Børn & unge
Børns Voksenvenner
Links
Alt for mange børn har for lidt voksenkontakt på grund af skilsmisse, dødsfald eller sygdom og handicaps i familien. Når børn mangler fortrolige rollemodeller, påvirker det deres trivsel, hvilket kan føre til ensomhed og lavt selvværd. Vi ved af erfaring, at et venskab gennem Børns Voksenvenner styrker barnets trivsel, selvtillid og oplevelse af at være en del af en større social sammenhæng.
Børns Voksenvenner har skabt over 4000 venskaber mellem sårbare børn og frivillige voksne siden 1990. I skrivende stund har vi 400 børn på venteliste til at få en ven.
Et venskab gennem Børns Voksenvenner kan tage mange former. Vi skaber venskaber for børn og unge i flere aldersgrupper, fra de allermindste til teenagerne.
Familieven – for familien og de helt små børn (0-6 år)
I familieven-indsatsen laver vi venskaber mellem små familier med ét eller flere små børn, hvor forælderen (oftest en mor) er alene med børnene, og frivillige. Familievennen bliver en del af familiens netværk, tager del i glæder og bekymringer og deltager i både hverdagsaktiviteter, såsom madlavning og ture på legepladser, og mærkedage som for eksempel børnefødselsdage.
Voksenven – for de lidt større børn (6-12 år)
Børn og unge, der vokser op med én forælder eller et spinkelt familienetværk kan søge om at få en voksenven. En voksenven er barnets helt egen voksne ven. Venskabsparret bruger ofte tid på fælles interesser såsom idræt, kreative projekter eller oplevelser i naturen.
Storebror/storesøster – for de unge (11-15 år)
Storebror/storesøster-venskaber er mellem unge og yngre voksne i alderen 20-35 år og giver en helt særlig relation i stil med søskende-relationer.
Vi danner venskaberne på baggrund af vores systematiserede og grundige screenings- og matchproces med interviews, hjemmebesøg og uddannelsesforløb. Vi indhenter desuden børne- og straffeattest på alle frivillige. Det kan tage tid, men processen er afgørende for at skabe et godt og langvarigt venskab. Denne grundighed er også med til at skabe tryghed hos både forældre og frivillige. For bedst muligt at støtte op om venskaberne, følger vi venskabsparrene tæt det første år, da vores erfaring viser, at det er i opstartsfasen, at venskabet er mest sårbart. Forældre og frivillige kan dog altid rette henvendelse til os, hvis de har brug for hjælp eller rådgivning – også efter det første år.