Velgørenhed

Støt 100% for Børnenes arbejde blandt handicappede børn i Mombasas slum

100% for Børnene vil gerne indstille vores projekt til fordel for handicappede børn i et af Mombasas fattigste slumområder. Det vil vi, fordi de fleste handicappede i Kenya er udstødte, stigmatiserede og dør i en tidlig alder. Vi mener, programmet skal være Årets Hjertesag, fordi vi kan se hvor en stor forskel den mindste støtte gør for nogle af de mest oversete børn i Kenya.
I vores projekt arbejder vi med en holistisk tilgang, hvor barnet og barnets individuelle behov er i fokus, men hvor der også ligges stor vægt på familiens velvære. I slumområderne er indkomsten for familierne under 2 US dollars om dagen - og for at skaffe mad er familierne afhængige af de nærliggende lossepladser Vi har derfor i samarbejde med vores partner Association for the Physically Disabled in Kenya (APDK) igangsat et indkomstskabende projekt, hvor forældrene bliver tilbudt støtte i at skabe en lille selvstændig forretning, samtidigt med at de kan tage vare på deres børn. Derudover tilbyder programmet fysioterapi, hjælpemidler samt undervisning og vejledning, som er målrettet mod at lære forældrene at lave fysiske øvelser med børnene samt at tale med forældrene om, hvad det betyder at have et handicap. Løsningen bidrager altså både til barnets fysiske velvære samt hele familiens mentale velbefindende og selvværd.
Et af børnene i programmet er Aisha. Hun græd fra det øjeblik, hun blev født. Man fandt hurtigt ud af, at hun var født med ophobning af hjernevæske i hjernens hulrum. Gennem APDK fik hun en operation og tilbuddet om yderligere rehabilitering, hvilket førte til, at hun i dag kan gå i skole.
Hun går i dag en bedre fremtid i møde!

LIGNENDE SAGER

Egebjerg Event - Sommerkoncert i Egebjerg
Egebjerg Event skaber en gratis fest for alle, der styrker sammenholdet lokalt og sikrer børnefamilier og ældre også har mulighed for at deltage.
Foreningen Happy Dogs
Foreningen Happy Dogs træder til når alt håbet er ude for en hund og dens familie.
Help Your Next - projekt ’Rent drikkevand’
Foreningen Help Your Next har fokus på, at skabe mulighed for, at mennesker i fattige landsbyer også får mulighed for at have rent vand. Rent drikkevand – en menneskeret!
HumanCare Russias humanitære arbejde blandt fattige børnefamilier i Moskva
HumanCare Russia er en forening, hvis formål er at støtte den udsendte Connie Meyers humanitære arbejde i og omkring Moskva. HumanCare Russia støtter især børnefamilier. Syge børn har fået hjælp. Selv små midler har stor effekt for hjælpearbejdet.
Støtteforeningen for Klovnen LULU og Ko
Klovnen LULU er unik. Hendes tilstedeværelse på hospitalet er en ganske særlig gave. Med nærvær og hjerte møder hun små og store og skaber et magisk og trygt rum. Et rum der favner og omfavner alle følelser.
Ønskefonden (Make-A-Wish Ønskefonden Danmark)
Make-A-Wish Ønskefonden opfylder ønsker for børn mellem 3-18 år i Danmark med livstruende sygdomme med henblik på at skabe håb, styrke og glæde.
Skolematerialer til forældreløse og fattige børn i Uganda
Skolematerialer til fattige og forældreløse børn i alderen 6-12 år i Primary Schools i Uganda: blyanter, kuglepenne, skrivehæfter, geometrisæt, rygsække, skoleuniformer, sko m.m. Ved at hjælpe med disse ting kommer børnene i skole dagligt.
Sønderjyllands Dyreværnsforening af 1995
Vi hjælper de herreløse og vildtlevende katte i det syd- og sønderjyske, og arbejder for at ændre kattens status og levevilkår.