

BrandFolkenes Cancerforening (BFC) yder støtte og rådgivning til kræftramte brandmænd og deres pårørende eller efterladte. Foreningen er stiftet for med det formål, at begrænse kræftrisikoen ved bedre forebyggelse og for at få anerkendt visse kræftformer hos brandfolk som erhvervsbetingede sygdomme.

BFC arbejder på at få en fair lovgivning der anerkender visse kræftformer som erhvervsrelaterede sygdomme. En fair lovgivning er en lovgivning som anerkender at kræften er opstået på grund af jobbet efter så og så mange års ansættelse - så de enkelte brandfolk ikke skal bevise fra hvilken brand han eller hun har fået sygdommen, hvilket er noget nær umuligt.

Når brandfolk bliver udsat for kræftrisiko, når de passer deres arbejde, vil foreningen gerne give ofre og pårørende den bedst mulige støtte og opbakning. Både pårørende og efterladte udtrykker deres taknemmelighed for at foreningen findes nu og at de kan søge råd og støtte derfra.

Hvad der er godt for brandfolkene er også godt for borgerne, miljøet og samfundet. Så derfor skal du stemme på BFC som Årets Hjertesag.


LIGNENDE SAGER

Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis videnbaseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
Frelsens Hærs mor-barn-lejre
Hjælp til Frelsens Hærs landsdækkende mor-barn-lejre for udsatte familier i Danmark.
STH - Servicehunde til Handicappede
STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.