Årets Hjertesager 2022

Årets Hjertesager 2022 er fundet, og vi ønsker et stort tillykke til BROEN Danmark, Foreningen 5 Skoler, Det Kærlige Måltid, Foreningen RO &
Begavet med Glæde.

Sammen med titlen som Årets Hjertesager og økonomisk støtte følger også et år, hvor fonden vil samarbejde med sagerne for at sætte fokus på deres indsatser.

     

 

BROEN Danmark

Broen Danmark hjælper børn og unge fra socialt udsatte familier til at kunne deltage i det lokale idræts- og fritidsliv. Her bliver de del af gode fællesskaber med andre børn og møder voksne rollemodeller. Det styrker børnenes trivsel i hverdagen.

BROEN’s arbejde drives af frivillige ildsjæle i 33 lokalforeninger fordelt ud over landet. BROEN Danmark er paraply for lokalforeningerne. Lokalforeningerne samarbejder med fagpersoner i kommunerne samt med frivillige i det lokale foreningsliv.

Læs mere om BROEN Danmark

 

Foreningen 5 Skoler

Foreningen 5 Skoler giver børn, der er flygtet fra krigen i Syrien, det de savner mest: skolegang. Foreningen har foreløbig bygget ti skoler med lokale lærere, og flere er på vej. Børnene lærer at læse, skrive, regne, og indgå i sociale relationer, men først og fremmest at være børn. De leger og synger, og tør nu drømme om en fremtid uden for lejren.

Der arbejdes desuden med alt det omkring en skole, der får den til at fungere – tøj, mad, børnehave, hygiejne, og styrkelse af piger og kvinder i lejrene.

Læs mere om Foreningen 5 Skoler

 

 

Det Kærlige Måltid

Hos Det Kærlige Måltid laver unge frivillige sunde måltider til personer og deres familie ramt af akut livstruende sygdom eller traume. De unge får kompetencer i køkkenet og indgår i et meningsfuldt fællesskab, samtidigt med, at de hjælper sygdomsramte familier i nærområdet. Byrden ved indkøb og madlavning fjernes, så familien kan fokusere på det, der er vigtigst – at få nærende måltider og mere tid til nærvær.

Det Kærlige Måltid hjælper familier i Aarhus og Aalborg Kommune.
   

Læs mere om Det Kærlige Måltid

  

 

 

Foreningen RO

Foreningen RO etablerer støtte til følelseslivet under fertilitetsbehandling i form af meningsfulde netværk, gruppeforløb og telefonisk rådgivning.

Foreningen RO tror på, at alle i fertilitetsbehandling har ret til støtte til følelseslivet sideløbende med den medicinske behandling. Derfor er alle tilbud gratis for brugerne. Arbejdet er drevet af et brændende ønske om at gøre en forskel og hjælpe de mange i fertilitetsbehandling.

Læs mere om Foreningen RO

 

 

Begavet med Glæde

Begavet med Glæde er en NGO, der vil hjælpe højtbegavede børn til et bedre liv med faglige udfordringer, bedre trivsel, støtte og anerkendelse fra både familie, fagpersoner og alle andre omkring dem. De vil sikre børnenes ret til at blive udfordret og støttet på linje med andre børn  og hjælpe til at disse børn mødes med forståelse.

Begavet med Glæde skaber et netværk af og for fagfolk, politikere, forældre, børn og unge.

Læs mere om Begavet med Glæde