Sygdom & sorg

Børnecancerfonden

Kræft er den hyppigste medicinske dødsårsag hos danske børn over 1 år. Hvert år får 200 børn i Danmark konstateret kræft, og 500-600 børn er årligt i behandling for kræft. Vi ved ikke, hvorfor børn får kræft, men vi ved, at de får andre og mere aggressive kræftsygdomme end voksne – og de bliver indlagt til behandling midt i den vigtigste periode i deres liv: Når de udvikler sig allermest fysisk, mentalt og socialt. Samtidig må halvdelen af de børn, der overlever kræft, leve med varige senfølger efter behandlingen. Der er derfor brug for særskilt forskning i bivirkninger, senfølger og rehabilitering hos børn med kræft.

Hvis flere danske børn skal overleve kræft til et godt liv, kræver det udvikling af ny medicin og radikalt anderledes behandlingsmetoder end de nuværende. I dag behandles kræft hos børn primært med kemoterapi, som giver alt for mange af børnene alvorlige bivirkninger og livsvarige skader.

Immunterapi er et længe ventet alternativ. Den udnytter kroppens eget immunforsvar til at bekæmpe kræften og er en langt mere skånsom behandlingsform. Børnecancerfonden gav i foråret 6 millioner kr. til oprettelsen af Dansk Center for Pædiatrisk Cancer Immunterapi, som skal udvikle og indføre immunterapi til danske børn med kræft. Nye opdagelser såsom immunterapi er afgørende, hvis vi fortsat skal øge antallet af danske børn, der overlever kræft til et liv uden smerter og frygt for tilbagefald.

Når et barn får kræft, bliver hele familien berørt, og der er behov for en massiv indsats for at hjælpe de syge børn og unge og deres familier med at fastholde livet og en form for normal hverdag. Børnecancerfonden støtter også børnene og deres familier direkte med tilbud om bl.a. psykosocial hjælp, rekreationsophold for hele familien, legater til omsorg for børn med en kræftdiagnose og ungecamps for kræftsyge unge og deres søskende.

Som privat fond baserer Børnecancerfondens arbejde sig alene på gaver og donationer. Din støtte er vigtig for, at vi fortsat kan arbejde målrettet for, at flere børn med kræft overlever til et godt liv. Kampen mod børnekræft kræver en fælles indsats. Vi håber, du vil være med.

LIGNENDE SAGER

AIDS-Fondet - Ingen børn skal dø af aids i Etiopien
I Etiopien lever 62.000 børn med hiv, fordi de er blevet smittet af deres mor ved graviditet, fødsel eller amning. Men smitten kan undgås. AIDS-Fondets hjertesag kan med få tiltag eliminere smitten og redde børn fra et liv med hiv og en død af aids.
"Børn, Unge & Sorg" hjælper børn og unge videre i livet, når forældre eller søskende bliver alvorligt syge eller dør
Ca. 130.000 børn og unge i Danmark oplever hvert år, at en mor, far, søster eller bror bliver alvorligt syge eller dør. For nogle børn og unge betyder dette tab, at de risikerer at blive syge af sorg. Det hjælper Børn, Unge & Sorg med at forhindre.
Forglemmigej - Klovne i demensomsorgen
Foreningen Forglemmigej er specialudd. erfarne hospitalsklovne, der vha. kropssprog, sanselighed og en rød næse, åbner nye veje ind til mennesker med demens. Forglemmigej's hjertesag er at bringe mere sanselighed ind i hverdagen hos disse mennesker.
Hjertebørn og positive oplevelser - Hjerteforeningens Børneklub Region Sjælland
Positive oplevelser for hjertesyge børn og deres søskende, der skaber et netværk og glæde midt i et forløb med kronisk og livstruende. Der skabes livslange venskaber med forståelse for de situationer børnene står i. Skaber lyst til overlevelse.
Håb i Psykiatrien
Foreningen Håb i Psykiatrien søger at skabe håb og glæde for patienter med psykiatriske sygdomme via aktiviteter. Der er særlig fokus på indlagte patienter og aktiviteter som giver fællesskab: have, musik, maling, madlavning, sport og spil.
Netværk for yngre kræftramte på Lolland, Falster og Sydsjælland
Vi er en netværksgruppe for yngre kraftramte. INGEN skal stå alene med sådan en besked, et forløb og evt. senfølger. Hvis vi er de heldige, skulle pengene bruges på et tilskud til en wellnesstur for vores medlemmer.
Organdonation - ja tak!
Organdonation - ja tak! arbejder for at forbedre organdonation i Danmark og vilkårene for de patienter, som rammes af organsvigt. De har brug for håb, støtte og omsorg - det samme har deres familier.
SMILcamp - for alvorligt og kronisk syge børn
Otto på 5 år og Willads på 6 år deltog i år på SMILfondens første sommercamp for alvorligt og kronisk syge børn og deres familier. SMILcamp giver familierne mulighed for at komme på ferie sammen, mange for første gang, fordi sygdom normalt forhindrer det - og familierne møder andre alvorligt syge.