Børn & unge

5 Skoler – vi bygger skoler til børn, der ikke har én

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Foreningen 5 Skoler, bygger skoler til børn, der vokser op på flugt. Børn uden barndom. Krigen i Syrien er i sit tiende år. I lige så lang tid, har mange af de syriske børn været uden skolegang. Mange familier er drevet på flugt, og langs den syriske grænse bor tusindvis af børn. De bor i uregistrerede flygtningelejre, hvor der ingen hjælp og støtte er fra det internationale samfund.

Skolegang er et lukket land for mange syriske børn, der lever i nærområdet. Som situationen er nu, risikerer en hel generation af syrere at vokse op uden uddannelse, hvilket resulterer i en fremtid præget af fattigdom. Mange børn er desuden i fare for at ende i tidlige ægteskaber, børnearbejde og militante grupper.
Men vi har fundet en korridor ind til de syriske børn ved den syriske grænse. Vi har i dag bygget seks skoler, hvor 500 elever hver dag går i skole. 500 elever, der ellers ville have gået meningsløst rundt i løbet af dagen uden noget trygt sted at gå hen. 500 elever, der ikke ender som analfabeter, men som tillærer sig livsnødvendige færdigheder. 

Vi mener, at alle børn fortjener et liv i værdighed og en tilværelse, hvor de har mulighed for at gå i skole. Vi ved, at børn, der går i skole, mestrer livet bedre, når de bliver voksne. For børn, der lever under svære vilkår i flygtningelejre, kan skolegang være med til at give stabilitet i børnenes usikre liv.

Børnene er Syriens fremtid. Det er dem, der skal bygge landet op, når krigen i landet en dag er ovre. Børnene har brug for os, for mange steder er der kun os. 

5 Skoler er en forening, der blev etableret i starten af 2019. Foreningen er bygget op af frivillige kræfter. Den daglige drift varetages af tidligere skolelærer og stifter af foreningen Maren Skjerlie Gilling og tidligere konsulent Zarah Kirketerp-Møller. 

Til dagligt sidder vi gratis hos kommunikationshuset Friday i København, hvis dygtige medarbejder vi trækker på – altid pro bono. Vi har således et stærkt og professionelt set-up med meget lave administrative omkostninger - til gavn for alle vores elever.

LIGNENDE SAGER

A Step For Humanity
Hjælp os med at skabe en lysere fremtid for forældreløse børn i Afghanistan. Alle børn skal have ret til en skolegang og vi vil gøre dette muligt for forældreløse børn i Afghanistan.
Børnehuset SIV – for alvorligt syge børn og deres familier
Børnehuset Siv støtter hver dag alvorligt syge børn og deres familier i en svær tid. Børnene lider af kræft, immundefekter eller hjerte- og lungesygdomme, der gør at de lever et liv isoleret fra andre mennesker. Børnehuset bryder denne isolation.
Bryd Tavsheden – rådgivning til voldsudsatte børn og unge
Bryd Tavsheden søger støtte til at rådgive flere børn og unge, der oplever vold i familien eller i et kæresteforhold. Vi tilbyder anonym rådgivning gennem vores chat, telefon og brevkasse samt personlige samtaleforløb med en erfaren rådgiver.
Godfar
Godfar er et børne- og fædrenetværk af frivillige, som hjælper, støtter og samler børn og fædre, der taber livet efter skilsmisse. Vi kæmper for det ligeværdige forældreskab for børn og familier, som er altafgørende for at stoppe børns mistrivsel.
Helteakademiet
Helteakademiet er et tilbud til kronisk- og langtidssyge børn om at mødes til en ugentlig fodboldtræning. Vi arbejder for at give børnene muligheden for at få et frirum fra sygdom, hvor vi mødes om bolden, holdkammeraterne, fællesskabet og fodboldglæden.
LøkkeFondens Challenge – Fra dreng på kanten til ung i fællesskabet
LøkkeFondens Challenge er et 16 ugers trænings- og udviklingsforløb med et efterværn, der har formål at give udsatte drenge en større tro på eget værd og potentiale samt at styrke deres fysiske såvel som mentale sundhed, robusthed og handlekraft.
Make-A-Wish Danmark
Alvorligt syge børn har brug for glæde i deres til tider triste og hårde hverdag med behandlinger og hospitalsindlæggelser.
Mentorbarn – Relationer for livet
Mentorbarn formidler mentorfamilier til anbragte børn. Det er vores mål og mission, at børnene via disse familier kan komme til at opbygge et netværk og en relation, der kan give dem nogle af de værdier og oplevelser, som de savner og mangler.
Min prinsessedrøm
Vi forkæler børn med livstruende sygdomme og deres familier. Børnecancerfonden udvælger børnene og vi stiller med make-up artister, fotografer og flotte kjoler og forvandler syge børn til smukke prinsesser, som får en uforglemmelig dag på et slot.
Motorsport for LIFE – Vi deler smil ud!
Syge børn har også ret til at have det sjovt! Vi sørger for at børn der af en eller anden årsag, er indlagt, får et afbræk i en ellers alvorlig og triviel hverdag. Vi tilpasser os det enkelte hospitals ønsker og behov, og kommer ud med forskellige teams fra motorsportens verden, og giver børnene en god dag.
Ønskeland – ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familier
Når et barn rammes af sygdom, så ændres livet, ikke bare for barnet men for hele familien. Ønskeland er ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familie. Det er en pause fra hverdagen med ro, tid og nærvær.
Psykiatrifondens børnegrupper
I Psykiatrifondens Børnegrupper hjælper vi børn, der lever i familier, hvor mor eller far har en psykisk sygdom. Her møder de støtte hos vores erfarne gruppeledere og – mindst lige så vigtigt – andre børn i samme situation.
SKYGGEBØRN – vi hjælper børn og unge i sorg
SKYGGEBØRN tilbyder gratis samtalegrupper for børn og unge (3-28 år) i sorg pga. dødsfald i familien, eller en tilværelse i familier med kronisk eller alvorlig sygdom. Afdelinger i Aalborg, Aarhus og København.
Sunway Children – hjælper forældreløse børn i Indien
Sunway Children, stiftet af Yrsa S. Grüning, er en ikke religiøs, uafhængig, humanitær organisation, der har til formål at hjælpe forældreløse, oftest kasteløse børn i staten Bihar i Indien til et anstændigt liv med skolegang i private skoler.
Team Fred
Team Fred er et træningsfællesskab for børn med autisme og andre særlige behov. Team Fred tilbyder padel - og tennistræning for specialskoler i landets tennisklubber og baner vejen for, at børn med særlige behov kan blive en del af foreningslivet.
TUBA
TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til børn og unge, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis for de unge, og målgruppen er primært unge mellem 14 og 35 år, som er børn af misbrugere.
Venskabsweekend for familier med børn med Cerebral Parese (CP)
Venskabsweekenderne blev etableret i 2016 med det formål at skabe glæde, venskaber og netværk for børn med Cerebral Parese og deres familier.
Verdens Børn
Verdens Børn er en uafhængig og humanitær organisation. Organisationen arbejder for at hjælpe nogle af verdens udsatte børn - forældreløse, syge og handicappede børn samt børn fra fattige hjem - til at få en uddannelse.