Børn & unge

AktivitetsJonglørerne

Presset på at skulle præstere og være perfekte, resulterer i at flere børn og unge, ikke føler sig gode nok eller ser forkert ud, hvilket gør at der ikke er overskud til at udfolder deres kreative sider. Fokus forsvinder fra det vigtigste, nemlig hvem de er, hvad der gør dem glad og den personlig udvikling. Det gør AktivitetsJonglørerne noget ved, når vi tilbyder dem et gratis frirum, hvor de kan være sig selv. Her sættes mennesket nemlig i centrum. De forskellige personligheder, skæve og alternative idéer er alt afgørende i processen og en stor fordel, når der i fællesskabet skal udtænkes nye spændende aktiviteter og projekter.

AktivitetsJonglørerne er en frivillig social forening i Aalborg, med fokus på kreativitet, nytænkning og socialt samvær. De frivillige er alle ildsjæle, der brænder for at give alle uanset etnisk, social og økonomisk baggrund en masse små YES-oplevelser igennem forskelligartede kreative aktiviteter. Målet er at de på det personlige plan, får opbakning og individuelt anerkendt og oplevelsen af at der reelt er nogen, som tror på dem. At de føler sig set, hørt og værdsat for netop den de er, og det som de bidrager med af personlige og kreative input, frem for hvad de kan præstere.

Et eksempel på en aktivitet:
Levende rollespil er et godt redskab til at opbygge deltagernes selvværd, tro på egne kompetencer og værdi. I et levende rollespil kan alle bringe værdi og være aktive deltagere. I det rollespilsunivers - som vi bygger op i fællesskab - er der fokus og plads til at samarbejde med ligesindede, hvor de kan eksperimentere, prøve sig frem på områder og faconer som individer, og dermed udvikle sociale og mentale egenskaber på én og samme tid. Når vi arbejder tæt sammen, reagere og reflektere vi over egne og andres udspil, ideer og forskellighed. Vi sætter fokus på at alle er lige meget værd, og at lærer og udvikler os i fællesskabet.


LIGNENDE SAGER

BROEN Danmark - hjælper udsatte børn til en aktiv fritid
BROEN hjælper socialt udsatte børn og unge til at være aktive i fritiden i lokale idræts- og fritidsforeninger. Her kan de få et godt netværk med andre børn og unge og møde positive voksne rollemodeller.
Julemærkehjemmene
Julemærkehjemmene hjælper udsatte børn i Danmark til en ny start.
KFUM-Spejderne i Bredballe
Hos KFUM-Spejderne i Bredballe er der højt til loftet og tid til at være spejder. De frivillige ledere ser det som deres opgave at give spejderne mulighed for at udfolde og udvikle sig under Spejdernes vision "Sammen rykker vi verden - med vilje".
Min prinsesse drøm
Når man som barn bliver alvorligt syg bliver tid til leg og drømme erstattet af læger, medicin og angst. Man er ikke længere ”Sofie, Emma, eller Marie”. Men piger med livstruende sygdomme nu få lov at opleve et frirum og udleve en drøm.
Nødhjælpsorkesteret
Nødhjælpsorkesteret er en forening af professionelle musikere, der arbejder for at styrke respekt, gensidig medmenneskelighed og empati. Musik er et universelt sprog, der binder mennesker sammen.
Atletik for Børn og Unge med særlige behov
Parasport Frederiksberg samarbejder med en række skoler og institutioner for at børn og unge med særlige behov skal have samme mulighed for at dyrke idræt i foreningsregi og få et aktivt fritidsliv som deres jævnaldrende ikke-handicappede kammerater.
TUBA
TUBA hjælper unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkohol- eller stofmisbrug. TUBA tilbyder specialiseret rådgivning og terapi i 33 afdelinger over hele landet foruden chatrådgivning og online brevkasse.