Sygdom & sorg

Atopisk eksem - du kan ikke klø det væk, men sammen er vi stærkere

Atopisk Eksem Forening er en patientforening, hvis medlemmer er personer med børneeksem, der også kaldes atopisk eksem, eller pårørende til disse. Eksemet viser sig som et rødt, tørt og kløende udslet, der til tider væsker. Børn har typisk eksem i albuebøjninger og knæhaser, mens det hos voksne ofte ses i ansigtet og på halsen. Det er dog forskelligt fra person til person og kan ramme hele kroppen. Huden bliver rød og tør, og i nogle tilfælde sprækker den, og det væsker. Og så klør det. Uudholdelig meget. Patienter beskriver det ofte som om, der kravler myrer på indersiden af huden. Og tilstanden forværres, hvis man kradser!

Foreningen har eksisteret i 25 år og har som formål at forbedre forholdene for personer med atopisk eksem. Det gøres bl.a. ved at udsende medlemsblade, informere medlemmerne om forskningen inden for området, arrangere foredrag og udarbejde informationsmateriale om atopisk eksem.

Vi er meget stolte af de arrangementer, vi løbende arrangerer, hvor patienter og pårørende har mulighed for at møde kyndige fag-personer som f.eks. hudlæger, men også får rig lejlighed til at udveksle erfaringer og gode råd med ligesindede. Det er vores erfaring, at denne erfaringsudveksling og oplevelse af, at man ikke er alene i verden med sin sygdom og udfordringer, betyder helt utrolig meget.

Foreningen kæmper også helt generelt for øget kendskab og forståelse i forbindelse med sygdommen. Atopisk eksem er en hudsygdom, men sygdommen sidder ikke kun i huden, men påvirker også nattesøvn, generel trivsel og hele familien. Har man svær atopisk eksem, fylder det meget i hverdagen, både for den enkelte og for resten af familien. Patienter med svær atopisk eksem er alvorligt syge og har brug for hjælp:

Nogle dage har Karen så slem eksem i ansigtet, at hun knap kan åbne øjnene. Hendes ansigt hæver op, og en stikkende smerte lægger sig ned over skalpen og ansigtet. Karen er 56 år, og hele sit liv har hun kæmpet med voldsom eksem. Da hun var barn, sad eksemet i albuer og knæhaser, men som voksen har det bredt sig. I dag er det særligt det voldsomme eksem i ansigtet, der slår hende omkuld. Gang på gang. Det er svært for hende at få hverdagen til at hænge sammen, når hævelserne gør, at hun indimellem næsten ikke kan åbne øjnene.

Atopisk eksem – Du kan ikke klø det væk, men sammen er vi stærkere!

LIGNENDE SAGER

SuperSnøren - verdens vigtigste fortællesnøre
Hver 2. dag får et barn i Danmark konstateret kræft. Behandlingen af børn med kræft er lang, voldsom og svær at forstå. SuperSnøren med de farvestrålende perler hjælper børnene med at sætte ord på det hele.
Et nyt liv – et ædru liv
Tjeles venner hjælper økonomisk dårlige stillede enkeltpersoner med at blive ædru for livet.