Børn & unge

Bamsehospitalet & Sund Krop

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

En ud af fem indlagte børn i 7. klasse har oplevet at blive behandlet med, hvad der for dem, føltes som tvang. Det er en ud af fem for mange. I Bamsehospitalet & Sund Krop arbejder frivillige sundhedsstuderende aktivt for at give børn et mere positivt indtryk af det danske sundhedsvæsen, så tvang kan undgås. Gennem den integrerede leg tager vi børnene med på hospitalet eller på en rejse gennem kroppen, så de opnår viden om sygdoms- og sundhedsbegreber, sygehuspersonale og undersøgelsesmetoder i et trygt og positivt miljø. Med bamsen i centrum kan børnene i blive trygge ved det klinisk hvide sundhedsvæsen og de lærer at mestre sygdom og sygdomsbehandlingen. Samtidig får frivillige sundhedsstuderende stor erfaring i at kommunikere med børn i alle aldre om alt fra bussemænd, bleer, blå mærker og brækkede ben. Bamsehospitalet & Sund Krop er et nødvendigt praktisk supplement til de sundhedsfaglige studier, der har minimalt fokus på kommunikation med børn.

Bamsehospitalet & Sund Krop har eksisteret siden 2002 som en aktivitet under ungdomsorganisationen IMCC. De seks lokalafdelinger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Holstebro, København og Odense afholder årligt 60-70 arrangementer i hele landet, får besøg af mere end 3500 børn og uddanner mere end 150 nye frivillige i kommunikation med børn om sundhed og sygdom. Bamsehospitalet & Sund Krop er desuden inspirationskilden til børneprogrammet “Bamselægen” på DR Ramasjang.

Bamsehospitalet & Sund Krop har stor fokus på at give indlagte børn, socialt udsatte børn og børn med psykiske og/eller fysiske udfordringer samme mulighed for at få et bedre forhold til sundhedsvæsenet som øvrige børn i samfundet. Vi ønsker at give det udsatte, sårbare og/eller indlagte barn eller søskende en selvtillid i mødet med sundhedsvæsenet, der gør dem i stand til at rumme selv ubehagelige og smertefulde indgreb. Vi ønsker, at alle børn i Danmark får samme positive indtryk og føler samme tryghed ved det danske sundhedsvæsen for hermed at sikre deres fremtidige sundhed. På månedlig basis afholdes “bamsestuegang” for indlagte børn og søskende på børneafdelingerne på flere af landets store hospitaler, mens ca. 15 % af vores øvrige arrangementer afholdes på institutioner i mindre befolkningstætte områder af Danmark.

Bamsehospitalet & Sund Krop er et initiativ i børnehøjde, som tager ansvar og behandler børnene som ligeværdige, men aldrig ligebyrdige - fordi alle børn skal have ret til en god barndom herunder et trygt forhold til sundhedsvæsenet.

LIGNENDE SAGER

5 skoler
Det danske projekt '5 skoler' bygger skoler til syriske børn i uregistrerede flygtningelejre ved den syriske grænse. Tanken bag projektet er, at alle børn har ret til skolegang og viden, uanset hvor de er født.
AktivitetsJonglørerne
Fantasifuldt fristed for udsatte børn og unge, der ikke lige føler de passer helt ind i de normale arenaer de møder i hverdagen. Det vil sige dem med de ”særlige” og ”skæve” personligheder og idéer, som ikke tror på deres egne kompetencer og værdier.
Børn & Unges Mærkesager
Kon/nonfirmationsmad til udsatte familier, så de kan holde en fest, de ikke selv ville have råd til.
Børns Voksenvenner
Børns Voksenvenner skaber venskaber mellem børn med spinkle voksennetværk og frivillige voksne med tid og lyst til at gøre en forskel. Venskaberne giver børn øget selvværd og mod på nye udfordringer.
BROEN Danmark - hjælper udsatte børn til en aktiv fritid
BROEN hjælper socialt udsatte børn og unge til at være aktive i fritiden i lokale idræts- og fritidsforeninger. Her kan de få et godt netværk med andre børn og unge og møde positive voksne rollemodeller.
DE VILDESTE FUGLE
DE VILDESTE FUGLE, der har til formål at yde hjælp til børnefamilier med en alkoholrelateret dysfunktion, hvor der ikke er økonomi til behandling for den forælder, der har problemet og til de børn og unge, der lider under det.
HeadON
HeadON er en forening der hjælper unge der er kommet på afveje med kriminalitet til at få en normal fremtid. De kan tilbyde hjælp baseret på erfaringer og kompetence telefonrådgivning på alle tider af døgnet og personlige møder. foreningen har til formål at støtte og hjælpe udsatte unge og deres familier når de støder på systemets sværheder i forhold til at få de rette hjælp og vejledning.
Julehjaelpen.dk
Julehjaelpen.dk - fordi alle børn fortjener en GOD jul. Julehjælpen.dk er etableret i 2007/2008 og har kun ganske få faste omkostninger, da Julehjaelpen.dk alene benytter sig af frivillige. Over 100 ildsjæle er pt. fordelt over de største danske byer.
Julemærkehjemmene
Julemærkehjemmene hjælper udsatte børn i Danmark til en ny start.
KFUM-Spejderne i Bredballe
Hos KFUM-Spejderne i Bredballe er der højt til loftet og tid til at være spejder. De frivillige ledere ser det som deres opgave at give spejderne mulighed for at udfolde og udvikle sig under Spejdernes vision "Sammen rykker vi verden - med vilje".
Kvie Sø Efterskole - efterskole for udviklingshandicappede
Kvie Sø Efterskole er den eneste efterskole, som primært er for elever med særlige læringsvanskeligheder, udviklingshandicap, Downs syndrom og autisme vest for Storebælt. Øst for Storebælt er Karise Efterskole på Sydsjælland med samme unikke fokus.
Landsforeningen for efterladte efter selvmord
Selvmord er stadig meget tabubelagt og mange oplever at blive mødt af en mur af tavshed, men i en gruppe med andre unge som har oplevet at miste en nærtstående ved selvmord er det muligt at blive set, hørt og forstået.
Legeheltene
Legeheltene arbejder for at skabe en aktiv hverdag og et frirum for indlagte og ambulante børn, hvor sygdom træder i baggrunden for en stund. Et frirum på hospitalet, hvor der er plads til store armbevægelser, tumlelege, fællesskab og nye venskaber.
LøkkeFondens Challenge 2020
LøkkeFondens Challenge er et otte måneders udviklingsforløb, der har formål at hjælpe udfordrede drenge i alderen 16-25 år med at opnå en større tro på eget værd og potentiale samt at styrke deres fysiske, mentale og sociale robusthed og handlekraft.
Min prinsesse drøm
Når man som barn bliver alvorligt syg bliver tid til leg og drømme erstattet af læger, medicin og angst. Man er ikke længere ”Sofie, Emma, eller Marie”. Men piger med livstruende sygdomme nu få lov at opleve et frirum og udleve en drøm.
Nødhjælpsorkesteret
Nødhjælpsorkesteret er en forening af professionelle musikere, der arbejder for at styrke respekt, gensidig medmenneskelighed og empati. Musik er et universelt sprog, der binder mennesker sammen.
Atletik for Børn og Unge med særlige behov
Parasport Frederiksberg samarbejder med en række skoler og institutioner for at børn og unge med særlige behov skal have samme mulighed for at dyrke idræt i foreningsregi og få et aktivt fritidsliv som deres jævnaldrende ikke-handicappede kammerater.
Søskendeforeningen
Søskendeforeningen er en forening skabt af unge mennesker, der alle har en søster eller bror med et handicap. Foreningens formål er, at skabe et landsdækkende fællesskab for søskendepårørende, hvor de kan møde andre med samme livsforudsætning.
Trivsel Foreningen - Bedre Trivsel for alle børn og unge
Trivsel Foreningen arbejder for lighed i mental sundhed for børn/unge og deres familier.
TUBA
TUBA hjælper unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkohol- eller stofmisbrug. TUBA tilbyder specialiseret rådgivning og terapi i 33 afdelinger over hele landet foruden chatrådgivning og online brevkasse.