Andet

Blooming Room

Blooming Room er en non-profit organisation, der arbejder med at fremme udsatte kvindelige flygtninge og migranters integration i det danske samfund, gennem et kursusforløb på 13 uger.

Det er svært at blive en integreret del af det danske samfund, og det kan særligt være en udfordring for kvindelige flygtninge og migranter fra ikke-vestlige lande. Grundene kan være mange og komplekse. Typisk kan det skyldes traditionelle opfattelser af kønsroller og manglende uddannelse- og arbejdsmarkedserfaring. Men også den fysiske og psykiske sundhed kan være en barriere, hvor særligt oplevelsen af stress, magtesløshed og ensomhed er et stort problem.

Med Blooming Room har vi et mål om, at vores deltagere skal mærke følelsen af at blive værdsat og blive en del af et fællesskab. Det gør vi ved at give deltagerne den nødvendige støtte til at kunne styrke deres fysiske -, psykiske og sociale sundhed og udvikle deres handlekraft og robusthed.

I Blooming Room er undervisningen på dansk, og vi arbejder med det pædagogiske princip om det fælles tredje. Forløbet har frivillige faguddannede undervisere til yoga, kreativitet, madlavning og livshistorie-robusthedstræning. Der er ugentligt oplæg fra andre interesseorganisationer, lokale virksomheder eller andre aktører, der er med til at give kvinderne et bredere kendskab til mulighederne i det danske samfund. Kurset har derudover et individuelt mentorforløb i forlængelse af kurset.

Der fagligt indhold og aktiviteterne på kurset tager udgangspunkt i at lære gennem genkendelighed. Kvinderne står dagligt over for nye udfordringer i deres indsats for at finde plads i et nyt samfund og en ny kultur. Derfor tager hvert fag udgangspunkt i, hvad kvinderne kan, og bygger på med ny viden om forståelse af- og kontakt til egen krop, mental sundhed, ernæring og samfundsforståelse.

Hvorfor vælge Blooming Room som Årets Hjertesag?

”Undskyld for mit dårlige dansk” er en af de mest brugte sætninger hos deltagerne, når de starter i Blooming Room, og manifesterer den usikkerhed, der er forbundet med at bevæge sig i en ny kultur og sprog. I Blooming Room er vi medskabende til udvikling, og deltagernes tilbagemeldinger fortæller, at Blooming Room er med til at gøre en positiv forskel i deres liv.

Derfor ønsker vi med vores hjertesag at give endnu flere kvindelige flygtninge og migranter muligheden for at deltage i Blooming Room og dermed styrke dem i deres integration og udvikling.

LIGNENDE SAGER

BrandFolkenes Cancerforening
BrandFolkenes Cancerforening (BFC) indstilles som Årets Hjertesag fordi, at det er en forening med hjertet på det rette sted: En forening som gør en helt unik indsats for brandfolk som rammes af kræft på grund af arbejdet.
Epilepsiforeningen
Epilepsiforeningen arbejder for at mennesker med epilepsi og deres familier får en bedre hverdag, hvor epilepsien begrænser dem mest muligt.
Fair Dog
Forening af frivillige der arbejder for alle Danmarks hunde.
Forældre og Fødsel
Forældre og Fødsels hjertesager er at sikre alle en tryg fødsel og at give gratis videnbaseret og personlig rådgivning. Det er der brug for i dag, hvor sundhedstilbuddene til de gravide, fødende og småbørnsfamilierne gang på gang bliver beskåret.
Frelsens Hærs mor-barn-lejre
Hjælp til Frelsens Hærs landsdækkende mor-barn-lejre for udsatte familier i Danmark.
KANTMASKERNE - strik til udsatte i Danmark
KANTMASKERNE er et landsdækkende netværk af små selvstyrende grupper, som omdanner doneret garn til varmt strik til socialt udsatte i Danmark.
Livas anonyme rådgivning
Liva hjælper årligt omkring 180 mennesker med skader fra prostitution, vold og seksuelle overgreb med at genfinde fodfæste i livet.
Projekt Husvild
Projekt Husvild er en forening der hjælper hjemløse og sociale udsatte, med hvad der er brug for hjælp til. Intet er for stort eller småt :-)
Psykiatrifondens rådgivning – hjælp når livet er svært
En god samtale kan redde dagen. Andre gange kan den redde et liv. Frivillige i Psykiatrifondens rådgivning hjælper mennesker, der har det svært, gennem respektfulde og støttende samtaler. Samtalerne er anonyme og gratis for dem, der kontakter os.
Samvirkende Menighedsplejer
Psykisk sygdom er for mange mennesker stadig tabuiseret og i værste fald forbundet med skam og skyld, hvis man først bliver ramt. I Samvirkende Menighedsplejers peerprojekt arbejder vi på at skabe meningsfulde og støttende relationer på tværs af mennesker, der på hver sin måde kender til det at have ondt i livet psykisk.
STH - Servicehunde til Handicappede
STH er en nonprofit forening, der har til formål at uddanne og udplacere specialtrænede social- og servicehunde til at hjælpe mennesker med bevægelseshandicap.
Støtteforeningen for forsvundne personer
Støtteforeningen støtter Forsvundne personer. Deres formål er at hjælpe familier med at finde deres kære, som er forsvundet, det kan være både frivilligt og ufrivilligt. Uanset hvad der er sket, har de pårørende brug for at få en afslutning.
Team Tvilling Holbæk - Frivillige løber
Team Tvilling Holbæk løber hver søndag og flere halv og hel Marathon med vores handicappet unge mennesker som ikke selv kan, se deres og vores unge når de løber er guld værd.