Sygdom & sorg

Bedre Psykiatri Randers

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Som ung mistede Jens-Peter begge sine forældre og siden tog hans lillebror sit eget liv. Det prægede Jens-Peters ungdom, men det lykkes ham alligevel at blive udlært som smed og arbejdede i 38 år på togfabrikken Scandia. Bla. som social tillidsmand, hvor han var med til at inkludere småkriminelle og bogligt svage unge på arbejdspladsen. Efter en tid som frivillig i Bedre Psykiatri Århus blev han i 2007 opfordret til at starte en afdeling i Randers.

Nu har han med hustruens velsignelse viet sin pensionisttilværelse til at hjælpe mennesker med psykiske lidelser. Hans mail og telefon er åben døgnet rundt og han har allerede fået over 1000 henvendelser i år. Ofte kører han ud og besøger de mennesker, der ringer og har brug for hans hjælp. Han dækker ikke bare Randers, men også tre nabokommuner og har desuden kontakt med professionelle, når det er nødvendigt.

Jens-Peters store frivillige indsats giver en stabilitet og tryghed i mange menneskers liv. Han siger aldrig nej og rådgiver både mennesker med psykiske lidelser og de pårørende om, hvordan de kan tackle hverdagen og hvor de kan søge yderligere hjælp. Det giver mere livskvalitet og færre indlæggelser for mennesker med psykiske lidelser. Til stor glæde for Jens-Peter, der virkelig mærker at han gør en forskel. 

Der er også andre frivillige i Bedre Psykiatri Randers og de tilbyder desuden: Åben rådgivning en gang om måneden, gruppeforløb med psykolog eller terapeut, økonomisk støtte til individuelle samtaler, hjælp til klager, pårørendeaftener og undervisning af frivillige. 

Jens-Peters indsats med at opstarte og drive Bedre Psykiatri Randers fortjener at blive anerkendt som hjertesag. Psykisk lidelse og ensomhed er en kæmpe samfundsmæssig udfordring og Jens-Peters arbejde viser, at frivilligt arbejde kan gøre en stor forskel og skaber glæde for begge parter.

   

LIGNENDE SAGER

3PDK – De 3 principper i Danmark
3PDK er en non-profit forening, der arbejder med at udbrede kendskabet til de 3 principper kaldet livskraft, tanke og bevidsthed. Denne forståelse har hjulpet rigtig mange mennesker ud af stress, angst, depression, selvskade og spiseforstyrrelser.
Foreningen RO
Foreningen RO tilbyder kvalificeret støtte til følelseslivet til alle i fertilitetsbehandling gennem netværksbaserede gruppeforløb og andre meningsfulde aktiviteter med det formål, at støtte patienterne igennem deres behandlingsforløb.
Organdonation – ja tak!
Støt Organdonation – ja tak! så vi kan forbedre organdonation i Danmark og støtte de tusindvis af familier, hvor børn, unge og deres forældre samt søskende lever med alvorlig kronisk sygdom som følge af organsvigt. Sammen kan vi redde liv.
Scleroseforeningen
Hver dag får ca. 2 personer den kroniske diagnose sclerose. Scleroseforeningens hovedformål er at støtte personer med sclerose, men også deres pårørende. Foreningen bidrager desuden til forskning i sygdommen gennem indsamlede midler.
SMILET (SMILFonden)
SMILET – kreative værksteder på Rigshospitalet og AUH, som gør at børn og unge kan glemme alt om sygdom for en stund, mens de er i et kreativt univers. SMILET afhjælper hospitalsangst, gør behandlinger lettere og bidrager til nye venskaber.
Videnscentret Fertility Care
Fertility Care tilbyder gratis telefonrådgivning til alle, der er berørt af barnløshed. Vores rådgivere er alle fertilitetssygeplejersker, der arbejder på frivillig basis. Bliver vi støttet af Hjertesagen, vil vi kunne rekruttere flere frivillige.