Årets Hjertesager

Her kan du se de sager, der er blevet indstillet til kåringen af Årets Hjertesager. 

Årets afstemning slut. Vi løfter sløret for Årets Hjertesager på PFA Brug Livet Fondens Facebook-side i uge 51, og vinderne får direkte besked inden.

Afstemningen er vejledende, og i vurderingen af, hvad der skal være Årets Hjertesager, tager bestyrelsen også hensyn til type af sag, størrelse af sagen og geografiske forhold. Det vil sige, at den sag der får flest stemmer, ikke nødvendigvis er sikret at modtage støtte af fonden.

Afstemningen har været overvåget og beskyttet mod robotter for at sikre, at det hele foregik retfærdigt.

Din stemme behandles. Vent et øjeblik.
5 Skoler – vi bygger skoler til børn, der ikke har én
5 Skoler bygger skoler til børn, der vokser op på flugt. Børn, der bor i flygtningelejre på ubestemt tid i en hverdag fyldt med usikkerhed og med en fremtid uden udsigt. Skolerne giver indhold i hverdagen og håb for fremtiden.
A Step For Humanity
Hjælp os med at skabe en lysere fremtid for forældreløse børn i Afghanistan. Alle børn skal have ret til en skolegang og vi vil gøre dette muligt for forældreløse børn i Afghanistan.
Børnehuset SIV – for alvorligt syge børn og deres familier
Børnehuset Siv støtter hver dag alvorligt syge børn og deres familier i en svær tid. Børnene lider af kræft, immundefekter eller hjerte- og lungesygdomme, der gør at de lever et liv isoleret fra andre mennesker. Børnehuset bryder denne isolation.
Bryd Tavsheden – rådgivning til voldsudsatte børn og unge
Bryd Tavsheden søger støtte til at rådgive flere børn og unge, der oplever vold i familien eller i et kæresteforhold. Vi tilbyder anonym rådgivning gennem vores chat, telefon og brevkasse samt personlige samtaleforløb med en erfaren rådgiver.
Café Vita
Ensomhed og tab af mening er en reel risiko for mennesker der har oplevet tab, kæmper med sygdom eller lever i eksil. I Café Vita er der mulighed for at blive en del af et fællesskab, hvor man kan være sammen og lære med og af hinanden.
Stop smittespredning! – Danish Nightingale Foundation
Et bæredygtigt udviklingsprojekt om hygiejne og smittespredning. Vi vil uddanne lokale sundhedspersonaler i viden om hygiejne, smittespredning og basal sygepleje. Uddannelse er den mest kraftfulde og effektive metode for en bæredygtig udvikling.
Danske Sømands- og Udlandskirker
Danske Sømands- og Udlandskirker følger danskerne til udlandet flest mulige steder og skaber rum for samvær, kultur og tradition. Vi tilbyder kirkelige handlinger, mødesteder og netværk.
Designere uden grænser
Vi indsamler tøj fra danske designere, som ønsker at donere deres overskudstøj til en god sag. Ved at sælge tøjet, kan vi rejse midler til at støtte udsatte unge i Sydafrika.
Dit Liv – online chat
Siden Corona-virussen brød ud i Danmark, har kronisk syge og handicappede været særligt udsat hvad angår isolation og ensomhed. Dit Liv er en gratis online chat for patienter med kronisk sygdom og/eller handicap og deres pårørende.
Englekjoler – MindMyAngel
Englekjoler er et non-profit projekt, hvor kvinder donerer deres brudekjoler, som derefter bliver omsyet til englekjoler, svøb og sov-sødt-poser.
For Lige Vilkårs frivillige bisidderkorps
For Lige Vilkårs mission er, at støtte familier med børn med særlige behov, bl.a. via et frivilligt bisidderkorps, der hjælper familierne i deres møde med systemet. En bisidder kan fx skabe tryg-hed og øge overblikket, hvis sagen er gået i hårdknude.
Gigtramte Børns Forældreforeing (GBF)
GBF er et netværk for hele familien. Samværet med ligestillede, både voksne som børn- er uundværligt i en hverdag med skole, fritid, venner og familie- der ofte er uforstående overfor de udfordringer familien oplever, når et barn får konstateret gigt.
Godfar
Godfar er et børne- og fædrenetværk af frivillige, som hjælper, støtter og samler børn og fædre, der taber livet efter skilsmisse. Vi kæmper for det ligeværdige forældreskab for børn og familier, som er altafgørende for at stoppe børns mistrivsel.
Helteakademiet
Helteakademiet er et tilbud til kronisk- og langtidssyge børn om at mødes til en ugentlig fodboldtræning. Vi arbejder for at give børnene muligheden for at få et frirum fra sygdom, hvor vi mødes om bolden, holdkammeraterne, fællesskabet og fodboldglæden.
IAKM-DK kæmper for alles ret til at lære, udvikle og anvende sprog
IAKM-DK arbejder for at forbedre rettighederne og tilgængeligheden til sprog og sprogtræning - uanset diagnose, handicap, alder eller forudsætninger. Sprog er nemlig adgangsbilletten til fællesskab og delag-tighed og fremmer dermed et godt liv.
Juleindsamling til danske veteraner og pårørende
Privat indsamling til veteraner og pårørende – hvor familier kan indstilles eller søge om julehjælp på ca. 1000,- afhængig af ansøgninger kontra indsamlet beløb i december.
Alle har ret til en Kroniker Ven
Kroniker Influencers (KI) er et socialt fællesskab for alle os med kroniske lidelser. Ensomheden i sygdommen kan være svær, og vi ser hvordan vi i fællesskabet spreder livsmod, sammenhold og en lyst til at inspirere hinanden til at få det bedst ud af livet på trods. Vores fornemmeste opgave er kort sagt at puste glimmer ud over Kroniker Livet og forhåbentlig hjælpe til at alle kronikere kan få deres egen Kroniker Ven.
Landsforeningen Spædbarnsdød
Landsforeningen Spædbarnsdød er en forening som hjælper forældre og pårørende, når de mister et lille barn, enten i graviditeten eller i barnets første leveår. De er uvurderlige og er nogen af de eneste der griber forældre i en ubærlig situation.
LøkkeFondens Challenge – Fra dreng på kanten til ung i fællesskabet
LøkkeFondens Challenge er et 16 ugers trænings- og udviklingsforløb med et efterværn, der har formål at give udsatte drenge en større tro på eget værd og potentiale samt at styrke deres fysiske såvel som mentale sundhed, robusthed og handlekraft.
Mad med Hjertet
Mad med Hjertet donerer gratis måltider til familier i midlertidig livskrise. Alle måltider tilberedes af overskudsvarer som vi aftager fra lokale købmænd. Friske, gode råvarer der ellers ville være blevet smidt i skraldespanden.
Make-A-Wish Danmark
Alvorligt syge børn har brug for glæde i deres til tider triste og hårde hverdag med behandlinger og hospitalsindlæggelser.
Mentorbarn – Relationer for livet
Mentorbarn formidler mentorfamilier til anbragte børn. Det er vores mål og mission, at børnene via disse familier kan komme til at opbygge et netværk og en relation, der kan give dem nogle af de værdier og oplevelser, som de savner og mangler.
Mino Danmark
Mino Danmark er en interesseorganisation, der arbejder for at styrke minoritetsetniske danskeres muligheder, stemmer og samfundsdeltagelse.
Min prinsessedrøm
Vi forkæler børn med livstruende sygdomme og deres familier. Børnecancerfonden udvælger børnene og vi stiller med make-up artister, fotografer og flotte kjoler og forvandler syge børn til smukke prinsesser, som får en uforglemmelig dag på et slot.
MO-FE – App'en der giver hjemløse en ny chance
MO-FE er en app til hjemløse som giver dem en ny chance og styrker dem psykisk, fysisk og socialt. Ensomheden står nemlig ofte i vejen, hvilke gør at de mister motivationen, får tilbagefald og svært ved at komme ud af hjemløsheden eller misbruget.
Motorsport for LIFE – Vi deler smil ud!
Syge børn har også ret til at have det sjovt! Vi sørger for at børn der af en eller anden årsag, er indlagt, får et afbræk i en ellers alvorlig og triviel hverdag. Vi tilpasser os det enkelte hospitals ønsker og behov, og kommer ud med forskellige teams fra motorsportens verden, og giver børnene en god dag.
Ønskeland – ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familier
Når et barn rammes af sygdom, så ændres livet, ikke bare for barnet men for hele familien. Ønskeland er ophold for børn med alvorlig eller kronisk sygdom og deres familie. Det er en pause fra hverdagen med ro, tid og nærvær.
Østrogenial
Podcasten Østrogenial informerer, afmystificerer og aftabuiserer kvindekroppen. Med faglighed og humor tilgår vi kvindekroppen med fokus på biologiske, fysiske og psykiske faktorer og med inddragelse af sociale og samfundsmæssige perspektiver.
Organdonation - ja tak!
Støt Organdonation - ja tak! så vi kan forbedre organdonation i Danmark og vilkårene for de tusindvis af danske børn, unge og voksne, som er ramt af terminalt organsvigt. Målet er at redde liv og få dem og deres familier hurtigere tilbage til livet.
Psykiatrifondens børnegrupper
I Psykiatrifondens Børnegrupper hjælper vi børn, der lever i familier, hvor mor eller far har en psykisk sygdom. Her møder de støtte hos vores erfarne gruppeledere og – mindst lige så vigtigt – andre børn i samme situation.
Psykisk trivsel i uddannelseslivet
Foreningen for Uddannelse og Trivsel arbejder for at mindske den psykiske mistrivsel og udsathed, som præger mange unge i uddannelse. Det gør vi via åben vejledning på dokk1, oplæg på uddannelsesinstitutioner og gruppeforløb samt individuelle samtaleforløb for studerende i Aarhus.
Skraldecaféen
Skraldecaféen er ikke et sted - det er en bevægelse. Med vores mobile pop-up køkken, fokuserer vi på samfundsproblemer, som fx madspild, fattigdom og ensomhed. Med skraldede og donerede varer fra butikker og private, laver vi gratis mad med brugerne.
SKYGGEBØRN – vi hjælper børn og unge i sorg
SKYGGEBØRN tilbyder gratis samtalegrupper for børn og unge (3-28 år) i sorg pga. dødsfald i familien, eller en tilværelse i familier med kronisk eller alvorlig sygdom. Afdelinger i Aalborg, Aarhus og København.
SMIL-mobilen – hjælp og støtte i en svær tid
SMIL-mobilen er SMILfondens telefonrådgivningslinje, der hjælper familier med alvorligt syge børn.
Socialsygeplejersken – Den udstrakte arm til de socialt udsatte i Esbjerg
Socialsygeplejersken møder udsatte i øjenhøjde og møder dem i velkendte og trygge omgivelser. Hun tilbyder den rigtige hjælp på et tidligt stadie til de socialt udsatte, og er derved med til at forbedre deres almene sundhedstilstand.
Sunway Children – hjælper forældreløse børn i Indien
Sunway Children, stiftet af Yrsa S. Grüning, er en ikke religiøs, uafhængig, humanitær organisation, der har til formål at hjælpe forældreløse, oftest kasteløse børn i staten Bihar i Indien til et anstændigt liv med skolegang i private skoler.
Team Fred
Team Fred er et træningsfællesskab for børn med autisme og andre særlige behov. Team Fred tilbyder padel - og tennistræning for specialskoler i landets tennisklubber og baner vejen for, at børn med særlige behov kan blive en del af foreningslivet.
Terapi Gokart
Terapi Gokart i Korsør Gokart Klub blev sat i verden for at tilbyde en raceroplevelse i en gokart for personer som ikke selv kan køre. Terapi Gokart startede i sommeren 2019 med tilskud fra Slagelse Kommune og vi har siden da kørt rigtig mange omgange.
TUBA
TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til børn og unge, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis for de unge, og målgruppen er primært unge mellem 14 og 35 år, som er børn af misbrugere.
Venskabsweekend for familier med børn med Cerebral Parese (CP)
Venskabsweekenderne blev etableret i 2016 med det formål at skabe glæde, venskaber og netværk for børn med Cerebral Parese og deres familier.
Verdens Børn
Verdens Børn er en uafhængig og humanitær organisation. Organisationen arbejder for at hjælpe nogle af verdens udsatte børn - forældreløse, syge og handicappede børn samt børn fra fattige hjem - til at få en uddannelse.
VeteranHaven
Som såret veteran med PTSD grundlagde en ildsjæl VeteranHaven. En sanse- og oplevelseshave for veteraner og andre sårbare borgere. Rummelighed, tillid og omsorg er kerneværdier. Fælles for alle er den enkeltes udvikling – haven er blot midlet.
Aalborg Studenterterapi
Aalborg Studenterterapi tilbyder samtaler og arbejder for at øge den psykiske trivsel blandt borgere i Aalborg kommune og omegn. Foreningen består af psykologistuderende som tilbyder terapi og modtager supervision af autoriseret psykolog.