Sygdom & sorg

3PDK – De 3 principper i Danmark

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.

Forståelsen af De Tre Principper er en forståelse af, hvordan vi fungerer som mennesker, som spreder sig over hele verden og som har hjulpet mennesker verden over med at komme sig helt af stress, angst, misbrug, depression og finde vej tilbage til klarhed, ro og mentalt overskud – livsglæde. I 3PDK ønsker vi at invitere alle interesserede med i samtalen om et nyt perspektiv på mental sundhed og det gode liv, som vi alle har oplevet, efter vi mødte forståelsen af principperne. Forståelsen er simpel og indeholder ingen værktøjer eller øvelser, hvilket også har gjort den nem at adaptere af psykologer, terapeuter, coaches, lærere og andet sundhedspersonale. 

De tre principper er en ny forståelse af vores sinds natur. Det er et nyt psykologisk paradigme. Selve forståelsen er ikke ny. De tre principper beskriver, hvordan vores sind altid har virket. Mange af os er bare ikke bevidste om det. Men når man får øjnene op for det og forstår de tre principper helt indefra, så vil man opleve livet med en langt større grad af ro, lethed, glæde og energi. Det smitter af på alle områder af ens liv, og for mange kommer livet til at forme sig på en langt mere positiv måde end tidligere – uanset hvad der sker. For livet er, som det er, og der sker det, der sker i livet. Det kan vi ikke styre. Det er det, vi tænker om det, der gør hele forskellen. Når vores tanker ændrer sig. Så ændrer oplevelsen af vores liv sig. For vi oplever vores liv gennem vores tanker – øjeblik for øjeblik. Og de tre principper peger på, hvordan oplevelsen af vores liv bliver skabt. Livet opleves indefra ud/inside out-forståelsen. Denne (mis)forståelse af, hvordan vores psykologiske design er skabt, gør hele forskellen. Når vi ser livet fra dette perspektiv – så er vi ikke længere ofre for, hvad der end sker i livet. Så er vi bevidste om, at livet opleves gennem vores egne tanker, og at vi kan vælge, hvilket perspektiv vi ser på livet med. Vi kan ikke kontrollere vores tanker, men vi kan vælge at tro på de tanker, der er mest konstruktive for os i øjeblikket.

Foreningen har gennem tiden afholdt en masse webinarer og udgivet flere bøger - alt sammen drevet af frivillige. Der er også afholdt højskoleophold og årsmøder for medlemmer. 

Al støtte vil ubeskåret gå til den videre udbredelse af denne forståelse i Danmark.

   

LIGNENDE SAGER

Bedre Psykiatri Randers
Jens-Peter er formand for Bedre Psykiatris lokalafdeling i Randers og han har viet sit pensionistliv til at hjælpe mennesker med psykiske lidelser. Hans telefon er åben døgnet rundt og han har allerede fået over 1000 henvendelser i år.
Foreningen RO
Foreningen RO tilbyder kvalificeret støtte til følelseslivet til alle i fertilitetsbehandling gennem netværksbaserede gruppeforløb og andre meningsfulde aktiviteter med det formål, at støtte patienterne igennem deres behandlingsforløb.
Organdonation – ja tak!
Støt Organdonation – ja tak! så vi kan forbedre organdonation i Danmark og støtte de tusindvis af familier, hvor børn, unge og deres forældre samt søskende lever med alvorlig kronisk sygdom som følge af organsvigt. Sammen kan vi redde liv.
Scleroseforeningen
Hver dag får ca. 2 personer den kroniske diagnose sclerose. Scleroseforeningens hovedformål er at støtte personer med sclerose, men også deres pårørende. Foreningen bidrager desuden til forskning i sygdommen gennem indsamlede midler.
SMILET (SMILFonden)
SMILET – kreative værksteder på Rigshospitalet og AUH, som gør at børn og unge kan glemme alt om sygdom for en stund, mens de er i et kreativt univers. SMILET afhjælper hospitalsangst, gør behandlinger lettere og bidrager til nye venskaber.
Videnscentret Fertility Care
Fertility Care tilbyder gratis telefonrådgivning til alle, der er berørt af barnløshed. Vores rådgivere er alle fertilitetssygeplejersker, der arbejder på frivillig basis. Bliver vi støttet af Hjertesagen, vil vi kunne rekruttere flere frivillige.